salik 08.02.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 salik pod te okna tarasowe koniecznie trzeba zamontować takie specjalne elementy wspierające, nie wiem jak to się nazywa, mój dostawca to montował standardowo, ale ostrzegano nas, że inni tego nie robią i takie wspieranie okien na cegłach, styro czy jakiś innych prowizorkach może się skończyć definitywnym uszkodzeniem okna. Co do drzwi zewnętrznych nie pomogę. Też miałam te same odczucia, że nie ma ładnych i w przyzwoitej cenie drzwi. W ogóle nie ma ładnych - jak na lekarstwo.... Z oknami już ustalone (prawie) że będą poszerzenia systemowe, bo najlepsze Co do drzwi, to jestem coraz bardziej przybity - rozmawiałem dzisiaj z jareko o drzwiach alu (wypełnienia Adeco) i też stanęło na tym że alu i owszem się da, otwierane na zewnątrz, ale tak ogólnie to od 11k netto w górę. Żona mówi że nie upadła na głowę i jak tak, to ona wstawi jakąś drewnianą Gerdę za 1.5k... Przy okazji - ma może któraś z Was (bo facetów poza mną tu chyba nie ma ) szyby O-2 (klejone) po obu stronach okien tarasowo-balkonowych? A jeśli tak, to jakie były ku temu przesłanki, ewentualnie dlaczego tylko jednostronnie klejone (i od której strony?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 A propos drzwi - szukam już z miesiąc... Chciałam aluminiowe z panelem drewnianym. Nie da się, nawet w Hoermannie.Odpuściliśmy aluminium, bo poza opcją zamówienia zwykłych szklanych drzwi w aluminiowych profilach w firmie okiennej (jak np. ma rasia), nie ma szans na znalezienie czegoś ciekawego w naszym pięknym kraju.Poszliśmy więc w drewno. Tutaj wybór jest duży, można malować na dowolny ral. Jestem na ostatniej prostej w przeglądzie ofert z wielu firm - zamieszczę u siebie w dzienniku raport - od najtańszych po najdroższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.02.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Anula, czekamy zatem Ja ostatnio też zaczęłam szukać drewnianych. Trafiłam za BetaGretą do firmy Stolczer. Po paru przeróbkach drzwi mogłyby być ok, cena w ogóle bardzo ok (dla mnie już niskie ceny zaczęły być podejrzane). Tylko mój A. stwierdził, że od kiedy my szukamy drzwi drewnianych, bo On nie chce drewna. Jak oglądałam Renodoor to robią wrażenie naprawdę solidnych, ciężkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.02.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Z tym Adeco to napisz jeszcze to faceta ze Zduńskiej Woli zaczyna się na Mie.... (chyba) Zamawiał u niego Majki. Podawał namiary w swoich komentarzach. Jego drzwi nie były tak drogie chyba 8k drzwi i taki bok doświetlający. Może ja do tych swoich powrzucałam nie wiadomo co i dlatego tyle mi wyszło. Nie podejrzewam że powrzucałaś. Wygląda na to że wszelkie drzwi niedrewniane, się zaczynają od 8-9k Masz może link do tego dziennika o którym wspominasz wyżej? Bo coś nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 09.02.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Spirea, ja też wyceniłam w Stolczer najtaniej... Nie wiem co o tym myśleć A Beta już zamówiła? Mam taki pomysł - a może zbierzmy się we trzy (może ktoś jeszcze - salik? i zamówmy zbiorczo, wyciśnijmy jeszcze rabat? Inny pomysł - namierzyłam firmę wykonującą solidne, stalowe drzwi (obłożone fornirem lub mdf) - ZBIGMET - niestety moje wycenili b. wysoko, ale gdyby tak zamówić w 2-3 osoby, pewnie dałoby się sporo ugrać... Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2011 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Anula, może to dobre rozwiązanie, ale dla osób z okolicy. Ty i Salik budujecie chyba w tych samych mniej więcej rejonach. Do mnie już kawałek. Ja bym chciała zamówić z montażem, żeby potem nie było problemu z gwarancją. Poza tym, jeśli nie producent/dystrybutor drzwi to kto mi je zamontuje. Przy takim rozrzucie dostawy zmniejsza się szansa na większy rabat. Może szukajcie kogoś z okolic.Nie wiem, co z tym Stolczerem. Beta przesunęła termin realizacji, więc zobaczymy. My i tak nie będziemy teraz montować drzwi głównych. Odradzono nam. Lepiej jak już będzie wykończeniówka, a najwcześniej po mokrych robotach. Inaczej pobrudzą, poniszczą i nie da się przecież klucza budowlańcom. Wstawimy więc coś prowizorycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.02.2011 01:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 My i tak nie będziemy teraz montować drzwi głównych. Odradzono nam. Lepiej jak już będzie wykończeniówka, a najwcześniej po mokrych robotach. Inaczej pobrudzą, poniszczą i nie da się przecież klucza budowlańcom. Wstawimy więc coś prowizorycznego. O, to samo usłyszałem wczoraj podczas rozmowy ze specjalistą Z ciekawości - nie macie uzależnionej wypłaty kolejnej transzy od zamknięcia okien/drzwi? My chyba kupimy na razie najtańsze możliwe drzwi z supermarketu (skrzydło i ościeżnicę) i wstawimy takie. Powinno wyjść nie więcej niż 250-300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2011 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 mamy - musimy mieć SSZ. Kupimy właśnie jakieś zwykłe. Może być jedynie problem z wymiarem, bo mamy zrobiony pod RenoDoor 100-110.Jeszcze raz dzięki za kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2011 02:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 i link do Majkiego, akurat pierwszy post o drzwiachhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?16761-Komentarze-do-dziennika-Majkiego/page87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 O, to samo usłyszałem wczoraj podczas rozmowy ze specjalistą Z ciekawości - nie macie uzależnionej wypłaty kolejnej transzy od zamknięcia okien/drzwi? My chyba kupimy na razie najtańsze możliwe drzwi z supermarketu (skrzydło i ościeżnicę) i wstawimy takie. Powinno wyjść nie więcej niż 250-300zł. My mamy już wstawioną prowizorkę, ale taką solidną, niemniej już myślę o docelowych, muszę to ustalić teraz, bo musi pasować do bramy, którą musimy z kolei zamówić zaraz.... Z tym montażem i kosztami to nie jest do końca tak, że jak się mieszka blisko to jest tanio. Mam porównanie z całej Polski:) Salik, tak, transza po drzwiach i oknach - ale nie muszą to być drzwi docelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.02.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Stolczer na pewno montuje w okolicach Wrocławia. Kwestia pewnie tylko ceny. W zasadzie to powinnam zacząć od przywitania się Witam, podglądnęłam dziennik, rzuciłam okiem na komentarze i będę zaglądać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.02.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 i link do Majkiego, akurat pierwszy post o drzwiach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16761-Komentarze-do-dziennika-Majkiego/page87 Dzięki serdeczne za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.02.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Patrzyłem zarówno na Stolczera, jak i Zbigmet i niestety nie widzę ani tu ani tu prostego wzoru który poszukujemy (prostokątne, podłużne naświetle na środku skrzydła, wysokości ok. 1/2-2/3 skrzydła, bez żadnych zaokrągleń, wzorków i innych). Poza tym ja jestem taki dziwny że mi się np. drzwi drewniane ogólnie nie podobają A jak mam za porządne drewniane dać 8-9k, a za aluminiowe 12k, to już wolę dołożyć i jednak wziąć aluminium. U nas jeszcze jest ten problem otwierania na zewnątrz - to ogranicza dosyć mocno wybór modeli skrzydeł Poszukam tego człowieka od Adeco, którego polecał Majki. BetaGreta - witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Salik, to, że nie ma we wzorach nic nie znaczy, zamawiasz indywidualnie, to co chcesz.My też chcemy otwierane na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.02.2011 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Salik, to, że nie ma we wzorach nic nie znaczy, zamawiasz indywidualnie, to co chcesz. My też chcemy otwierane na zewnątrz. No to nie zawsze tak jest, niektórzy producenci mają po prostu zestaw wzorów i tyle Mnie przy drzwiach drewnianych jeszcze odstrasza co nieco bylejakość zawiasów. Przy montażu drzwi na zewnątrz, większość drzwi drewnianych ma zawiasy które łatwo pokonać (wybić). Dzwoniłem do warszawskiego przedstawiciela Mielczarka i w sumie się nic nie dowiedziałem. Uzyskałem tylko informację że można skrzydło zrobić tak albo siak albo jeszcze inaczej i mam jutro zadzwonić z konkretną informacją jakie chcę drzwi, jakie wypełnienie, jaka szyba itd. Ale coś nie wierzę że będzie taniej niż Adeco u innych sprzedawców (może Majki brał np. drzwi na profilu okiennym, wtedy jest taniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Drzwi na profilu okiennym z aluminium wychodzą bardzo tanio. Ja miałam oferty za ok. 4.5 tys.Co chcesz mieć w wypełnieniu tych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.02.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Forumowy Stary miał w ofercie drzwi z aluminium. Na pewno forumowa 78mysz u niego robiła http://forum.muratordom.pl/showthread.php?119545-Komentarze-do-Mysiego-domu Nie pamiętam czy w tym wątku były zdjęcia ale zawsze możesz poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.02.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Drzwi na profilu okiennym z aluminium wychodzą bardzo tanio. Ja miałam oferty za ok. 4.5 tys. Co chcesz mieć w wypełnieniu tych drzwi? Ciepłe aluminium. I nie chcę na profilu okiennym, niestety. Tak wiem - najgorzej to być wybrednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Sorry, sprawdziłam, w tej ofercie to nie był profil taki jak w oknach - jakiś inny, wzmocniony.Anyway - ja też jestem wybredna. Ale mój mąż jeszcze bardziej.My chcemy wypełnienie drewniane, więc już w ogóle masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Salik jak chcesz to uderz do tej firmy od okien, gdzie zamawiałam ja i rasia (ona też tam zamówiła drzwi wejściowe aluminiowe) - może coś wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts