wojgoc 17.07.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 jaki masz sufit na parterze? tynkujesz czy w regipsach? ja mam w dużej części w regipsach i połozyłem wełnę celem wytłumienia poddasza.co do wylewek to nie wiem jak robi Twój wylewkarz, ale mój kazał miedzy 5 a 7 dniem od wylewek zagruntować je - czarno widzę Was wspólny wyjazd wakacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.07.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 ja mam wyrzutnie na wys.2,5m. - rura sterczy na zewnątrz budynkupiasek wziąłem z budowy rzecz jasna swojej a nie sąsiedzkiej, tylko przesiałem przez sito by kamyczków sie pozbyć. Tego piasku nie idzie duzo - kilka wiaderek, ale idealnie wchodzi we wszelkie szczeliny miedzy otuliny kłębowiska rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.07.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 A nie lepiej zapiankować rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.07.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) To znaczy?W jakim sensie zapiankować rury? (zakładam że mówimy o rurach na podłodze) wojgoc - wyrzutnia od odkurzacza jest ok. 30cm nad ziemią, na ściannie oddalonej o 6m od kotłowni.I naprawdę nie dało się puścić wody i odkurzacza tak, aby nic się nie krzyżowało... Edytowane 18 Lipca 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.07.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 uzupełnić dziury pianką, nie piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.07.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 A, to było pytanie do wojgocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.07.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 salikja mam na poddaszu 7 cm styro i 7 cm wylewki i wylewkarz przeciwko takim proporcjom nic nie miał... A co do knaufa i styropianu to słyszałam, że są bardzo polecane, ale osobiście nie znam nikogo kto by miał i sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.07.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dzięki myszonik.Dzisiaj może uda mi się spotkać z jeszcze jednym wylewkarzem, to go zapytam o te grubości na poddaszu.No i w sobotę zapomniałem zapytać wylewkarza Nr 1 o zbrojenie rozproszone... Na jakiej wysokości nad głową powinna być zamontowana deszczownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.07.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 teoretycznie miedzy 1,9 a 2,1m nad głową. Ale jak masz wzrost Gortata to odpowiednio wyzej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 uzupełnić dziury pianką, nie piaskiem. nie słyszałem o tym sposobie - z tym tylko, że piana się rozpręża i może powodować nacisk na rure a piasek spokojnie wypełnia wszelkie szczeliny i mozna go ładnie wyrównać do odpowiedniej wysokości. Piany nie uformujesz tak jak Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.07.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 wojgoc - wyrzutnia od odkurzacza jest ok. 30cm nad ziemią, na ściannie oddalonej o 6m od kotłowni. hmm, mi "fachowiec" od odkurzacza stwierdził, że im wyżej tym lepiej. Ja odkurzacz zamontowałem w garażu, więc wyrzutnie mogłem zrobić gdzie i jak chciałem - mam nadzieje, że i Ty i ja mamy prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.07.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 wojgoc - 1.9m NAD głową? To chyba na dachu by trzeba montować Znalazłem wątek w którym kilka osób się wypowiada że przynajmniej 30cm nad głową najwyższego domownika, więc podniosłem naszą z 2.05 na 2.15 W tym samym wątku ludzie pisali że lepiej wyżej niż niżej. Mamy problem z montażem mieszacza od bidetty - wygląda że trzeba go zamocować do ściany śrubami (kołkami?) ale da się je wkręcić tylko od tyłu mieszacza... Do tego przed chwilą odkryłem, że z naszego dachu wystają przez deskowanie gwoździe - co jakieś 160cm. Wygląda jakby coś było tym przymocowane (nie łaty) - jakieś rynny albo coś. Ale średnio tak czy siak, bo będzie nam przez to zalatywało na ocieplenie Co do wyrzutni odkurzacza, u mnie ekipa mówiła że instaluje się nisko żeby nie zwiększać dodatkowo oporów instalacji. U nas te 6m odległości robi swoje, więc może to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.07.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 wiesz Salik - jeśli najwyższy członek rodziny ma 1,7 to deszczownia na 1,9m jest w sam raz. Jak najwyższy ma 2,15 wzrostu to deszczownia pewnie będzie na 2,35m aby sie spokojnie namoczył - ciekawe jak duże otwory drzwiowe robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.07.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 wojgoc - przeoczyłem wcześniejsze pytanie.Sufit na parterze częściowo tynkowany (salon, gabinet, łazienka), a częściowo w zabudowie (reszta pomieszczeń).Pomysł z wełną jest ciekawy, tylko to jednak dodatkowe koszty.Czyli nie mogę zostawić wylewek po wylaniu na kilka dni tylko z osobą podlewającą przez pierwsze 2-3 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 jak kupowałam kafle, to zawsze trzeba je było dźwigać z dostawczaka do domu samemu (tzn. "mężem"), więc wiesz - przygotuj się na najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.07.2011 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 No to kurde muszę się upewnić że ta duża partia która do nas przyjedzie jednak przyjedzie jakimś HDS-em! Te paczki od dużych kafli ważą prawie 50kg, a tam raptem 3 płytki... Właśnie jestem po rozmowie z Panem Hubertem - tynkarze zaczynają w czwartek, bo ja jutro mam kilka spraw do załatwienia (m.in. muszę iść do banku i do... pracy), więc nie bardzo dam radę być na miejscu Uprasza się o trzymanie kciuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 wojgoc - przeoczyłem wcześniejsze pytanie. Sufit na parterze częściowo tynkowany (salon, gabinet, łazienka), a częściowo w zabudowie (reszta pomieszczeń). Pomysł z wełną jest ciekawy, tylko to jednak dodatkowe koszty. Czyli nie mogę zostawić wylewek po wylaniu na kilka dni tylko z osobą podlewającą przez pierwsze 2-3 dni? wylewek sie nie polewa - chyba, że masz w środku 40st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.07.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A mi kazali je po 4-5 dniach coś tam robić z konewką. I też psuje mi to plany urlopowe. Szukam ochotnika do podlewania wylewek. Salik, ugadaj się faktycznie z kimś na dostawę. Np. glazurnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.07.2011 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Duży transport kafli będziemy robili dopiero za jakieś 3 miesiące, kafle na nas poczekają do tego czasu w magazynie (już dojechały i są zapłacone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Madeleine,masz zagruntować wylewki a nie polewać wodą. poza tym konewką nie gruntujesz równomiernie - trzeba ławkowcem rozciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts