sylwerson 26.08.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 dobrze, że bez problemu zgodzili sie odebrać te płyty - niby maja taki obowiązek, a przecież lubia się migać, opóźniać takie rzeczya do składu Knaufa nie da się pojechać z osobistą interwencją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.08.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Nie wiem jeszcze czy zwrot będzie taki bezproblemowy, bo wczoraj było za późno żeby to ustalić.Ale tak jak pisała Spirea - jest to ewidentna niezgodność towaru z umową."Jedyną" trudnością może być to że spora część tych płyt została zdjęta z podłogi (czyt. były rozpakowane i położone) - ale o tym dlaczego tak się stało, w kolejnym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No właśnie już abstrahując od wszystkiego to jak to możliwe, że ktoś ten styropian położył? Ślepiec to robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.08.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No właśnie, to jest ten drugi problem wczorajszego dnia - raz że zgniły styropian, dwa że źle poprzycinany przy ścianach (zamiast prostopadle do poziomej krawędzi, to pod kątem - tworząc przy podłodze szparę między styropianem a ścianą), trzy że pierwsza warstwa foli (na chudziaku) prawie nigdzie niesklejona z folią która była pod murami. Takie sprawy jak palenie przy kładzeniu folii/styropianu już pominę Efekt końcowy jest taki, że chyba wezmę kilka dni urlopu i rozłożę to samemu... Przy okazji - kiedy łączy się folię na chudziaku z tą pod ścianami, to folia z chudziaka idzie klejona na górę tej pod murami, czy na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 ja bym dawała tę spod murów na dół, bo ta co na podłodze wtedy się wywinie na ściany - możesz regulować jej szerokość/zapas/wywinięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.08.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 U nas to trochę bardziej skomplikowane, bo pierwsza warstwa nie jest wywijana na mur, tylko łączona na płasko (wywinięcie jej na ścianę, uniemożliwiłoby stworzenie punktu styku między Isomurem, a styropianem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 no to chyba wszystko jedno, jak zostanie szczelnie sklejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.08.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Balbina, ja za Grohe Rapid 5w1 dalam 560zl z przyciskiem chromowanym. Mam obok pracy hurtownie TomDom.pl i tam kupilam.Ale na allegro Grohe Rapid 4w1 są już za 499zl +20zl przesylka.Ten nie byl dostepny od reki, wiec kupilam ten 5w1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.08.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Co konkretnie z Foxa Was interesuje? I czy musi być ta firma a nie produkty innego producenta?Przerabiałam troche tynków strukturalnych i innych efektów ściennych i ostatnio najbardziej mi się podobają włoskie produkty Ecorsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ja optuję za barierkami. Miałam portfenetr i szkło - masakra w utrzymaniu czystości (tzn. jak sięgnąć na zewnątrz i ładnie umyć). A jak już się umyło, to znowu deszcz...Chociaż z drugiej strony szkło bardziej niecodzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.08.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 mayland, interesuje nas beton dekoracyjny. Zrobili sobie wystawke w pobliskim PSB, tzn zrobili w betonie jadna ścianę i przykuło mój wzrok. Do tego cena wydaje sie sensowna - ok. 90zl/m2 ściany. Przy firmie się absolutnie nie upieram, ot, zwrócili moja uwagę ta ścianą. Ale jjesli polecasz coś innego to pisz. Madeleine, w tym przypadku względy prkatyczne odstawiam na drugi plan. Pierwszeństwo ma estetyka. Więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.08.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Sheenaz, ja też stoję przed takim wyborem jak Wy i dla mnie ładniejsze są barierki a nie szkło, w kolorze dachówek czyli grafitowymJeśli pierwszeństwo ma estetyka to też barierki-brudne szkło szpeci, poza tym szkło staje się coraz bardziej" codzienne" Ale w środku domu bardzo podobają mi się szklane barierki. .Czy jak wrzucę zdjęcie pomożecie w podjęciu decyzji z czego barierkę? please? Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.08.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Barierki ze stali - ładniej wyglądają, do tego te szklane są jakoś trzykrotnie droższe (dzisiaj obdzwaniałam firmy barierkowe - ze stali jakieś 550 złoty z metra, ze szkła 1500).A gdzie widziałaś ten tynk betonowy?Rozmawiałam z Constructors od płyt betonowych - można się z nimi domówić na 120 zł za metr kwadratowy płyt betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.08.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Barierki ze stali - ładniej wyglądają, do tego te szklane są jakoś trzykrotnie droższe (dzisiaj obdzwaniałam firmy barierkowe - ze stali jakieś 550 złoty z metra, ze szkła 1500). jeśli tak jest to ceny szkło i stal podobne, bo ze stali masz trzy paski równolegle, przy 1m. szerokości wychodzi 3 metry stali= 1 metr szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.08.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Dla mnie bezdyskusyjnie stal. Ale ja nie jestem miłośniczką szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.08.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Sprawdźcie tynki OIKOSa, betonowy wychodzi ok. 70pln/m2. W każdym razie taniej od gotowych płyt.Wykonawca podpowiada mi jeszcze płytę k-g 6mm pomalowaną farbą. Ponoć ma strukturę (pory) betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.08.2011 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Anula - żeby się odciąć od wysokich wód gruntowych i nie ryzykować że woda podejdzie do styropianu na chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 27.08.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Madeleine, przepraszam, przegapiłam Twoje pytanie o Cercomy.Kupowałam w Wawie w Yetihttp://www.yeti.pl/Za kafle 60x60 zapłaciłam 115zl/m2, cena wyjściowa to 135zl/m2 w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.08.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 ooo, dzięki Robiłam podejście w kilku miejscach, ale cenowo bez szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 27.08.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Barierki ze stali - ładniej wyglądają, do tego te szklane są jakoś trzykrotnie droższe (dzisiaj obdzwaniałam firmy barierkowe - ze stali jakieś 550 złoty z metra, ze szkła 1500). A gdzie widziałaś ten tynk betonowy? Rozmawiałam z Constructors od płyt betonowych - można się z nimi domówić na 120 zł za metr kwadratowy płyt betonowych. Barierki stalowe - nierdzewka to cena za metr bieżący barierki z 4 poprzeczkami (jedna grubsza na górze i trzy poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts