Tatarak 25.05.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 btw, jaki macie typ kozy pokazany w tych wizkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Westfire 26, aczkolwiek nie wiem jak realnie jest to oddane na tych projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.05.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 tak mi właśnie wyglądała na westfire - oglądałam je na żywo i właśnie takie są. fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Wczoraj przy okazji wizyty u znajomej i ogladania jej instalacji CO/CWU (ktore wykonywal jeden z 2 pozostalych na naszej liscie hydraulikow) wrocil temat kominka. I znowu mnie naszly watpliwosci, czy jest sens u nas robic ten kominek, szczegolnie ze koszty beda pewnie w okolicach 12k (sumaryczne, lacznie z pracami na dachu), a palic bedziemy (jak znam zycie i nas, a raczej nasze lenistwo i raczej zamilowanie do czystosci) pewnie raz na kwartal, o ile w ogole tak czesto. Nie planujemy uzywac tej kozy do dogrzewania, wiec nie mamy motywacji zeby czesciej uzywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.05.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 oglądam te wizualizacje salonu i może ja jestem nienowoczesna, ale ten konar w prawym dolnym rogu mnie zniesmacza. Tak jak betonowe donice we wnętrzu dla mnie wersja 2 i 4, ale bez konara Jak to się mówi: albo my albo oni Konar jest dla 3 kotów. Okorowane drzewo, żeby tam mogly się wyżywać a nie na sofie czy meblach kuchennych. Jeszcze nie wiadomo czy będzie tam stał, ale coś musi być a te gotowe puchato-sizalowe kocie domki nam się nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.05.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 aaaaaa jak ma ten konar takie uzasadnienie, to insza inszość. ale musi stać w salonie? też mam dwie koty, z czego jedną w domu i ona pasjami szarpie wielkie tekturowe pudło na zabawki młodego chyba jej gdzieś takimi tekturami obiję ściany - w jakimś składzie na miotły te gotowe domki też mi się nie podobają, ale może zamiast konaru jakiś taki przetarty słup drewniany o kwadratowym przekroju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Slup zignoruja, to sa koty wychodzace, z tego jeden jest typowym drapiezca (dostarcza 2-3 razy w tygodniu pod drzwi swieze ptaki, myszy, kret sie czasami trafi itd...) I nie ma tak naprawde dobrego miejsca na taki 'drapak', poza tym nasze koty maja dosyc duza swobodnosc w przebywaniu w domu i jestem pewien ze i tak wieksza czesc czasu spedzac beda w salonie A - zeby bylo jasne, mi sie te donice tez nie podobaja Edytowane 25 Maja 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.05.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 jeśli chodzi o ceny wyposażenia łazienek to jestem na czasie:) Anula, a masz jakies sklepy z dobrymi cenami. I czy to nie ty kiedys pisalas o jakims niemieckim gdzie upolowalas rzadką baterię? I tak przy oakzji do wszystkich, jaki zlew w kuchni robicie. Bo nas projektantka mocno namawiana podwieszany, ale ja się obiawiam, czy to nie będize przeciekac i czy da radę młynek do odpadów utrzymać. Spirea, masz już wybraną armaturę, podziel się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.05.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 moja domowa kocica latem też jest wychodząca taki słup z surowego drewna - tylko przetartego - też ich nie zanęci? to wybredne towarzystwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.05.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 hej,zlew podwieszany obowiązkowo,wydaje mi się najestetyczniejszy i najpraktyczniejszy.Jeśli chodzi o sklepy z wyposażeniem łazienek, to na mojej short liście zostały: Sanitbuy, Łazienkaplus i Kafel.Nie będę kombinowac ze ściąganiem z zagranicy. Wasz salon - wybaczcie, ale moim zdaniem o niebo lepiej wyglądałoby tam drewno (np. szczotkowany dąb) niż płytki. Wtedy szara kanapa i betonowa ściana - miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Kiedys (pierwotnie w projekcie) planowalismy drewno na podlodze, ale potem przeszlismy jednak na gres. Po pierwsze - bo podlogowka pod spodem i w zaleznosci od pory roku beda takie, a nie inne szpary miedzy deskami i nie da sie tego uniknac. O ile w sypialni to nie przeszkadza, to w salonie i owszem. Co wiecej - mieszkalismy w mieszkaniach ktore mialy zarowno drewno, jak i gres (obydwa na podlogowce) i ja jednak osobiscie wole gres Mamy tez niestety doswiadczenie z drewnem w czesci jadalni i to byl koszmar. Spadajace sztucce, cos tam wylane, przewroci sie krzeslo - po pol roku drewno wyglada jak na polu bitewnym i wymaga naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.05.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 No w jadalni to jasne, ale w kwestii salonu mnie nie przekonasz:) choć oczywiście, to kwestia gustu i preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ale u nas jadalnia i salon to jedno i to samo pomieszczenie...(tzn. nie ma tam zadnego "odciecia" na podlodze, scianach itp)Musielibysmy robic jakies przejscia miedzy materialami na jednej otwartej przestrzeni o powierzchni prawie 40m2 i jakos srednio to widze.A Ty masz u siebie w salonie drewno na podlogowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.05.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Tak, ale niestety mniej niż bym chciała - tak wychodzi z podziału przestrzeni i obolewam nad tym bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 No i u Ciebie to wyglada super, ale Ty masz tam przestrzeeeeeeeeeni ze ho ho U nas ten podzial by szedl "w poprzek" salonu i do tego tylko na dlugosci 5m. No nie wiem - jakos tego nie widze u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.05.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 ten salon ma niecałe 40 m, więc nie przesadzaj z tą przestrzenią, drewna wychodz chyba tylko 24m2:( ale jeszcze główkuję, czy tego nie zwiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 No ale to 40m2 tylko na salon, u nas jest jakies 38m2 na salon+jadalnie. Trzeba bedzie porozmawiac dzisiaj z zona, ale chyba jednak zostaniemy przy gresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.05.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Z żoną własnie rozmawiasz A co do gresu to wynika on przede wszystkim ze względów praktycznych. A ja praktyczna jestem. Płakałabym nad tym parkietem gdyby mi koty pazurami miazgę zrobiły (mają przycinane, ale to nei przeszkadza im drapać), albo dzieci zabawkami. Mieliśmy już parkiet w salonie w poprzednim mieszkaniu (a wtedy tylko 2 koty byly) i wiem jak on po roku wyglądał i nie chcę tego samego w domu. Kompromisem jest polożenie parkietu na schodach i poddaszu, choc ciagnie mnie do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.05.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 ja absolutnie nie namawiam, kto co lubi:) ja płytek szczerze nie znoszę, ich wielką wadą jest to, że wyglądają zimno i w lecie są lodowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.05.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) ja absolutnie nie namawiam, kto co lubi:) ja płytek szczerze nie znoszę, ich wielką wadą jest to, że wyglądają zimno i w lecie są lodowate My w salono-jadalni oprocz tego waskiego okna, ktore widac 120/220 mamy jeszcze 2x 240x220 jedno od poludnia, drugie od zachodu, wiec latem bedzie je mialo co grzac. Ba, a jak beda zimne to tez dobrze. Na schody bierzemy drewno, bo klatke mamy ciemnawa i nie bedzie co mialo jej grzac, a lodowatych schodow zwlaszcza zima nie chce. a co to za plytki masz na podlodze w wizualce? bo na scianie to chyba Metalwood? Edytowane 25 Maja 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts