salik 09.06.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Barbara74 - stanęło na opcji salonu z TV na ścianie wschodniej (u góry), a kozą na ścianie północnej (po lewej) Salon z jadalnią mają w sumie jakieś 5x7.7m A kozę planujemy wziąć z Westfire - model 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.06.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Kupuj Salik tę kozę i testuj, bo ja też się do westfire'a przymierzam, a nigdzie nie ma opinii użytkowników tyle tylko, że oglądałam na żywo i naprawdę fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.06.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Wersja pierwsza - nie za gęsto w hallu? Ale podoba mi się skoncentrowanie świateł tam, gdzie będą potrzebne. Wersja druga - te lampy za bardzo wchodzą do salonu. Wersja trzecia - bez urazy, ale wygląda jak dom sponsora firmy Massive Zdecydowanie za gęsto. Wersja czwarta też jest fajna. Pytanie, co będziecie chować w szafie wnękowej - jeśli odkurzacz, to nie ma co przyświecać sobie szczególnie do jego wyciągania, wtedy wersja 4. W przeciwnym razie - 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 09.06.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No wlasnie w szafie bedzie schowek na jakies pierdoły. Wczesniej były przewidziane półki na książki stąd to skoncentrowanie lamp.A w ogole widział ktoś z Was jak świecą te Massive Nero, bo właściwie to nie wiem czy jeśli dam za gesto to nie oślepnę, a znowóż nie chcę też w drugą stronę przesadzić jesli te lampki naprawdę lichą poświatę dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No wlasnie w szafie bedzie schowek na jakies pierdoły. Wczesniej były przewidziane półki na książki stąd to skoncentrowanie lamp. A w ogole widział ktoś z Was jak świecą te Massive Nero, bo właściwie to nie wiem czy jeśli dam za gesto to nie oślepnę, a znowóż nie chcę też w drugą stronę przesadzić jesli te lampki naprawdę lichą poświatę dają. Nasz znajomy ma potrójne massivy z ledowymi takimi trzypunktowymi źródłami światła. Byłam zaskoczona, że ledowe a tak fajnie świeci, i zdecydowanie wystarczająco. Te pojedyncze widziałam w jakimś salonie oświetleniowym. Oceniłabym to światło na w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.06.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Koza fajna byłam na stronie ,tylko chciałabym ją zobaczyć na żywo.A w najbliższym salonie w Częstochowie nie mają podobnego modelu tylko kwadraciaki. Powiedz mi czy doprowadzasz powietrze z zewnątrz?Co do rozkładu kominek-koza-fotele ja będę mieć podobnie oczywiście jak męża na kozę namówię-pracuję nad tym.W naszym przypadku wskazane bo salon ma szerokości 4 m i kominek by mi go pomniejszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.06.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Mamy już doprowadzone powietrze do kominka w chudziaku.Przy wentylacji mechanicznej nie da się inaczej, bo kominek mocno zaburza ciągi w domu (i chyba nawet przepisy zabraniają wtedy poboru powietrza z pomieszczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Tego się właśnie obawiam. Że przyjdzie taki moment, na budowie będzie kilka ekip czekających na kasę, płatności za materiały, a my nie dostaniemy wtedy kolejnej transzy Współczuję Mój mąż płaci za robotę tego samego dnia kiedy wykonawca powie ile zapłacić trzeba (tak ma - jedzie do bankomatu, wypłaca i do wykonawcy). Dla niego to też by była trauma Powietrze do kominka - czy WM czy tradycyjnie, ja nie wyobrażam sobie innej opcji. Zabieranie tlenu z pomieszczenia dla kominka - no way. My musieliśmy to robić tuż przed wylewkami, bo wszyscy (my, inspektor, wykonawca) o tym zapomnieli. Łatwo nie było (bo mamy różne poziomy i wieniec fundamentowy na drodze), ale daliśmy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.06.