Tatarak 12.08.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 no to trzeba było tak od razu ... już mi się chyba weekend należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.08.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 są w cermagu, nawet dwa pokoiki są z nich zrobione - tyle, że z almond właśnie (z beżami), nie ma bianco całej płytki. Ja wzięłam białą, ale nie robiłam porównania do almonda, bo mi dziecko płakało i nie dało rady już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.08.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 a u mnie zostawili 1,5 i teraz nadrabiają klejem, bo płytki cienkie i kleju idzie w cholerę dokładnie. No i płytki płytkom nierówne. Moje metalwoody mają 0,7, Myszonika 1,1. A teoretycznie powinno być tak, żeby kleju nie było grubiej niż 2-3mm, max 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.08.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Czyli wniosek z tego taki, że najlepiej robić wylewki mając w ręku wszystkie kafle (a przynajmniej jedną próbkę) które będziemy kładli na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Czyli wniosek z tego taki, że najlepiej robić wylewki mając w ręku wszystkie kafle (a przynajmniej jedną próbkę) które będziemy kładli na podłodze. tak by było najlepiej, chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.08.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No to mamy tydzień na podjechanie gdzieś po Paradyż Noce Myway A właśnie - nie zna ktoś sklepu w którym można tanio dostać takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No to mamy tydzień na podjechanie gdzieś po Paradyż Noce Myway A właśnie - nie zna ktoś sklepu w którym można tanio dostać takowe? Zadzwoń do paru pkt na Bartyckiej, Opexa, nie będziecie jechać w ciemno. Ja tak zrobiłam kiedy chciałam obejrzeć metalwoody. Nie biegałam potem jak głupia po calej Bartyckiej szukając igły w stogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Salik, ja też chciałabym te płytki obejrzeć.Szukałam w paru sklepach na Bartyckiej 24/26 i nie znalazłam:-(Jak gdzieś je namierzycie - dajcie znać.Ceny są takie: http://plytkisklep.pl/paradyz-13/NOCE%20NATURALE%20by%20My%20Way%20satyna%209,8x59,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.08.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Balbina - orientacyjne ceny to my znamy, tylko teraz szukamy najtańszego sklepu.We wtorek będę dzwonił i szukał gdzie je można obejrzeć (i kupić jedną sztukę). Dzisiaj w drodze powrotnej z wakacji, naszło mnie kilka pytań/wątpliwości odnośnie wylewek i tynków.Przy robieniu tynków ekipa zostawiła na dole kawałek ściany nieotynkowany, ale w praktyce wyszło to tak że praktycznie do samego chudziaka jest tynk na ścianie.Zależało nam na połączeniu przez Isomur izolacji poziomej na chudziaki z izolacją pionową na ścianie fundamentowej i ścianach.Teraz niestety po drodze jest warstwa tynku.Zakładam że ten tynk trzeba skuć z Isomuru?Jak to było u Was robione? Tam gdzie kładliście styropian, nie mieliście nic tynku na ścianie, czy go skuwaliście?I druga sprawa - przy kładzeniu styropianu robi się dylatację taśmą między styropianem, a ścianą.Czy ta taśma ma stosunkowo dobrą izolacyjność? Bo jeśli nie, to robimy sobie w najgorszym możliwym miejscu mostek termiczny. Kolejna sprawa wylewkowo-podłogówkowa...Czy muszę uzgodnić z parkieciarzem/glazurnikiem/hydraulikiem, w którym miejscu mają być dylatacje w warstwie wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.08.2011 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ło matko jedyna jak ja się jeszcze muszę dużo nauczyć. Dylatacje, styropian, taśmy , aaaaaaa, nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.08.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Ło matko jedyna jak ja się jeszcze muszę dużo nauczyć. Dylatacje, styropian, taśmy , aaaaaaa, nic nie rozumiem Najgorsze, że ja mam ten etap za samą i też nic z tego nie rozumiem:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.08.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Paradyż jest przynajmniej w 2 miejscach na Bartyckiej.Do jednego łatwo trafić - wjeżdżając w Bartycką pierwszy barak po lewej na rogu z Czerniakowską.Ale światło tam mją fatalne, wiec radzę wszystko wynosić na zewnątrz do obejrzenia. Drugie miejsce to jedna z hal kafelkowych, numeru hali nei znam, ale jest i ch obok siebie chyba 3 i w jedne z nich an pewno jest seria My Way.Inna sprawa, że ja się wciaż waham czy te płytki chce. Ale, mam jeszcze 2 miesiące na decyzję. Póki co odwlekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Szukam białych płytek, które po przyjrzeniu sią mają taką fakturę jakby ktoś po nich ścierką przejechał i mazaje zostawił. Czy ktoś wie, który producent ma takie płytki w ofercie. Kurczę - 4 lata miałam w łazience takie płytki i jakos nie przyszło mi do głowy sprawdzić czyje one są. Kupowane na pewno za granicą, ale może w kraju ktoś takie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.08.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) A przy okazji tematów łazienkowych. Wklejam jedną z moich ulubionych kolorowych łazienek, moze kogoś zainspiruje. Niestety mąż nie podziela moich zachwytów. Ontario Tigerhttp://www.lazienkowy.pl/obrazki/191110szafka10.jpg Jest jeszcze wersja biała:http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_2_8355.jpg i czarna:http://www.meble.net/rysunki/2011/01/tiger_m.jpg Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.08.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 jaki format? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.08.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Najlepiej 30x60 ale nie będę wybredna. Płytki na podłodze udaja drewno, a ja na ścianę jeszcze te białe potrzebuję, więc właściwie wszystko jedno jaki rozmiar. Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.08.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 A przy okazji tematów łazienkowych. Wklejam jedną z moich ulubionych kolorowych łazienek, moze kogoś zainspiruje. Niestety mąż nie podziela moich zachwytów. Ontario Tiger http://www.lazienkowy.pl/obrazki/191110szafka10.jpg [/img] Ja podzielam! Co to za płytki po prawej? I jakie inne drewniane płytki jeszcze rozważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.08.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Ale co ja poradzę, że dwoje nie na raz Pociaszem się, że nasz dom i tak zawalony kolorami będzie, więc jedna łazienkę niekolorową przeżyję Rozważam jeszcze płytki Monocibec Ontario. My Way bardzo mi się podobają, ale mają satynową fakturę, a to juz mi się nie podoba. Ale jesli nie znajdę innych, które są tak fajnie cieniowane jak My Way to pewnei je zostawię, bo właśnie takiego efektu poszukuję. To na ścianie w pomarańczowej łazience to chyba tapeta, a przynajmniej nie spotkałam się z takimi płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Salik jak Wasze tynki gipsowe,czy nadają się tylko do malowania czy trzeba będzie robić gła∂ź, my jesteśmy niezadowoleni z naszej ekipy,ale na szczęście zapłaciliśmy połowę.I jeszcze pytanie czy podłogę przed styropianem czyścicie dokłądnie , tynkarze niby posprzątali ale pełno jest placków i nie wiem czy ich wzywać czy mozna na to styropian położyć?I jeszcze jak mam na jednym poziomie 5 cm różnicy wiecie czym to zniwelować? styropianem. Podłoga schodzi mi w dół i podobno różnica pomiędzy jednym końcem a drugim jest 5 cm.Czy ktoś słyszał o ociepleniu poddasza pianą a nie wełną?zastanawiam się nad czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.08.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Moje gipsowe nadają się pod gładź... Nie robię ich w sypialniach, ale parter i ciągi komunikacyjne tak.Placki powinni usunąć tynkarze, mają do tego specjalne narzędzia. Różnice poziomu chudziaka zniwelujesz styropianem albo wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts