Tatarak 23.02.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Cześć, Salik Właśnie skończyłam czytać cały Twój dziennik - fiu fiu, mieliście trochę jazdy z tym projektantem schizofrenikiem. W wolnej chwili przegryzę się jeszcze przez komenty, a póki co - obiecuję kibicować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.02.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Upijcie się po prostu, póki macie za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.02.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Upijcie się po prostu, póki macie za co Upijanie przełożone na bliżej nieokreśloną przyszłość, bo żona padła spać, a samemu opijał przecież nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.02.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 u mnie właśnie mąż z Żabki wrócił będziemy wybierać pstryczki od Frankai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.02.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 u mnie właśnie mąż z Żabki wrócił będziemy wybierać pstryczki od Frankai U mnie najbliższy (otwarty) sklep wieś obok, ale to i tak nie tak źle A Ty się przyzwyczajaj że niedługo będziesz 'na wsi' mieszkała Pstryczki od Frankai? Brzmi jak instalacja elektryczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 23.02.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 nie wy jedni macie nawiedzonego architekta.moj zaprojektował dom z częscią podziemna na 4ar działce dochodząca do granicy sąsiadów maks. z 2 stron oraz 5m w głab:yes:i co i się nie dało . koszt piwnic to koszt połowy stanu surowego zamkniętego. cuda konstruktorskie . bo chcieliśmy mieć garaż na 4 auta . i przy rozpoczęciu budowy okazało się ,że bez zabezpieczeń konstrukcyjnych ani rusz:( potem, że ten projekt jest niewykonalny na naszej działce:( sam etap projektowania 8 miesięcy poszedł na marne. na szczęcie mieliśmy stary projekt( tak kupiliśmy działkę). architekci zwolnieni( a dostali pieniądze). a my samodzielnie adoptowaliśmy pierwotny projekt z pomocą kuzynki architektki świeżo upieczonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.02.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 U mnie najbliższy (otwarty) sklep wieś obok, ale to i tak nie tak źle A Ty się przyzwyczajaj że niedługo będziesz 'na wsi' mieszkała Pstryczki od Frankai? Brzmi jak instalacja elektryczna... jak jeszcze można to korzystamy chociaż spiżarnia u nas będzie spora, a i stacja benzynowa niedaleko pstryczki to walizka elektryka z Efapel, a Frankai to moderator grupy wrocławskiej i taki nam prezent na tydzień zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 23.02.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ale mieliście przygody z tym budowaniem...oby dalej szło głako...gratuluję i współczuję jednoczśnie kredytu...dobrze ze na kilka a nie kilkanaście lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 jak jeszcze można to korzystamy chociaż spiżarnia u nas będzie spora, a i stacja benzynowa niedaleko No to z głodu i pragnienia nie umrzecie pstryczki to walizka elektryka z Efapel, a Frankai to moderator grupy wrocławskiej i taki nam prezent na tydzień zrobił Czyli się bardzo nie pomyliłem Mi na razie elektrycy mówią że bez planu rozmieszczenia punktów (czekamy na projekt aranżacji wnętrz) nie ma co rozmawiać o szczegółach. No i mówią że im wystarczą ze 2 tygodnie przed, tylko ważne żeby jednak jakiś termin zaklepać. ann i pawel -> nie było tak źle, a będzie już tylko gorzej Jak zamkniemy termin komina (niezależnie w którą stronę), to odpadnie jedna z większych bolączek. I będziemy mogli przejść do kolejnych - typu co na podłogi na parterze, jakie drewno na podłogówkę na poddaszu, jak upchnąć wszystkie urządzenia w kotłowni (zaczynam mieć wizję że nie zmieści się nam pralka z suszarką, po tym jak zobaczyłem u kogoś zdjęcie kotłowni z rozbudowaną podłogówką, jakimiś mieszaczami, tonami rur itd...) W ogóle jeszcze trochę, a mi się zaczną śnić koszmary związane z domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.02.2011 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 z tymi koszmarami nie jesteś sam dopiero teraz przeczytałam wpisy w dzienniku. Czy Wasz projekt od początku miał WM czy nie? I co to jest kaucja na hipotece??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 z tymi koszmarami nie jesteś sam dopiero teraz przeczytałam wpisy w dzienniku. Czy Wasz projekt od początku miał WM czy nie? Miał, ale wygląda że zostało to chyba w projekcie źle rozrysowane/obliczone (przejście z parteru na poddasze). I co to jest kaucja na hipotece??? Zabezpieczenie kredytu na hipotece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.02.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Pogratulować, pogratulować! Upić się należy, ale po wszystkim i przy kominku... Kominka nie odpuszczaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.02.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Suszarkę się stawia na pralce i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Suszarkę się stawia na pralce i po kłopocie No tak, ale (mam nadzieję że jednak nie) problem może być właśnie z miejscem na tę pralkę... rasia - no próbujemy się nie pozbywać kominka, próbujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.02.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 hmm, generalnie pralka się w domu przydaje Ja mam obecnie pralkę + suszarkę zamkniętą w osobnym pomieszczeniu-wnęce o głębokości 70cm i szerokości 90cm. Zamykana normalnymi drzwiami (można też zabudować w szafie). Estetycznie i nie zawala łazienki. Może w tę stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie zazdrość mi tych podłóg, tylko się ciesz - jak już wybiorę to będziesz miał połowę roboty z głowy, bo wszystko Ci napiszę A propos kominków - popatrz sobie tu, może Ci coś wpadnie w oko http://conmoto.com/ np. to:) http://www.conmoto.com/fileadmin/user_upload/pics/love_burns/turn_wood_139.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 hmm, generalnie pralka się w domu przydaje E tam. U nas na wsi to balia wystarczy Ja mam obecnie pralkę + suszarkę zamkniętą w osobnym pomieszczeniu-wnęce o głębokości 70cm i szerokości 90cm. Zamykana normalnymi drzwiami (można też zabudować w szafie). Estetycznie i nie zawala łazienki. Może w tę stronę? Nie bardzo mamy gdzie wygospodarować taką wnękę. Jeśli się okaże że w kotłowni zabraknie miejsca, to wrzucimy je najwyżej do górnej łazienki (ale bardzo niechętnie). Przy okazji - jakiej wielkości zasobniki planujecie przy instalacji kotła jednofunkcyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie zazdrość mi tych podłóg, tylko się ciesz - jak już wybiorę to będziesz miał połowę roboty z głowy, bo wszystko Ci napiszę Szczerze mówiąc, to na to właśnie liczę i Ci dziękuję za 'odwalenie brudnej roboty' A propos kominków - popatrz sobie tu, może Ci coś wpadnie w oko http://conmoto.com/ Dzięki - zerknę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.02.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 E tam. U nas na wsi to balia wystarczy czekaj, niech Twoja żona to przeczyta! postawi Cię przy balii i sama pójdzie na wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.02.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Zabezpieczenie kredytu na hipotece hipoteka to zabezpieczenie kredytu na nieruchomości (sorki, zboczenie zawodowe) Co do zasobnika, to w projekcie mamy 200l, ale dzisiaj rozmawiałam z projektantem instalacji gazowej i powiedział, że to przesada. Siostra ma 70l i jest zadowolona, W poniedziałek widzę się z instalatorem i może będę mogła powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts