Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Firma Mawig (www.mawig.waw.pl) - zrobione szybko, czysto i tanio (służę zdjęciami na priva, jeśli byś chciał :))

Przy okazji - kiedy dach?

dziękuję za kontakt do odkurzaczy, dach - deskują już, w przyszłym tygodniu może zaczną kłaść warstwy pod blachę i blachę, a płaskie dachy to dopiero za 2-3 tygodnie, we wtorek zaczyna też elektryk

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

azakrzew - no to tempo macie iście kosmiczne :)

A okna kiedy?

A tak w ogóle, to my chyba z tej samej firmy co Ty okna, będziemy brali nasz daszek nad wejściem.

Chociaż ciągle liczę że dostanę jeszcze jakąś tańszą wycenę...

Barbara74 - rekuperator Aeris 500 (Stokair), rury już mamy - sztywne spiro (nie mylić z giętkimi spiro).

Łe - no jak możecie takich rzeczy nie wiedzieć? :)

Monsanbia - dzięki, kolejność na liście była przypadkowa :)

A pytałem bo coś mi się ubzdurało że u nas głównie jest B10, ale poszedłem sprawdzić i tylko mi się wydawało ;-)

Mamy cały jeden B10, na kilkadziesiąt 'esek' :)

Firma z Płocka, więc chyba raczej im się nie będzie opłacało u Ciebie robić.

Ale była jakaś polecana firma od reku z Częstochowy.

Spirea/anula/monsanbia/myszonik - jakie macie standardowe bezpieczniki u siebie?

B16 na gniazda, B10 na oświetlenie czy jakoś inaczej?

z Częstochowy firma u mnie będzie zakładała wentylację

azakrzew - no to tempo macie iście kosmiczne :)

A okna kiedy?

A tak w ogóle, to my chyba z tej samej firmy co Ty okna, będziemy brali nasz daszek nad wejściem.

Chociaż ciągle liczę że dostanę jeszcze jakąś tańszą wycenę...

firma wydaje się być w porządku, pokazali mi jak się produkuje okna, cierpliwie doradzali, no ale też mam duże zamówienie, więc starali się, mam nadzieję, że tak zostanie i do końca będą się starać. Zamówiłem u nich też drzwi i bramę normstahla

a plan wygląda tak: okna ok 20 sierpnia, a teraz elektryk 11-25 lipca, w tym czasie może też wentylacja, potem 25.07-1.08 hydraulik i 1 etap CO (to co do wkucia w ściany), alarm (1 etap) i odkurzacz, mam nadzieję że tynki zaczną robić w 2 tygodniu sierpnia, równolegle będą ocieplać

od 18tego lipca mają też kopać kanalizację i wodociąg

od 18tego lipca mają też kopać kanalizację i wodociąg

No to zaraz będziesz dalej z pracami niż my, chociaż zaczęliśmy budowę pół roku wcześniej :)

A kopać będzie Ci jakaś lokalna firma?

Bo ja szukam kogoś do kopania, ale rzucają mi ceny zaporowe (a u nas jest do wody jakieś 40m, a kanalizacji ponad 60...)

Przed chwilą dzwoniłem do Ikei zapytać o cenę niektórych rzeczy które musimy kupić z wyposażenia i okazało się że kilku istotnych rzeczy z naszego projektu już w ogóle nie ma :(

Brakuje nam szafki z umywalką do łazienki, obu łóżek dla dzieci i jeszcze kilku rzeczy.

Szlag by to...

Ogólnie to Ikea wycofuje się z umywalek Norrviken, a taką mieliśmy wybraną (na spółę z szafkami pod umywalki Godmorgon).

Udało nam się upolować jeszcze jeden zestaw o szerokości 100 (na drewnianym stojaku) do łazienki dzieci, a do naszej łazienki skompletowaliśmy oddzielnie umywalki i oddzielnie szafki (każde sztuk dwa kupowanie oddzielnie).

A łóżko które się skończyło to Trofast - ale jest inne podobne (też rozsuwane) - Leksvik.

ATSD to były nasze pierwsze 'nocne' zakupy z dziećmi - towar odbierany z magazynu Ikei o 21:50 :)

Ale dzieci wytrzymały to dzielnie, może efekt 'umywalki do łazienki dzieci' miał na to wpływ :)

Edytowane przez salik