salik 30.08.2011 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Właśnie nie wiem czy mam siłę i dlatego pytam... ATSD to przeklinam moment w którym zamówiłem folię szerokości 4m. W małym pomieszczeniach (a takich u nas nie brakuje) docinanie tej folii to makabra. Albo może to ja po prostu jestem jakiś sprawny manualnie inaczej i nie potrafię sobie w prosty sposób poradzić z wycięciem prostokąta 2x3m z kawałka folii o wymiarach 4x3.5m Inna sprawa że na Allegro nie widzę folii 0.3mm o szerokości mniejszej niż 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Salik, chyba musisz sobie dać na wstrzymanie. Myśmy z mężem rozkładali tylko folię, ze sporym naddatkiem na ścianę i do ściany ją*co pół metra taśmą przyklejaliśmy Cała noc z bańki Jakoś z wycinaniem daliśmy radę, ale to przyklejanie, brrrr. I sklejanie foli na łączeniach. Hardcore A dlaczego nie kładziesz styropianu na mijankę? Wydawało mi się, że to istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 30.08.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 No to mi zostało tylko 2 dni na całość...Czyli folia na dole (2 razy, jedna pod XPS-em, druga nad), 2 warstwy styropianu na dole i 2 na górze.Plus wypełnianie dziur po rurach perlitem.Zastanawiam się czy nie iść na łatwiznę i nie zrobić obu warstw folii na XPS-ie.Na mijankę będzie, na zdjęciach jest tylko jedna warstwa, na to będzie druga przykrywająca łączenia pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 30.08.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Salik, chyba się zapętliłeś. Jak na moje jest ok ze styropianem.Folię podwójnie na XPSie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 U nas była folia pod i folia na. Zapomniałam zagłosować za barierkami. Szklane nie, stalowe fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.08.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 salik,Ty chyba pedant jesteś?drugą warstwę styro kładziesz z przesunięciem aby łączenia płyt były pozakrywane a jednoczesnie w przypadku jakiś problemów z wylewką nie ułatwiać jej linii pękania.szczeliny przy ścianach uzupełnij startym styropianem lub zapiankuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 30.08.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 wojgoc - moja żona też tak myśli Znaczy mam nie przedobrzać i nie marnować czasu na duperele. Do wypełniania dziur mam piankę niskoprężną, zwykłą, a także 4 worki perlitu świeżo przywiezione przez moją kochaną żonę od pwasylcza (dzięki!). Mieliśmy dzisiaj mały pożar w domu - spaliła się lampa halogenowa, a konkretniej to spaliła się jej wtyczka wpięta w przedłużacz. Różnicówka nie miała szansy zadziałać, bo byłem szybszy i wyłączyłem na listwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 to Ty w czasach Dzikiego Zachodu byłbyś niezłym rewolwerowcem.Możesz sę bawić w duperele, ale to z tydzień co najmniej jeszcze byś potrzebował a tu raptem 2 dni Ci zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.08.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Salik, spokojnie układaj dalej. U nas też tak było i wylewkarz nie protestował, zapewniał, że jest ok. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 31.08.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 przy samej ścianie, jeśli nie ma kątów, można dociąć jakieś kliny wąskie i wcisnąć jaką folię dajesz na to? w projekcie nie mieliście papy? u nas była, ale nie robiliśmy, więc teraz chyba będzie tak jak u Ciebie i chyba Spirei też, o ile czegoś nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 31.08.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Salik, gdybyś był zainteresowany.Właśnie kupiliśmy na bardzo fajnych warunkach ekran projekcyjny Kauber inceiling, ProCine Grey, 240x135, z czarną ramką, z czarnym pasem od góry (70cm) z wbudowanym sterownikiem radiowym. Szybka piłka, duży rabat, fajny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 31.08.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 To ja poproszę.Ja na razie mam najlepszą ofertę z avstore.pl - 240x135 tensioned (pro cine grey) za 3686zł brutto, a bez napiczany (też pro cine grey) za 3042zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 31.08.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 To ja poproszę. Ja na razie mam najlepszą ofertę z avstore.pl - 240x135 tensioned (pro cine grey) za 3686zł brutto, a bez napiczany (też pro cine grey) za 3042zł brutto. Ale czy z czarnym pasem i z ramką? Za ramkę się dopłaca 15% ceny ekranu, a za czarny pas od góry (70cm) wyszło 730pln Za radiowy napęd (w standardzie jest elektryczny sterowany ręcznie) 700pln. Podstawowy inceiling ProCine grey bez napinaczy wynegocjowaliśmy z 2500 na 2100. Na koniec jeszcze coś się dało urwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 31.08.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Tensioned ma w standardzie czarną ramkę, a z mojej wyceny wersja bez napinaczy też ma czarną ramkę. Ale nie wiem czy jest sens brać pas u góry, bo u nas wysokość pomieszczeń to tylko 2.7m, a dodatkowo ekran będzie zabudowany pod sufitem. Tak czy siak ceny macie lepsze - jak możesz, to daj namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 31.08.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 My mamy wyokość 3,20 i robimy pas 70 cm. Mąż twierdzi, że to konieczne (nie chce zadzierać głowy) a to on tu jest panem, sterem i okrętem U was może faktycznie nie trzeba, albo zrobić nieduży. Namiar Ci podeślę, sam punkt jest w Ursusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.09.2011 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Czy kładąc styropian w 2 warstwach i zakładając że górna warstwa ma przesunięte punkty łączenie płyt względem dolnej, dolną warstwę ciągle musimy kłaść na mijankę?To samo się tyczy płyt z frezem - czy jeśli dolna warstwa jest z frezem, należy dawać ją na mijankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.09.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Czy kładąc styropian w 2 warstwach i zakładając że górna warstwa ma przesunięte punkty łączenie płyt względem dolnej, dolną warstwę ciągle musimy kłaść na mijankę? ale potrafisz zakręcić. o jaką mijankę dolnej warstwy Ci chodzi? To samo się tyczy płyt z frezem - czy jeśli dolna warstwa jest z frezem, należy dawać ją na mijankę? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 01.09.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 szafka zrobiona na zamówienie i problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.09.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No wiem, wiem tylko po pierwsze trzeba mieć sensownego stolarza, po drugie zapłacimy za całość pewnie ze 2 razy tyle, a po trzecie terminy u sensownych stolarzy są na wieeeele miesięcy do przodu. Ale chyba tym się skończy. Przy okazji - dzisiaj odbyliśmy bardzo pouczającą rozmowę u dystrybutora firmy Kauber (ekrany projekcyjne) i okazało się że wszystko co mówili mi do tej pory różni handlowcy było nieprawdą. Efekt tej wizyty jest taki że do naszych warunków będziemy mogli zamówić ekran 2 razy tańszy niż planowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.09.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 W takim razie czekam na newsydo waszych - czyli jakich2 razy tańszy - czyli jakii dlaczego(zaraz się okaże że my poszliśmy nie w tym kierunku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts