Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do dużej działki pod kolektor poziomy - rozmawiałam 2 dni temu z panią, która takie kolektory projektuje i bardzo mi je odradzała, argumentując, że pionowy jest dużo stabilniejszy i daje gwarancje spokoju na lata.

tataraku

??? czy ja powinnam odmieniać nick????

Z tymi kolektorami do PC to właściwie nie wiadomo o co chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Zauważyłam, że jeżeli wykonawca ma uprawnienia i sprzęt do zrobienia kolektora pionowego do PC to zawsze namawia klienta na taki właśnie (wychodzi drożej od pionowego). I na odwrót ci co nie mają odpowiednich uprawnień i sprzętu i wykonanie pionowego odwiertu wiązałoby się z wynajęciem zewnętrznej firmy (=strata pieniędzy dla instalatora) namawiają usilnie do kolektora poziomego.

Ja mam "pomroczność jasną" jeśli chodzi o to który jest lepszy. Na wątku o PC zdania są podzielone ale raczej większość mówi, że jak jest miejsce to poziomy.

Ja zdecyduję się najpewniej na pionowy tylko dlatego, że mam pochyłą działkę i chcę móc na niej sadzić drzewa.

(W sumie Tatarak to rzeczownik jak każdy, więc odmieniać go można:))

Ta pani akurat nie zajmuje się wykonywaniem kolektorów - projektuje i takie i takie dla różnych firm, które sprzedają pompy i wykonują kolektory.

ale też się pewnie zdecydujemy na pionowy, bo chociaż mamy dużą działkę, to chcę mieć swobodę aranżowania jej w dowolny sposób. no i o tej "stabilności" naczytałam się w różnych miejscach. chociaż zobaczymy jeszcze, na co finalnie będzie nas stać :/

(W sumie Tatarak to rzeczownik jak każdy, więc odmieniać go można:))

Ta pani akurat nie zajmuje się wykonywaniem kolektorów - projektuje i takie i takie dla różnych firm, które sprzedają pompy i wykonują kolektory.

ale też się pewnie zdecydujemy na pionowy, bo chociaż mamy dużą działkę, to chcę mieć swobodę aranżowania jej w dowolny sposób. no i o tej "stabilności" naczytałam się w różnych miejscach. chociaż zobaczymy jeszcze, na co finalnie będzie nas stać :/

Ano widzisz u mnie tak samo: chcę pionowy, ale jaki będzie zależy od tej nieszczęsnej kasy.

Ha! Ha! Ha! Od zeszłego tygodnia nic nie dołożyłam i nie zmieniłam w elektryce:-) Wprost przeciwnie zrezygnowałam wczoraj z podgrzewanego podjazdu i schodka wejściowego (btw okazało się, że wyjdzie jeden, a nie trzy, jak było w projekcie), więc elektryk będzie wolny:wave:

Teraz tylko z niepokojem czekam, aż mnie podliczy:o

Walcz z tym bankiem, bo chłopak się żeni i potrzebuje kasy:D

Przy okazji: kto i kiedy i za ile robi Ci karton-gipsy???

Fajne okna już zadzroszczę bo mąż uparł się na kolor drewna i chyba nie za fajny podział.W każdym razie następny dom by miał szare, dom bez komina , dwuspadowy, nie na skarpie , blisko droga....o jejku wyliczałabym

Salik co w końcu z salonem , którą wersję wybrałeś?Mnie się nie podoba tv i koza na jednej ścianie, a co mi się podba to napiszę jutro, bo padam.Szkoda że nie masz wizualek. Jaki masz szeroki salon ?