azakrzew 08.07.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Firma Mawig (www.mawig.waw.pl) - zrobione szybko, czysto i tanio (służę zdjęciami na priva, jeśli byś chciał ) Przy okazji - kiedy dach? dziękuję za kontakt do odkurzaczy, dach - deskują już, w przyszłym tygodniu może zaczną kłaść warstwy pod blachę i blachę, a płaskie dachy to dopiero za 2-3 tygodnie, we wtorek zaczyna też elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.07.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Salik jaki będziesz miał rekuperator i jakie rury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.07.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 azakrzew - no to tempo macie iście kosmiczne A okna kiedy? A tak w ogóle, to my chyba z tej samej firmy co Ty okna, będziemy brali nasz daszek nad wejściem. Chociaż ciągle liczę że dostanę jeszcze jakąś tańszą wycenę... Barbara74 - rekuperator Aeris 500 (Stokair), rury już mamy - sztywne spiro (nie mylić z giętkimi spiro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.07.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A jak firma Ci zakładała i czy tę sztywne są lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.07.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Firma z Płocka, więc chyba raczej im się nie będzie opłacało u Ciebie robić.Ale była jakaś polecana firma od reku z Częstochowy.Spirea/anula/monsanbia/myszonik - jakie macie standardowe bezpieczniki u siebie?B16 na gniazda, B10 na oświetlenie czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.07.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 salik powaliłeś mnie tym pytaniem... na prądzie to ja się zupełnie nie znam.Mogę zapytać elektryka, ale będzie u mnie dopiero we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Spirea/anula/monsanbia/myszonik - jakie macie standardowe bezpieczniki u siebie? B16 na gniazda, B10 na oświetlenie czy jakoś inaczej? 3 na liście odpowiada jako pierwsza - tak mamy edit: cholewcia, spóźniłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.07.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 no idea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.07.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 żeby nie było = mam obok podpowiadaczkę (maużon - mgr elektronik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.07.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Łe - no jak możecie takich rzeczy nie wiedzieć? Monsanbia - dzięki, kolejność na liście była przypadkowa A pytałem bo coś mi się ubzdurało że u nas głównie jest B10, ale poszedłem sprawdzić i tylko mi się wydawało Mamy cały jeden B10, na kilkadziesiąt 'esek' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 08.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Firma z Płocka, więc chyba raczej im się nie będzie opłacało u Ciebie robić. Ale była jakaś polecana firma od reku z Częstochowy. Spirea/anula/monsanbia/myszonik - jakie macie standardowe bezpieczniki u siebie? B16 na gniazda, B10 na oświetlenie czy jakoś inaczej? z Częstochowy firma u mnie będzie zakładała wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 08.07.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 azakrzew - no to tempo macie iście kosmiczne A okna kiedy? A tak w ogóle, to my chyba z tej samej firmy co Ty okna, będziemy brali nasz daszek nad wejściem. Chociaż ciągle liczę że dostanę jeszcze jakąś tańszą wycenę... firma wydaje się być w porządku, pokazali mi jak się produkuje okna, cierpliwie doradzali, no ale też mam duże zamówienie, więc starali się, mam nadzieję, że tak zostanie i do końca będą się starać. Zamówiłem u nich też drzwi i bramę normstahla a plan wygląda tak: okna ok 20 sierpnia, a teraz elektryk 11-25 lipca, w tym czasie może też wentylacja, potem 25.07-1.08 hydraulik i 1 etap CO (to co do wkucia w ściany), alarm (1 etap) i odkurzacz, mam nadzieję że tynki zaczną robić w 2 tygodniu sierpnia, równolegle będą ocieplać od 18tego lipca mają też kopać kanalizację i wodociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.07.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 od 18tego lipca mają też kopać kanalizację i wodociąg No to zaraz będziesz dalej z pracami niż my, chociaż zaczęliśmy budowę pół roku wcześniej A kopać będzie Ci jakaś lokalna firma? Bo ja szukam kogoś do kopania, ale rzucają mi ceny zaporowe (a u nas jest do wody jakieś 40m, a kanalizacji ponad 60...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.07.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Salik, a w wodociągach nie mają kogoś, kto zrobi to jako fuchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.07.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 No właśnie nie bardzo.Albo może po prostu nie chcą tego robić, nie wiem...Pytałem już 3 różne osoby i wszyscy jakoś niemrawo się wykręcają i odsyłają do innych firm/ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.07.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Przed chwilą dzwoniłem do Ikei zapytać o cenę niektórych rzeczy które musimy kupić z wyposażenia i okazało się że kilku istotnych rzeczy z naszego projektu już w ogóle nie ma Brakuje nam szafki z umywalką do łazienki, obu łóżek dla dzieci i jeszcze kilku rzeczy. Szlag by to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.07.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Ikea ma niestety to do siebie, że czasem znienacka fajne rzeczy z oferty wycofuje... Może poszukaj na all? Tam czasem jeszcze te wycofane rzeczy uda się upolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.07.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Salik, spróbuj sprawdzić przez stronę www, czy nie ma gdzieś w innej ikei tego, co chcecie. A co dokładnie tak w ogóle? jakie łóżka dla dzieci - bo tym to w ogóle się chyba nie chwaliliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.07.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 w belgijskiej Ikei nie dostaniesz pościeli 200x200 typowej dla polskiej tylko 240x220, więc i meble moga byc różne w róznych krajach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.07.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) Ogólnie to Ikea wycofuje się z umywalek Norrviken, a taką mieliśmy wybraną (na spółę z szafkami pod umywalki Godmorgon). Udało nam się upolować jeszcze jeden zestaw o szerokości 100 (na drewnianym stojaku) do łazienki dzieci, a do naszej łazienki skompletowaliśmy oddzielnie umywalki i oddzielnie szafki (każde sztuk dwa kupowanie oddzielnie). A łóżko które się skończyło to Trofast - ale jest inne podobne (też rozsuwane) - Leksvik. ATSD to były nasze pierwsze 'nocne' zakupy z dziećmi - towar odbierany z magazynu Ikei o 21:50 Ale dzieci wytrzymały to dzielnie, może efekt 'umywalki do łazienki dzieci' miał na to wpływ Edytowane 9 Lipca 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts