Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A sprawdzałaś tą Berninę, tzn. jak ten drugi gatunek trzyma wymiary?

Niby u nas w tej kwestii nic się już nie zmienia, płytki sa wybrane. Ale własnie przymierzam się do zamówienia (bo fabryki w sierpniu mają przerwę w produkcji) i tak sobie przypomniałam o tej mojej jednej Berninnie, która od 2 miesięcy w bagażniku ze mną jeżdzi, żeby może się z nią zaprzyjaźnić w kotłowni :)

Widzę że o odpływach mowa.

Ja właśnie jestem tuż*przed zakupem swoich i cały czas się zastanawiam jaki musi być długi do konkretnego prysznica?

Czy 950 do prysznica 1200 wystarczy? I 750 do prysznica 1000?

Mam zamiar wziąć Kessel Super60 z przepustowością 72l więc chyba już dłuższe niepotrzebne?

Widzę że o odpływach mowa.

Ja właśnie jestem tuż*przed zakupem swoich i cały czas się zastanawiam jaki musi być długi do konkretnego prysznica?

Czy 950 do prysznica 1200 wystarczy? I 750 do prysznica 1000?

Mam zamiar wziąć Kessel Super60 z przepustowością 72l więc chyba już dłuższe niepotrzebne?

pogadaj z kafelkarzem jak rozwiąże obudowanie kafelkami od końca odplywu do poczatku kabiny - zeby Ci nie wyszly jakies male kawalki płytki.

wojgoc, to jest w ogóle mój problem ostatnich dni. Obydwie łazienki będą w drewnie, kafelki na ścianie 30x60 w drugiej 32x63. Nie mogę się zdecydować czy pod prysznic dać płytki podłogowe czy jakąś mozaikę. W jednej łazience będzie blat pod umywalkę w Dune Orion, ale czy taka mozaika nadaje się*na podłogę prysznica???

ja jestem przeciwnikiem mozaiki - jesli kabina nie okrągła czy pólokrągla to nie wchodź w mozaike.

Po pierwsze sliska, po drugie kto bedzie szorowal fugi.

ja mam u siebie przygotowane pod kabine 90x100 i kafle mam 60x60. poniewaz mam jeden wymiar 90 wzialem odplyw 90 aby uniknac malych dociek na linii koniec odplywu-poczatek kabiny

Uff.

Okazało się że okna da się chyba doczyścić, za to zdjęcie zamontowania Geberitu chyba wyślę do doradcy technicznego tejże firmy z prośbą o potwierdzenie poprawnego montażu.

Zresztą wstawię też później zdjęcie ściany 'przekutej'.

ATSD to nie wiem jak im się udało tę ścianę tak skopać, skoro dzisiaj elektrykom udało się zrobić taką samą wnękę, w identycznej ścianie (Silka E25, tyle że jakieś 2m dalej) i nie przekuli się na wylot, tylko zrobili taką głębokość jaka miała być...