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No my na szczęście zaległości w płatnościach żadnych nie mamy, ale nie chciałbym też 'kredytować kredytu' W końcu z jakiegoś powodu go wzięliśmy. No i płatności u nas tak samo wyglądają - koniec roboty, kasa do ręki (chyba że ktoś woli przelewem). Ostatnio w czasie sesji bankomatowej, Pani stojąca za mną nie wytrzymała i zapytała czy dużo jeszcze będę wypłacał Z innej beczki. Jak się dorabia schody wejściowe (3 stopniowe, z dużym spocznikiem przed wejściem i schodkami po obu stronach), mając już postawiony budynek? Czy się robi wtedy jakąś dużą dylatację schodów od ściany budynku, czy też technika jest jakaś inna? Bo zakładam że w tej sytuacji nie łączy się już nijak fundamentów schodów z fundamentami domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Z innej beczki. Jak się dorabia schody wejściowe (3 stopniowe, z dużym spocznikiem przed wejściem i schodkami po obu stronach), mając już postawiony budynek? Czy się robi wtedy jakąś dużą dylatację schodów od ściany budynku, czy też technika jest jakaś inna? Bo zakładam że w tej sytuacji nie łączy się już nijak fundamentów schodów z fundamentami domu? No właśnie my tak mieliśmy. Identyczna sytuacja ( tu nasz wykonawca chciał nas wycyckać i tego nie zrobić. DObrze że inspektor miał głowę na karku) Też 3 stopnice i też duży spocznik Żadnego łączenia fundamentów ze schodami nie było. Jedyne o czym mamy pamiętać to teraz dylatacja przed wykonaniem wykończenia tych schodów. A ma jeszcze na nie pójść parę cm styropianu by nie przymarzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.06.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 A chciałoby Ci się zrobić jakieś zdjęcia tych schodów i ich 'styku' z murem? Byłbym bardzo zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 A chciałoby Ci się zrobić jakieś zdjęcia tych schodów i ich 'styku' z murem? Byłbym bardzo zobowiązany Oczywiście Najpierw poszukam w swoich zbiorach (teraz) i jeśli nie będzie zrobię jutro zdjęcie Mogę wstawić u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.06.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Pewnie, dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 To tak, teraz mam jako takie zdjęcia Jak zaleźy Ci na dokładnych ujęciach samego połączenia to muszę to dopiero zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Na drugim zdjęciu widzisz folię kubełkową i do niej wylane są te nasze schodyProszę nie zwracać uwagi na panujący wszem i wobec budowlany delikatnie mówiąc - nieład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.06.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dzięki! Jakby Ci się jeszcze udało zrobić jakieś zdjęcie z boku to bym był dźwięczny Z ciekawości - co to za 3 rurki idące w ziemię? (6 to go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) To są nasze zapomniane na wcześniejszych etapach podłączenia do videodomofonu, internetu z telefonem, i w ogóle zasilanie domu z uziemieniem Zdj będzie Edytowane 9 Czerwca 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 10.06.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Elektryka na tapecie, wiec pytanie.NA JAKIEJ WYSOKOŚCI MACIE U SIEBIE WŁĄCZNIKI DO ŚWIATŁA? W projekcie były na 90cm, ja nie zuważyłam, nie wydrukowałam legendy do projektu i ustaliłam z elektrykiem, że będzie na wys. 120cm. I tak już na całym poddaszu jest. A przesunąć będzie trudno, bo nie ma takiego zapasu kabla, żeby obniżyć o 30cm.. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.06.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 my mierzylismy, w którym miejscu nasze ręce wyprostowane "lądują" na ścianie. Wyszło nam chyba ok. 90 cm, a stanęło jeśli dobrze pamiętam na metrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 10.06.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 my mierzylismy, w którym miejscu nasze ręce wyprostowane "lądują" na ścianie. Wyszło nam chyba ok. 90 cm, a stanęło jeśli dobrze pamiętam na metrze. A to jakas miarka na to jest? Opisz to jakos dokladniej jak "tymi ręcami" sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts