Spirea 28.06.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Sheenaz, kupiłam Berninę antracytową na parter i Zoom szary do górnej łazienki. Palety stoją od 1,5m w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 28.06.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A sprawdzałaś tą Berninę, tzn. jak ten drugi gatunek trzyma wymiary? Niby u nas w tej kwestii nic się już nie zmienia, płytki sa wybrane. Ale własnie przymierzam się do zamówienia (bo fabryki w sierpniu mają przerwę w produkcji) i tak sobie przypomniałam o tej mojej jednej Berninnie, która od 2 miesięcy w bagażniku ze mną jeżdzi, żeby może się z nią zaprzyjaźnić w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.06.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 do kotłowni to się chyba nie ma co zastanawiać. Nie oglądałam płytek, są cały czas zapakowane. II gat. nie jest kalibrowany. W związku z podłogówką i tak dajemy szerszą fugę. Kafle będziemy rozpakowywać po ociepleniu poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 o! mój murarz zimową porą układa kafle i mówi, że na podłogówkę daje megadobry klej, specjalne fugi, ale szerokość tych fug to... 3mm! robi tak od 3 lat i twierdzi, że jeszcze nie miał reklamacji. ja już głupia jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 28.06.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Tatarak. Są i mniejsze te odpływy. I jak zwykle wszystk ozalezy od tego czy chce sie to zamurować czy zaściankować KG.http://catalog.geberit.com/public/product.aspx?cat=PL_PL-pl_1&p=105368A nazywa się to poprostu odpływ ścienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Dziękuję, Sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.06.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Fajny ten odpływ, szkoda, że już kupiłam zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.06.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Widzę że o odpływach mowa.Ja właśnie jestem tuż*przed zakupem swoich i cały czas się zastanawiam jaki musi być długi do konkretnego prysznica?Czy 950 do prysznica 1200 wystarczy? I 750 do prysznica 1000? Mam zamiar wziąć Kessel Super60 z przepustowością 72l więc chyba już dłuższe niepotrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.06.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Widzę że o odpływach mowa. Ja właśnie jestem tuż*przed zakupem swoich i cały czas się zastanawiam jaki musi być długi do konkretnego prysznica? Czy 950 do prysznica 1200 wystarczy? I 750 do prysznica 1000? Mam zamiar wziąć Kessel Super60 z przepustowością 72l więc chyba już dłuższe niepotrzebne? pogadaj z kafelkarzem jak rozwiąże obudowanie kafelkami od końca odplywu do poczatku kabiny - zeby Ci nie wyszly jakies male kawalki płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.06.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 wojgoc, to jest w ogóle mój problem ostatnich dni. Obydwie łazienki będą w drewnie, kafelki na ścianie 30x60 w drugiej 32x63. Nie mogę się zdecydować czy pod prysznic dać płytki podłogowe czy jakąś mozaikę. W jednej łazience będzie blat pod umywalkę w Dune Orion, ale czy taka mozaika nadaje się*na podłogę prysznica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.06.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ja jestem przeciwnikiem mozaiki - jesli kabina nie okrągła czy pólokrągla to nie wchodź w mozaike.Po pierwsze sliska, po drugie kto bedzie szorowal fugi.ja mam u siebie przygotowane pod kabine 90x100 i kafle mam 60x60. poniewaz mam jeden wymiar 90 wzialem odplyw 90 aby uniknac malych dociek na linii koniec odplywu-poczatek kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Salik - współczuję to, co piszesz o tym wykuciu dziury na wylot i zamontowaniu stelażu na piance jest tak straszne i absurdalne, że aż śmieszne. z tym że to śmiech przez łzy. a za okna to bym tych ... za ... powiesiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.06.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Tatarak, dokładnie tak jak piszesz, śmiech przez łzy.Czytałam na głos mężowi cały ten wpis Salika i tylko obydwoje z niedowierzaniem kiwaliśmy głowami Paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 28.06.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Dżizas, co za kumulacja budowlanego pecha, coś się wszystkim nie wiedzie, chyba te fronty atmosferyczne budowlańcom na formę szkodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ciiii, mnie się na razie wiedzie, ciiii, żeby deszcz nie usłyszał, bo mi wykopy zaleje, ciiiiiiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 28.06.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 CO Ty Tatarak jaki deszcz? Pogoda jak drut:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.06.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Uff.Okazało się że okna da się chyba doczyścić, za to zdjęcie zamontowania Geberitu chyba wyślę do doradcy technicznego tejże firmy z prośbą o potwierdzenie poprawnego montażu.Zresztą wstawię też później zdjęcie ściany 'przekutej'.ATSD to nie wiem jak im się udało tę ścianę tak skopać, skoro dzisiaj elektrykom udało się zrobić taką samą wnękę, w identycznej ścianie (Silka E25, tyle że jakieś 2m dalej) i nie przekuli się na wylot, tylko zrobili taką głębokość jaka miała być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.06.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Wita, w klubie wykańczanych:)Mnie już nic nie zdziwi, po tym jak Pan miał rysunek z wymiarami i miał zmontować 2 stelaże obok siebie i mu nie wyszło i teraz trzeba wykuwać i przesuwać. I jak Pan podłączył okap, tak jak pisałam. Miarka i drabina odtąd będą Twoimi przyjaciółmi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.06.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A, jeśli chcecie te płytki to poproszę adres e-mail - dajcie znać, bo do czwartku trzeba przelać zaliczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.06.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Wysłałem wcześniej wiadomość - nie dotarła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts