salik 03.06.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 My jeszcze nie wiemy - prawdopodobnie coś DeDietrich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 03.06.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Co do dużej działki pod kolektor poziomy - rozmawiałam 2 dni temu z panią, która takie kolektory projektuje i bardzo mi je odradzała, argumentując, że pionowy jest dużo stabilniejszy i daje gwarancje spokoju na lata. tataraku ??? czy ja powinnam odmieniać nick???? Z tymi kolektorami do PC to właściwie nie wiadomo o co chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Zauważyłam, że jeżeli wykonawca ma uprawnienia i sprzęt do zrobienia kolektora pionowego do PC to zawsze namawia klienta na taki właśnie (wychodzi drożej od pionowego). I na odwrót ci co nie mają odpowiednich uprawnień i sprzętu i wykonanie pionowego odwiertu wiązałoby się z wynajęciem zewnętrznej firmy (=strata pieniędzy dla instalatora) namawiają usilnie do kolektora poziomego. Ja mam "pomroczność jasną" jeśli chodzi o to który jest lepszy. Na wątku o PC zdania są podzielone ale raczej większość mówi, że jak jest miejsce to poziomy. Ja zdecyduję się najpewniej na pionowy tylko dlatego, że mam pochyłą działkę i chcę móc na niej sadzić drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.06.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (W sumie Tatarak to rzeczownik jak każdy, więc odmieniać go można:)) Ta pani akurat nie zajmuje się wykonywaniem kolektorów - projektuje i takie i takie dla różnych firm, które sprzedają pompy i wykonują kolektory. ale też się pewnie zdecydujemy na pionowy, bo chociaż mamy dużą działkę, to chcę mieć swobodę aranżowania jej w dowolny sposób. no i o tej "stabilności" naczytałam się w różnych miejscach. chociaż zobaczymy jeszcze, na co finalnie będzie nas stać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 03.06.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 podobno tak, ja już nawet mam pomysł jaki bym drugi dom wybudowała, tylko co z tym pierwszym zrobię? To proste - sprzedasz z zyskiem . Ale trochę trzeba w tym pierwszym pomieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.06.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 To proste - sprzedasz z zyskiem . Ale trochę trzeba w tym pierwszym pomieszkać. Biorąc pod uwagę twierdzenia rzeczoznawców co do lokalnego rynku nieruchomości wątpliwa sprawa:) Na razie stawiam na pomieszkanie trochę dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 03.06.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (W sumie Tatarak to rzeczownik jak każdy, więc odmieniać go można:)) Ta pani akurat nie zajmuje się wykonywaniem kolektorów - projektuje i takie i takie dla różnych firm, które sprzedają pompy i wykonują kolektory. ale też się pewnie zdecydujemy na pionowy, bo chociaż mamy dużą działkę, to chcę mieć swobodę aranżowania jej w dowolny sposób. no i o tej "stabilności" naczytałam się w różnych miejscach. chociaż zobaczymy jeszcze, na co finalnie będzie nas stać :/ Ano widzisz u mnie tak samo: chcę pionowy, ale jaki będzie zależy od tej nieszczęsnej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 no to teraz wniosek się porozpatruje, jak się już rozpatrzy to kolejny wniosek o uruchomienie, pewnie wizja na budowie... życzę, żeby było szybciej niż u mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.06.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Bank niby twierdzi że przy tym etapie (okna i drzwi) nie trzeba robić inspekcji na budowie.Jakby co, to awaryjnie otworzę na 2 tygodnie linię kredytową, ale wolałbym jednak nie, bo to prowizja i kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.06.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ha! Ha! Ha! Od zeszłego tygodnia nic nie dołożyłam i nie zmieniłam w elektryce:-) Wprost przeciwnie zrezygnowałam wczoraj z podgrzewanego podjazdu i schodka wejściowego (btw okazało się, że wyjdzie jeden, a nie trzy, jak było w projekcie), więc elektryk będzie wolny:wave:Teraz tylko z niepokojem czekam, aż mnie podliczy:oWalcz z tym bankiem, bo chłopak się żeni i potrzebuje kasy:D Przy okazji: kto i kiedy i za ile robi Ci karton-gipsy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.06.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Zuch dziewczyna! Umówiliśmy się z Rafałem na jutro popołudnie i zaczynamy Co do GK - napiszę zaraz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.06.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Salik jeśli jesteście nadal zainteresowani gresami z casalgrande padana to tu dają naprawdę dobre ceny http://www.twojnowydom.com.pl/ja w piątek finalizuję o nich transakcję osobiście na miejscu, więc na pewno dam znać jakie wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.06.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 a ja mam tanio casalgrande meteor, jeśli byś chciał, ale chyba musiałbyś zamawiać ze mną (początek lipca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 07.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Dzieki, juz lece na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 07.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Myszonik, a kupujesz tam cos poza pytkami, bo na ich stronie w dziale plytkowym jakos biednie i ze strony wynika, ze Casalgrande nic nie maja..Potrzebujemy ok. 20m Meteor Bianco 60x60 (mat)Kupujesz cos jeszcze u nic, bo sklep jakos tak niez dobrze wyposazony jest. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.06.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No i jak ta cena? Moze masz taniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.06.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 salik, masz zapchaną skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.06.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 pozwolenie na pompę ciepła tak- jeśli gruntowa nie wiem czy różnica pionowa czy pozioma,natomiasta pompa powietrza nie potrzebuje pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.06.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Salik jaką bedziesz miał kozę?jakiej firmy? Spirea ma mieć podobną tylko nie pamiętam czy wybrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.06.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Fajne okna już zadzroszczę bo mąż uparł się na kolor drewna i chyba nie za fajny podział.W każdym razie następny dom by miał szare, dom bez komina , dwuspadowy, nie na skarpie , blisko droga....o jejku wyliczałabymSalik co w końcu z salonem , którą wersję wybrałeś?Mnie się nie podoba tv i koza na jednej ścianie, a co mi się podba to napiszę jutro, bo padam.Szkoda że nie masz wizualek. Jaki masz szeroki salon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.06.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Barbara, kolor drewniany okien przy takim projekcie (jak w avatarze)???Never!Ja gdybym trafiła tu rok temu na pewno miałabym dziś inne okna.Mam dąb bagienny i oczywiście żałuję. Ale nie zmienię, wiadomo dlaczego Męcz męża. Nie ma że się uparł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts