Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak tam reklamacja w Roto? o co chodziło z tą instalacją ramek WD?

Bo wypatrzyliśmy w tym wątku na forum (gdzie zapytałem) że kołnierze WD były osobno, a u nas wklejone.

Więc zacząłem podejrzewać że dekarze coś źle zrobili.

No ale się okazało że w naszym typie okien jest tak właśnie jak u nas, więc jest ok.

A co do szyb - jutro ma przyjechać doradca techniczny Roto obejrzeć szyby.

Bo z zewnątrz wyglądały jak 2 różne typy szyby (inny odblask i odcień), a powinny być takie same.

Okazało się także że to on będzie montował nasz kapot (uszkodzona zewnętrzna część okna), ale wyszło w czasie rozmowy z nim że Pani w Roto trochę nagięła rzeczywistość z 'wymianą w kilka dni', bo fabryka zakończyła pracę 17 grudnia i w tym roku nawet go nie wyprodukują (atsd to nie rozumiem jak producent może nie mieć _żadnego_ zapasu takich standardowych [rozmiarowo i kolorystycznie] elementów okna...)

Zaczynamy powoli dzwonić po ekipach na wiosnę no i jeszcze nam zostały te okna do zamówienia (ciągle mamy dylemat z kolorem i doborem desek/płyt elewacyjnych).

• 2 weeks później...

Nooo! Dzień dobry się z Panem Sąsiadem w Nowym Roku!!! :lol: Ale pognaliście do przodu z robotą!!!:jawdrop: Jak zaglądałam do Twojego dziennika dokładnie dwa miesiące temu, to jeszcze nic się za bardzo nie działo, a teraz dom stoi i to już pod dachem!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Dosłownie szczęka mi opadła! Brawo!!!:cool:

Hej! Zapraszam na kawkę z żoną.:D

A dziękuję, odezwę się jak tylko będziemy mieli chwilę czasu :)

A co do okien to wiele znanych mi osób robiło u forumowego Starego (blisko, bo z Bemowa) i z tego co wiem wszyscy są z współpracy bardzo zadowoleni.:)

No właśnie Stary kiedyś pisał że u nas się nie da takich dużych skrzydeł jak potrzebujemy, ale w międzyczasie my zmieniliśmy trochę koncepcję i może się uda :)

Jutro jedziemy właśnie do niego obejrzeć profile, więc zobaczymy :)

• 2 weeks później...

Szczerze - na żadnym jeszcze :(

Ale to będzie pewnie coś w okolicy Canadian z Jezierskiego albo grafitowo-antracytowego.

Czekamy teraz na projekt elewacji który jest przygotowywany przez projektanta (wnętrz) i na tej podstawie zobaczymy co wyjdzie i co się lepiej komponuje.

Zazdroszczę Wam że macie już zamówione te okna, bo u nas to się ciągnie jak...

oj u nas też to trwało. Co do samych okien, to sprawa była prosta. Najwięcej czasu zabrało decydowanie o roletach, sposobu montażu okien i rolet, no i na końcu kolor. Też się cieszę, że mamy to za sobą. Miałam stracha, bo to jak z dachem - te decyzje już widać.

Cześć sąsiadka :)

Nie zalało Was? :)

Co do kontraktonów - czy to prawda że do ich instalacji się nawierca okna?

Bo tu mi mówią że mogą być problemy z gwarancją na okna później...

A znajomy który budował się jakiś czas temu, mówi z kolei że kontraktony się mocuje na oknach (przykleja) i nic nie trzeba wiercić...

Cześć sąsiadka :)

Nie zalało Was? :)

Co do kontraktonów - czy to prawda że do ich instalacji się nawierca okna?

Bo tu mi mówią że mogą być problemy z gwarancją na okna później...

A znajomy który budował się jakiś czas temu, mówi z kolei że kontraktony się mocuje na oknach (przykleja) i nic nie trzeba wiercić...

Nie wierz w bzdury o utracie gwarancji. Straszą tak żeby namówić na własny produkt, ale z doświadczenia mojego speca od alarmu zawsze są niewyregulowane i potem nie wiadomo kto to ma zrobić. To prawda, że są kontaktrony przyklejane, ale po pierwsze są brzydkie i szpecą okno, widać je z daleka i potencjalna informacja dla złodzieja gdzie są i może je obejść, po drugie są nie trwałe, wystarczy że ktoś je zaleje myjąc okno lub kopnie przy przechodzeniu...:rolleyes: