Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Mi też nikt nie kazał podlewać wylewek i tego nie robiliśmy. Mają się dobrze jak mniemam:)

Co do dostaw kafelków to na hds raczej nie masz co liczyć. U mnie zawsze przywożą jakąś ciężarówką i kierowca zwozi wózeczkiem razem z paletą i zostawia przed bramą.. a dalej muszę szukać ochotników do noszenia ;)

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anula - reklamuj :)

Może Twoje jakieś specjalne i jest na nie duży popyt i dlatego trzeba czekać?

Ja chwilowo mam dość tematu kafelków, bo właśnie będę za chwilę trzeci raz przenosił te 800kg w kolejne miejsce...

Myszonik - nawet na działkę Ci nie wwiozą?!

Nie omieszkałam napisać maila minutę temu. Nie dość, że zwlekałam do ostatniej chwili z zamówieniem, bo za każdym razem zapewniano mnie, że są na stanie i od ręki i na już, to okazało się, że muszą zamawiać, bo są niejednolite, a teraz okazuje się, że Twoje, które miały być na specjalne zamówienie już są, a na moje mam szansę po 1.08! Ekipa mi wchodzi w poniedziałek, jestem zła jak osa.

No na działkę to akurat u mnie się aktualnie większym sprzętem nie da wjechać, bo wjazd zawalony śmieciami i innym dobrem. A wniesienie na działkę to u mnie już byłoby prawie wniesienie do domu, bo mam dom 4 m od ulicy:)

Zawsze pod bramą mi zostawiają przesyłki... jak mam ekipę na budowie to nie ma problemu, gorzej jak muszę szukać ochotników do przeniesienia ;)

A za drobną zachętę na pewno kurier jest do wielu rzeczy skłonny ;) w zależności od stopnia drobności ;)

Salik, możesz mi zreferować nt. ogrzewania garażu? bo muszę szybko coś zamówić, żeby mi ocieplili chociaż pierwszą warstwę pod wylewki, ale nie wiem, czego.

Czy w kotłowni (gaz) mogę dać szary styropian? mam tylko 9-10cm miejsca na gotowo.

A w garażu wełna na ruszcie? 10cm? 15? do silki rzecz jasna.

Madeleine - pogubiłem się.

Szary styropian na podłogę, czy na ściany czy jeszcze inaczej?

Ten garaż to nieogrzewany, tak?

Silka ma słabe parametry cieplne niestety :(

Tatarak - tak, według projektu mieliśmy obliczenia na Terivę Nova.

Pustaki - nie pamiętam szczerze mówiąc nawet który system mieliśmy, muszę zerknąć do dziennika...

Kiedy powinno się montować centralę alarmową i czujniki?

Zaraz po tynkach, czy też może dopiero przed przeprowadzką po docelowym wykończeniu ścian?

Anula - jak miałaś wypuszczone przewody instalacji elektrycznej u siebie w gniazdkach przed tynkowaniem?

Przyjechali tynkarze i mówią że nie dadzą rady zrobić porządnie otynkowania, kiedy z gniazdka wystaje im 20cm przewodu...

Salik powiem Ci jak ja mam, aczkolwiek nie mnie pytasz.U mnie elektrycy montują gniazdka po tynkach, żeby potem wszystko było równo na jednym poziomie , poza tym elektrycy mówią że nie wiedzą ile tynkarze dadzą tynku więc posadowienie ich jest bez sensu.

Wczoraj tynkarze też narzekali mi że mają kłopot jak duże pętle wiszą. Ale robią .Dla nich może lepiej jak są gniazdka , dla nas jak ich nie ma :)

Salik powiem Ci jak ja mam, aczkolwiek nie mnie pytasz.U mnie elektrycy montują gniazdka po tynkach, żeby potem wszystko było równo na jednym poziomie , poza tym elektrycy mówią że nie wiedzą ile tynkarze dadzą tynku więc posadowienie ich jest bez sensu.

Wczoraj tynkarze też narzekali mi że mają kłopot jak duże pętle wiszą. Ale robią .Dla nich może lepiej jak są gniazdka , dla nas jak ich nie ma :)

Bo puszki muszą*być luźno (tynkarze zawsze sprawdzali czy tak jest), wtedy robi się łatwo równo i na poziomie.

U nas pętle były bardzo duże (te ze ścian i z sufitu) ale tynkarze na to nic nie mówili