Spirea 22.12.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 jak tam reklamacja w Roto? o co chodziło z tą instalacją ramek WD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.12.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 jak tam reklamacja w Roto? o co chodziło z tą instalacją ramek WD? Bo wypatrzyliśmy w tym wątku na forum (gdzie zapytałem) że kołnierze WD były osobno, a u nas wklejone. Więc zacząłem podejrzewać że dekarze coś źle zrobili. No ale się okazało że w naszym typie okien jest tak właśnie jak u nas, więc jest ok. A co do szyb - jutro ma przyjechać doradca techniczny Roto obejrzeć szyby. Bo z zewnątrz wyglądały jak 2 różne typy szyby (inny odblask i odcień), a powinny być takie same. Okazało się także że to on będzie montował nasz kapot (uszkodzona zewnętrzna część okna), ale wyszło w czasie rozmowy z nim że Pani w Roto trochę nagięła rzeczywistość z 'wymianą w kilka dni', bo fabryka zakończyła pracę 17 grudnia i w tym roku nawet go nie wyprodukują (atsd to nie rozumiem jak producent może nie mieć _żadnego_ zapasu takich standardowych [rozmiarowo i kolorystycznie] elementów okna...) Zaczynamy powoli dzwonić po ekipach na wiosnę no i jeszcze nam zostały te okna do zamówienia (ciągle mamy dylemat z kolorem i doborem desek/płyt elewacyjnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 w naszych oknach ten WD też jest już wmontowany. Ciekawe w jakim stanie są nasze okna, bo na razie leżą u sprzedawcy. Współczuję z tymi kolorami. Ja mam dość, a to dopiero początek tych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.01.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 http://img827.imageshack.us/img827/1580/happyxf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.01.2011 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Nooo! Dzień dobry się z Panem Sąsiadem w Nowym Roku!!! Ale pognaliście do przodu z robotą!!! Jak zaglądałam do Twojego dziennika dokładnie dwa miesiące temu, to jeszcze nic się za bardzo nie działo, a teraz dom stoi i to już pod dachem!!!:jawdrop: Dosłownie szczęka mi opadła! Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.01.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A witam sąsiadkę Ano stoi i niedługo nas czeka ten najgorszy etap budowy, czyli wykończeniówka. Na zasadzie - albo my jego wykończymy albo on nas A u Ciebie widziałem wyrosło ogrodzenie bardzo ładne - żonie się baaaaardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.01.2011 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Hej! Zapraszam na kawkę z żoną. A co do okien to wiele znanych mi osób robiło u forumowego Starego (blisko, bo z Bemowa) i z tego co wiem wszyscy są z współpracy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.01.2011 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Hej! Zapraszam na kawkę z żoną. A dziękuję, odezwę się jak tylko będziemy mieli chwilę czasu A co do okien to wiele znanych mi osób robiło u forumowego Starego (blisko, bo z Bemowa) i z tego co wiem wszyscy są z współpracy bardzo zadowoleni. No właśnie Stary kiedyś pisał że u nas się nie da takich dużych skrzydeł jak potrzebujemy, ale w międzyczasie my zmieniliśmy trochę koncepcję i może się uda Jutro jedziemy właśnie do niego obejrzeć profile, więc zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2011 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Salik, i na jakim kolorze okien stanęło?Z tym Jezierskim podobno powoli się ruszyło. Jakieś osoby dostały okna, chociaż pary forumowiczów z września ciągle czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.01.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Szczerze - na żadnym jeszcze Ale to będzie pewnie coś w okolicy Canadian z Jezierskiego albo grafitowo-antracytowego. Czekamy teraz na projekt elewacji który jest przygotowywany przez projektanta (wnętrz) i na tej podstawie zobaczymy co wyjdzie i co się lepiej komponuje. Zazdroszczę Wam że macie już zamówione te okna, bo u nas to się ciągnie jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 oj u nas też to trwało. Co do samych okien, to sprawa była prosta. Najwięcej czasu zabrało decydowanie o roletach, sposobu montażu okien i rolet, no i na końcu kolor. Też się cieszę, że mamy to za sobą. Miałam stracha, bo to jak z dachem - te decyzje już widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.01.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Kontraktony zrób z alarmem. Będzie i taniej i spójniej z systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.01.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Kontraktony zrób z alarmem. Będzie i taniej i spójniej z systemem. Przytakuję. Hej Somsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.01.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Cześć sąsiadka Nie zalało Was? Co do kontraktonów - czy to prawda że do ich instalacji się nawierca okna? Bo tu mi mówią że mogą być problemy z gwarancją na okna później... A znajomy który budował się jakiś czas temu, mówi z kolei że kontraktony się mocuje na oknach (przykleja) i nic nie trzeba wiercić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.01.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Kontraktony w profilu - niewidoczne. Tak, nawierca. Zapytaj producenta o te gwarancję, pierwsze słyszę. A do profilu to się "przyczepia" czujki inercyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 28.01.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 witam. rozjasnijcie mi co to kontraktony ?:)są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 witam. rozjasnijcie mi co to kontraktony ?:)są Magnetyczne czujniki otwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.01.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Cześć sąsiadka Nie zalało Was? Co do kontraktonów - czy to prawda że do ich instalacji się nawierca okna? Bo tu mi mówią że mogą być problemy z gwarancją na okna później... A znajomy który budował się jakiś czas temu, mówi z kolei że kontraktony się mocuje na oknach (przykleja) i nic nie trzeba wiercić... Nie wierz w bzdury o utracie gwarancji. Straszą tak żeby namówić na własny produkt, ale z doświadczenia mojego speca od alarmu zawsze są niewyregulowane i potem nie wiadomo kto to ma zrobić. To prawda, że są kontaktrony przyklejane, ale po pierwsze są brzydkie i szpecą okno, widać je z daleka i potencjalna informacja dla złodzieja gdzie są i może je obejść, po drugie są nie trwałe, wystarczy że ktoś je zaleje myjąc okno lub kopnie przy przechodzeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.01.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Nie wierz w bzdury o utracie gwarancji. Straszą tak żeby namówić na własny produkt, ale z doświadczenia mojego speca od alarmu zawsze są niewyregulowane i potem nie wiadomo kto to ma zrobić. Dzięki za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.01.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 a wiecie jaki jest koszt takich kontraktonów? Mocuje się je na wszystkich oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts