wojgoc 12.07.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) najbardziej mnie wku...a jak sie rodzeństwo w domu, siedząc w swoich pokojach komunikuje przez sms-y lub internet.szczytem wszystkiego było wysłanie sms-a do brata aby podał Jej coś ze stołu - ja rozumiem niesnaski miedzy rodzeństwem, ale bez przesady. Zaczynam tez zauważać, że młodzież nie umie ze sobą normalnie rozmawiać. Edytowane 12 Lipca 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 12.07.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Jeszcze nie mamy takich problemów. Na tą chwilę sie kochają, wspierają i trzymają sztamę przeciwko nam i oby zostalo tak jak najdłużej. Wiem, trzeba mieć marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 12.07.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 No to zaraz będziesz dalej z pracami niż my, chociaż zaczęliśmy budowę pół roku wcześniej A kopać będzie Ci jakaś lokalna firma? Bo ja szukam kogoś do kopania, ale rzucają mi ceny zaporowe (a u nas jest do wody jakieś 40m, a kanalizacji ponad 60...) U mnie kopie spółka gminna Eko-Babice - finansują 75% kosztów budowy, czyli ja im zapłaciłem 25% i o więcej sie nie martwię (no może będę musiał torche poprawić moją droge gminną tzn. nawieźć tłucznia (ale dogadam się z gminą). U mnie było ok 45 m do kanalizacji i ok 55 m do wodociągu. Ich cena to 50.000 PLN. Inni wykonawcy nawet nie dali mi ofert, bo bali się płytkiej wody i gliniastej gleby. Zresztą gdybym brał innych musiałbym całą kase wyłożyć a eko-Babice oddałyby mi za 8-9 mieisęcy 75%, a więc cashflowowo to mi się nieopłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.07.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 No to ceny masz całkiem niezłe.Mi kilka firm rzuciło coś w okolicy 90-100zł/mb, a gminne wodociągi się wypięły i powiedziały że oni niby nie robią takiego czegoś (ale podobno nie robią oficjalnie, a 'po godzinach' już jak najbardziej).No nic - pożyjemy, zobaczymy.A tak w ogóle, to wczoraj wycięliśmy pustaki w łazience, nieudolnie wycięte przez ekipę hydraulika, a dzisiaj było murowanie.Ostatnio niby mówiłem że murowanie takie proste i w ogóle.Gów^H^Huzik prawda.Szczególnie jak trzeba podmurować coś pod skosem (schody), a do tego trzeba docinać pustaki na głębokość.3.5h spędzone na murowaniu 1m2 ściany.. życiowa porażka.A i tak nie mogę się oprzeć wrażeniu że za 2 dni będzie musiał przyjechać Prawdziwy Murarz, wyburzyć to co ja dzisiaj postawiłem i podmurować to jeszcze raz...To ja jednak wolę moją pracę, a roboty budowlane zlecać fachowcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.07.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 90 mb takie ceny na Śląsku też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 3.5h spędzone na murowaniu 1m2 ściany.. życiowa porażka. A i tak nie mogę się oprzeć wrażeniu że za 2 dni będzie musiał przyjechać Prawdziwy Murarz, wyburzyć to co ja dzisiaj postawiłem i podmurować to jeszcze raz... To ja jednak wolę moją pracę, a roboty budowlane zlecać fachowcom. ej tam, na pewno przesadzasz. Sheenaz zaraz potwierdzi, że ładnie wymurowałeś, prawda? że powoli? pfff jakby murarzowi kazali robić Twoją robotę (nie wiem, czym się zajmujesz, ale to chwilowo nieistotne), to myślisz, że by mu poszło szybko? jesteś zuch i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ostatnio niby mówiłem że murowanie takie proste i w ogóle. Gów^H^Huzik prawda. Szczególnie jak trzeba podmurować coś pod skosem (schody), a do tego trzeba docinać pustaki na głębokość. 3.5h spędzone na murowaniu 1m2 ściany.. życiowa porażka. A i tak nie mogę się oprzeć wrażeniu że za 2 dni będzie musiał przyjechać Prawdziwy Murarz, wyburzyć to co ja dzisiaj postawiłem i podmurować to jeszcze raz... To ja jednak wolę moją pracę, a roboty budowlane zlecać fachowcom. bo nie masz sprzętu - czym tniesz ceramike?chłopakom zajełoby to 30min + cięcie pustaków tarcza do ceramiki. Kup tarczę za 350zł i zobaczysz jak szybko Ci pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.07.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Diaxem, z tarczą do betonu (ciąłem silkę, nie ceramikę).Nie problem w narzędziach, tylko w braku doświadczenia w docinaniu.Niektóre pustaki musiałem przycinać kilkanaście razy, bo wpasowywałem je w pozostałości starej ściany (przymurowane z boku do żelbetu schodowego), a kształt tych pozostałości był bardzo nieregularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 to murarz zrobiłby to 30min szybciej od Ciebie - tak przynajmniej masz dokładnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 14.07.2011 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Tatarak, dokladnie tak. Wszystko jest równo i pięknie, zaprawa nigdzie nie wyciekała, nic nie pobrudzone, nie pochlapane. A ze wrocil do domu o 22:30 caly w pyle i umordowany to inna sprawa. Ja stałam i nadzorowałam tylko przez godzinkę: - Tu wiecej zaprawy daj! - Pustak bardziej przysuń, bo szpara jest! - No co Ty robisz #$%$%&%^#*&*($&$@# itd. Ogólnie chyba nie było tak tragicznie, choć to jednak niełatwa praca jesli chce sie wykonać dokładnie. A w ogóle to dzisiaj kupiłam pierwszą baterię - bidetkę podtynkową Tres do dolnej łazienki. Jutro będzie hydraulik robić ostatnie poprawki przed tynkami i dziś zapoeiwedział, że jesli chcemy bidetke podtynkową to trzeba ją przed tynkami zamontować, żeby później nie kuć. Więc raz, dwa kupiłam i to w całkiem niezłej cenie - taniej niż na allegro. Tadam! http://www.edmix.com.pl/lazienki/tres/134123_o.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.07.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Sheenaz rozumiem że baterie podłączasz do wc i tam sprawę załatwiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.07.2011 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nie.Ta bidetta ma swoje oddzielne podpięcie wody i zintegrowany mieszacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.07.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nie. Ta bidetta ma swoje oddzielne podpięcie wody i zintegrowany mieszacz. chodzilo mi czy montujesz baterię przy bidecie czy po prostu przy wc, a wtedy nie potrzebujesz bidetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.07.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Tatarak, dokladnie tak. Wszystko jest równo i pięknie, zaprawa nigdzie nie wyciekała, nic nie pobrudzone, nie pochlapane. a czemu odpowiedź piszesz do Tataraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.07.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 wojgoc - bo Tatarak pierwsza napisała Barbara74 - to w takim razie nie zrozumiałem dobrze. Tak - bidetta będzie przy WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.07.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.07.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 wojgoc - bo Tatarak pierwsza napisała Barbara74 - to w takim razie nie zrozumiałem dobrze. Tak - bidetta będzie przy WC. Dzięki Salik Sheenaz, ja w budowanym domu nie planuję bidetu,ale zastanowię się ( szybko) nad czymś takim( w razie czego )- bo tynki mam teraz robione.W obecnym domu mam bidet i teraz oprócz funkcji ozdobnej , mycia rąk małych dzieci znajomych, mycia butów i wrzucania na szyblko czegoś mokrego nie pełni tych do czego powinien. I to nie dlatego że nie dbamy o higienę:)Wygodniej wejść mi do wanny i pod prysznic. Pamiętam kiedyś u Anuli były dyskusje o bidecie - było zabawnie ... Fajny ta bateria! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.07.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wojgoc ja też nie zawsze na bieżąco i też się gubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 14.07.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 a czemu odpowiedź piszesz do Tataraka? wojgoc, niekoniecznie do Tatarak, ale ja już tak mam, że staram się pisać do konkretnej osoby, więc wtrącam nick na początek. Część tej wypowiedzi była m.in. do Tatarak, a reszta do wszystkich. Bo trzeba się cieszyć i z małych rzeczy (patrz bidetka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 wojgoc, niekoniecznie do Tatarak, ale ja już Ups, no właśnie, mam podobnie. I namiętnie adresuję wypowiedzi do Salika, a o Tobie zapominam. (tylko bez podtekstów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts