salik 05.08.2011 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Można też dać piankę niskoprężną.Ale też bez przesady - widziałeś gdzieś piankę która spowodowała pęknięcie rury PVC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) nie widziałem, dlatego tez napisalem w cudzyslowiu.bardziej widze problem w równym przycięciu pianku po zastygnieciu, a piasek mozna bez problemu uformować i dobrze wypelnia wszelkie szczeliny między rurami, czego pianka nie zrobi.ewentualne straty ciepla? chyba nie ma sensu tego rozpatrywać w takich kategoriach. Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 odnosnie przebarwień na tynku w miejscach połozonego kabla elektycznego, to obserwuj bo moze tez zachodzić reakcja miedzy uzytym materiałem do tynkowania a otulina kabla.najbezpieczniej jest kłaść w wyrytym rowku - wtedy jest grubsza warstwa tynku na nim i mniejsze prawdopodobieństwo przeswitu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Najpierw trzeba mieć świadomość jak się ryje w silce. Ale to trzeba mieć minimum wiedzy Salik, nie wiem jak jest z piaskiem, bo o tym słyszałam tylko i wyłącznie od kolegi wojgoca. Ja bym jednak szła w piankę. Zapytaj Majkiego czy mu jakaś rura pękła, on pamiętam sporo piankował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.08.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 wracając gładko do tematu piasku i zasypywania rurek - przy grubej warstwie styro nad rurkami nie jest to konieczne, bo i tak się płyta nie ugnie. Tak usłyszałam przynajmniej w dwóch miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 06.08.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Chciałam tylko napisać, że tynki wyszły ładnie. I oby szybko wyschły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Dzień dobry Z postanowieniem nie wdawania się w idiotyczne dyskusje (mam nadzieję nie dać się więcej sprowokować) witam się w sobotni poranek.Pogoda ble, a tak się pięknie wczoraj weekend zapowiadał ... Saliku, sheenaz, czy Wy dajecie gdzieś godmorgona z IKEA, bo coś mi się kojarzy?Byłam wczoraj i jestem pełna pozytywnej nadziei na swoją 180 cm szafkę. Okazuje się że powieszone obok siebie (w moim przypadku 3x60) wyglądają świetnie - wisiały dwie - 60-tka i 80-tka i razem tworzyły idealną 140-stkę. Podejrzewam że taka szafka u stolarza (ta ma wyjątkowo fajny środek - drewniany i porządny) to ok 4 tys niewyjęte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.08.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 gratuluję tynków. Ładnie wyglądają. I powodzenia w realizacji planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Monsanbia, dajemy w łazienkach szafki Ikea.W jednej będą wisiały 2x 120cm obok siebie.Wizualnie bardzo mi się podobają. Miałam tylko dylemat czy wziąć takie z jedną czy 2 szufladami.Wzięliśmy z 1, bo moim zdaniem wizualnie dużo lżejszy efekt jest, a łazienka mała. Namówiła mnie na nie projektantka, ktorą ten estetyczny drewniany środek zaskoczył bardzo pozytywnie. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, bo szafki już kupione i czekają na gotowść łazienki. Kupiliśmy, bo baliśmy się, że jak to w ikea bywa, zaraz coś wycofają, zanim my w grudniu będziemy chcieli kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 sheenaz, jeszcze bardziej mnie utwierdziłaś w wyborze. Wcześniej myślałam, że dwie (czy trzy) powieszone obok siebie będą wyglądały co najmniej głupio, a tego nawet nie widać, fronty się schodzą jak przy jednej całości Będziecie mieć 2x120 i Ty mówisz, że mała łazienka? Chyba też*powinnam je kupić, na wszelki wypadek. Ja chyba wezmę podwójne szuflady. W białej łazience efilo wyglądają tak jaki ja bym chciała osiągnąć efekt (nie wiem czy to godmorgon, ale wygląda podobnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.08.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Łazienka wąska jest i wypełniona do granic możliwości. Powinno nam wystaczyć po jednej szufladzie, bo mamy jeszcze jako zapas na kosmetyki - 2 pionowe wiszące szafki ikea z lustrami, o takie:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10205082 A własnie, czy 140cm na budet i kibelek to wystarczający kawałek ściany, czy za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Reni ma taką dość wąską łazienkę i niedużą łazienkę, a rozmieszczenie super. Jest wanna, kabina, dwie umywalki na długiej półce i sporo miejsca na sanitariaty (do tego wszystkiego podwójne drzwi!) U mnie łazienka 2 razy większa, a rozmieszczenie w ogóle nie przemyślane Powstało bezsensowne wąskie przejście między wanną i bidetem a za nimi niewykorzystana dziura 140 wystarczy. U mnie w mniejszej łazience jest podejrzewam nawet mniej Edit: masz projekt tej łazienki z tym właśnie lustrem? Też chciałam taki słupek z półeczkami (nie wszystko się nadaje do trzymania w szufladach), ale nie wiem jak i gdzie by dobrze wyglądał, bo mamy mieć duuuże lustro Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.08.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Mam tylko tyle, ewentualnie widok z góry. Wizualek nie robiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Będzie tam wanna i/lub prysznic? Możesz widok z góry też*pokazać.Do przemyślenia sprawa tej szafeczki z lustrem.Bo pomysł niegłupi (a bardzo praktyczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.08.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Efekt koncowy bedzie ciut inny, bo na prysznic mamy jakies 15cm wiecej miejsca (w kierunku kibelka), ale mniej wiecej bedzie to tak wygladalo. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Bardzo fajnie, podłoga najfajniejsza (wybraliście już co to będzie? macie tam podłogówkę?) U mnie układ identyczny (nawet okno i drzwi tak samo) tylko tu gdzie stoi u was kwiat pod oknem u nas będzie wanna, i ta wanna prawym rogiem wchodzi w bidet, a za wanną i bidetem, jest wolna niewykorzystana przestrzeń (ma być przedłużenie wanny i powstać półka z wnęką - na ręczniki np) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.08.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Monsanbia, na podłodze ma być Paradyż Noce by My Way, na podłogówce. Wannę mamy w domu jedną i podejrzewam, że będzie rzadko używana. My niewannowi. Za to mi bardzo brak aktualnie bodetu, więc bidety w domu 2 + 1 bidetta w trzeciej łazience. Co do kwiatka, to nie wiem czy tam stanie, ale na obrazku pasuje Ta łazienka nam trochę niepasuje stylistycznie do reszty domu, ale nie szkodzi. Zawsze mi sie biało-drewniane łazienki podobały, a że ja praktyczna jestem to będą płytki. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.08.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Monsanbia - na projekcie wygląda prawie jak Twoje drewno w łazience, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.08.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 ładny, ergonomiczny projekt. A co macie za tą ścianą w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.08.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Którą ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts