Madeleine 22.07.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) Ja wybrałam gniazdka TEM Modul Line:http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRGiHPXV-ooUmyBHb9GFvKzkJRTFthGd8gtrfot7cesqSdAZcQ9Rw Akurat dobregniazdka.pl miały TEMA w złej cenie (tzn. może nie złej - ale od niej zeszłam jeszcze ponad 20% ).http://www.nota-bene.com.pl/?pl_tem,31 Na żywo wyglądają bardzo fajnie. Edytowane 22 Lipca 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.07.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Salik, pożyczyłam sobie ten plik gniazdka mnie przerażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.07.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 wszystko ma być po to jakieś nowatorskie rozwiazanie - nie spotkałem się do tej pory z taką technologią. Obawiam sie, że wiercąc otwory pod puszki, zwłaszcza w ramkę 4lub5 elementową, szkody związane z odpadnięciem tynku i ewentualne doróbki mogą być widoczne nawet po kilkakrotnym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.07.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Jakiej firmy system elewacyjny macie/będziecie mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.07.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Jakiej firmy system elewacyjny macie/będziecie mieli? Caparola. Polecali wszyscy, nikt nie wskazywał żeby znal jakieś przypadki kiedy zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.07.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 (edytowane) Jako, że u nas tynki na tapecie, mam tynkowe pytanie.Jak mieliście zrobione tynki cementowo-wapienne w łazienkach.- "na ostro" tylko pod kafle, a tam gdzie nie ma kafli gładko, czy- "na ostro" w całej łazience, a później wykańczaliście gładzią. Tynkarz uważa, że lepiej zrobić na ostro w całej łazience a później lepiej wygładzić gładzią, bo tynki cem-wap są chropowate i kiepsko wyglądają przy kaflach. \ Ma ktos jakieś zdanie? Edytowane 24 Lipca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.07.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Medeleine, sliczne gniazdka, muszę się z nimi zapoznac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.07.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 (edytowane) I druga sprawa. Chodzi o łazienkę dzieci. Mamy dzieci obu płci i założyliśmy (nie wiem czy słusznie), że wspólnie z łazienki będą jeszcze tylko kilka lat korzystać i w zwiazku z tym 2 umywalki w zasadzie są zbędne, bo nastolatki to raczej się z łazienki przeganiają. Mamy przeznaczoną przestrzeń 100cm na umywalkę. I teraz pytanie - zrobić jedną, czy jednak pójść w model zespolony, tylko, że wtedy 2 umywaleczki na 100cm, to wypada po niecałe 40cm na umywalkę.. MAmy taką: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/norrviken-pojedyncza-umywalka__0096417_PE236031_S4.JPG a mogę wymienić na taką: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/norrviken-podwojna-umywalka__0096414_PE236028_S4.JPG Łazienka wyglada tak: Edytowane 24 Lipca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.07.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 1, Robiłabym podwójną umywalkę. Zabawa we wspólne mycie zębów. Zero kłótni za kika lat kto teraz je myje... 2. Ja mam tynki c-w i jeśli chodzi o łazienki, pytałam glazurników. Wszyscy zgodnie twierdzili, że najlepiej na ostro. U nss będą*do pewnej wys płytki, a nad nimi płyta do wyrównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.07.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 to jakieś nowatorskie rozwiazanie - nie spotkałem się do tej pory z taką technologią. Obawiam sie, że wiercąc otwory pod puszki, zwłaszcza w ramkę 4lub5 elementową, szkody związane z odpadnięciem tynku i ewentualne doróbki mogą być widoczne nawet po kilkakrotnym malowaniu Ja też byłam zaskoczona, nie wiem o co chodzi , akurat elektryką się maż zajmuje- nie osobiście oczywiście.Jutro dzwonię do elektryków i pytam o co chodzi.Zaniepokoiłam się , jutro się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.07.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 I jeszcze jedno tynkowe pytanie.tynkujecie ścianę pod stelażami, ktore bedą zabudowane k-g czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.07.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 tam gdzie płytki w łazience - tynk na ostro,tam gdzie farba - tynk na gładko, zadnego szpachlowania gładzią i podwójnie wydanej kasy,tam gdzie stelaże - tylko obrzutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.07.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 wojgoc - a jak zapewnisz (na etapie tynków) idealne przejście między kaflami (na ostro), a farbą (na gładko)?Ja bym wolał wydać kasę (dlaczego podwójnie?) żeby mieć efekt ładny, a nie byle jaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.07.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Jeśli chodzi o łazienki - dałabym na ostro i później w jakiś sposób (cienka płyta g-k czy coś) wyrównałabym powierzchnię ściany i płytowaną, żeby była zlicowana, w jednej plaszczyźnie, bez "schodka", widziałam u znajomej i wygląda świetnie, nie brudzi się ten "schodek". Efekt tip top. U mnie płytki od góry do dolu, więc nie miałam tego problemu. Tynki mam Ceresit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.07.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 wojgoc - a jak zapewnisz (na etapie tynków) idealne przejście między kaflami (na ostro), a farbą (na gładko)? Ja bym wolał wydać kasę (dlaczego podwójnie?) żeby mieć efekt ładny, a nie byle jaki... nie zapewnie Ci idealnego przejścia - nie wiem nawet jak planujesz łazienki, jak wysoko kafle, itd, itp. Ale tego typu rzeczy najlepiej omówić trójstronnie - Inwestor, tynkarz i kafelkarz. a czemu podwójnie - bo najpierw płacisz za tynki cem-wap a potem za zrobienie gładzi. Lepszym rozwiązanie jest pomysł Anuli z doklejaną płyta kartonową - tylko czy w tym rozwiązaniu jest sens robienia tynku? zrobiłbym tylko zatartą obrzutkę i na to doklejał płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.07.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 czy sheenaz i salik to jedna Rodzina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 A nie widać? W sumie link do dziennika w stopce mogłam sobie wkleić w ramach dobrej sąsiedzkiej/koleżeńskiej/forumowej znajomości. Bo niby czemu nie Mamy podzial obowiązków przy budowie domu co pewnie troche widać - salik pisze, ja obrazki wrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.07.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 koniecznie doklejajcie płytę - wygląda perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.07.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 I druga sprawa. Chodzi o łazienkę dzieci. Mamy dzieci obu płci i założyliśmy (nie wiem czy słusznie), że wspólnie z łazienki będą jeszcze tylko kilka lat korzystać i w zwiazku z tym 2 umywalki w zasadzie są zbędne, bo nastolatki to raczej się z łazienki przeganiają. Mamy przeznaczoną przestrzeń 100cm na umywalkę. I teraz pytanie - zrobić jedną, czy jednak pójść w model zespolony, tylko, że wtedy 2 umywaleczki na 100cm, to wypada po niecałe 40cm na umywalkę.. MAmy taką: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/norrviken-pojedyncza-umywalka__0096417_PE236031_S4.JPG a mogę wymienić na taką: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/norrviken-podwojna-umywalka__0096414_PE236028_S4.JPG Łazienka wyglada tak: ja bym dała jedną z blacikiem na kosmetyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.07.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 czy sheenaz i salik to jedna Rodzina? to małżeństwo.... mnie tylko czasami zastanawia czy piszą z jednej klawiatury i wymieniają się miejscami przy kompie czy mają oddzielne stanowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts