myszonik 03.07.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 a czym te akryle myjecie? bo ja mam akrylowy brodzi i po zastosowaniu cifa zrobił się taki... matowy. Ja cilitem bang:) Matowy się nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.07.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Ja też bangiem myję, niczym ściernym W ogóle cifu w domu nie mam. A ostatnio przerzuciłam się na ekologiczne SODASAN. Płyn do usuwania kamienia jest genialny (skład - skoncentrowany kwas cytrynowy ) Kilka ruchów i po osadzie z kamienia na szybie prysznicowej ani śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 03.07.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Macie u siebie uziemienie pryszniców?Czy tylko wanna/zlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.07.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jakie uziemienie?Masz metalowe rury w instalacji wodnej/kanalizacyjnej?Wannę metalową?Zlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Salik, jakie uziemienie? O czym ja jeszcze nie wiem? Im bliżej końca tym bardziej mnie to wszystko przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 03.07.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Nie mam metalowych rur, dlatego uziemienie. Zlew - tak, metalowy. W kotłowni pewnie też będzie metalowy. Wanna być może też. To samo zresztą (być może metalowe) z brodzikiem, dlatego pytam Łatwiej puścić teraz uziemienie, a potem go nie wykorzystać niż na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Macie u siebie uziemienie pryszniców? Czy tylko wanna/zlew? ja mam przygotowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.07.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 A to jak masz mieć metalowe to co innego.U nas nic metalowego, rury z tworzywa. Nie ma co przewodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 A to jak masz mieć metalowe to co innego. U nas nic metalowego, rury z tworzywa. Nie ma co przewodzić u mnie też nic metalowego a uziemienie jest - np. jak się wanna z hydromasażem popsuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.07.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 u mnie też nic metalowego a uziemienie jest - np. jak się wanna z hydromasażem popsuje... wanna z hydromasażem to nie jest wanna z tworzywa w 100% tylko wanna z tworzywa z el metalowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 dałem przykład - mam uziemienie w łazienkach, kuchni, kotłowni i garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.07.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ja też zaczynam się przerażać czego ja jeszcze nie mam i na jakie pomysły nawet nie wpadłam...Uziemienia nie mam, ale żadnych elementów metalowych w sprzęcie łazienkowym typu wanny nie planuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 04.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Myszonik, a kratkę odpływową przy wannie i prysznicu masz ceramiczną? Spirea, Magda34 - ceny na Cercom nienajgorsze. Spirea, o ile pamiętam to pewnie ze 100m2 płytek na parterze będziesz ułożone, więc pewnie z tej ceny daloby się trochę urwać.Ale Bernina jest śliczna i ja ubolewam, że nie mają jakiegoś odcnienia między jasnym a tym antracytowym, bo wtedy pewnei bym się zdecydowała.Super, że Kerasan Ego ci się spodobał, to naprawdę ładny zestaw jest. Ja za to utwierdziłam się co do roca Meridien N - widizałam na żywo i to bardfzo zgrabny zestaw jest. Widizałam też coś co mnie zachwyciło, ale cena nie do przyjęcia:Simas Oh! - muszla 4 tyshttp://image.ceneo.pl/data/products/10577234/i-simas-oh-oh18-oh002.jpgi następne Simas Flow - muszla 2700 zlhttp://www.trendir.com/interiors/bathroom-design-ideas-simas-flow-bidet-wc.jpgumywalka Simas Flow - 800zlhttp://www.swiatlazienek.com.pl/sklep/galerie/s/simas-flow-umywalka-staw_15898.jpg Ten Simas ma wiele ciekawych umywalek.http://www.domarket.pl/catalogsearch/result/index/?limit=30&q=simas+flow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.07.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Kratki będą metalowe, ale z tego powodu trzeba aż uziemienie zakładać? Rozumiem względy bezpieczeństwa, ale jakoś w ogóle na to nie wpadłam. Muszę pogadać z instalatorem. A kiedy się to robi?Może mam zrobione a nie wiem (jak odpływ w kotłowni, o którym mówię małżonkowi a małżonek na to, że przecież mamy zrobiony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Myszonik, a kratkę odpływową przy wannie i prysznicu masz ceramiczną? Weźcie mi to wytłumaczcie bo albo czegoś nie rozumiem, albo to jest bez sensu. Jak ten prąd ma do tej kratki dotrzeć? Czym? Którędy? Nie mówię o kratce podświetlanej do której doprowadzony jest prąd i która przewodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 jak to uziemienie np. pod stalową wannę powinno wyglądać? taką bednarkę trzeba puścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Weźcie mi to wytłumaczcie bo albo czegoś nie rozumiem, albo to jest bez sensu. Jak ten prąd ma do tej kratki dotrzeć? Czym? Którędy? Nie mówię o kratce podświetlanej do której doprowadzony jest prąd i która przewodzi No chyba jedynie w razie dostania się do wody, która z ową kratką się styka, czyli klasyczny przykład z suszarką wpadającą do wanny, ale wówczas jeśli jest w niej człowiek to już chyba uziemienie też nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.07.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Co do uziemienia - zrobiliśmy ponowny rekonesans tematu i stanęło na tym:- nie podpina się metalowych brodzików, chyba że bateria z hydromasażem (ale nawet tutaj zdania co do uziemienia były podzielone)- nie podpina się metalowej wanny, chyba że wanna z hydromasażem- podpina się zlewy w kuchni/kotłowni/garażu, bo z reguły obok są gniazdka elektryczne, a dodatkowo mogą występować przebicia To wszystko się tyczy instalacji wodnej opartej na rurkach z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.07.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Co do uziemienia - zrobiliśmy ponowny rekonesans tematu i stanęło na tym: - nie podpina się metalowych brodzików, chyba że bateria z hydromasażem (ale nawet tutaj zdania co do uziemienia były podzielone) - nie podpina się metalowej wanny, chyba że wanna z hydromasażem - podpina się zlewy w kuchni/kotłowni/garażu, bo z reguły obok są gniazdka elektryczne, a dodatkowo mogą występować przebicia To wszystko się tyczy instalacji wodnej opartej na rurkach z tworzywa. Nooooo, czyli wszystko jasne Myszoniku, a z tą*suszarką to jak będziesz miała wszystko ceramiczne/plastikowe czy inne niemetalowe, to jak Ci wpadnie to tym bardziej nic nie zrobisz. Zresztą*jak uziemić coś plastikowego? Do czego to uziemienie "dotknąć" ? Temat rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 uff Sheenaz. U mnie na parter potrzebowałam ok. 80m2. Wszędzie mówili o obniżeniu w okolicach 5%. Bardzo ładna umywalka, nawet tańsza niż Roca Element. Ten Ego jednak mi o tyle pasuje, że jest węższy i krótszy. Ustawiliśmy rurki do dwóch umywalek trochę na oko i Element wychodził za blisko. Umywalki będą stać na szufladach, które mają iść od drzwi, a mam tam chyba tylko 40cm. Ego w każdym razie się zmieści. Meridian idzie na dół, bo nic innego tam nie wejdzie. Słuchajcie, czy przy podłogówce w rozdzielaczu macie jakieś zaworki do pierwszej regulacji? Nie chodzi mi o te regulatory i termostaty (o tym już było) tylko o jakiś jeden ogólny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts