Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Właśnie nie wiem czy mam siłę i dlatego pytam...

ATSD to przeklinam moment w którym zamówiłem folię szerokości 4m.

W małym pomieszczeniach (a takich u nas nie brakuje) docinanie tej folii to makabra.

Albo może to ja po prostu jestem jakiś sprawny manualnie inaczej i nie potrafię sobie w prosty sposób poradzić z wycięciem prostokąta 2x3m z kawałka folii o wymiarach 4x3.5m :(

Inna sprawa że na Allegro nie widzę folii 0.3mm o szerokości mniejszej niż 4m.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Salik, chyba musisz sobie dać na wstrzymanie.

Myśmy z mężem rozkładali tylko folię, ze sporym naddatkiem na ścianę i do ściany ją*co pół metra taśmą przyklejaliśmy :bash: Cała noc z bańki

Jakoś z wycinaniem daliśmy radę, ale to przyklejanie, brrrr. I sklejanie foli na łączeniach. Hardcore

A dlaczego nie kładziesz styropianu na mijankę?

Wydawało mi się, że to istotne

No to mi zostało tylko 2 dni na całość...

Czyli folia na dole (2 razy, jedna pod XPS-em, druga nad), 2 warstwy styropianu na dole i 2 na górze.

Plus wypełnianie dziur po rurach perlitem.

Zastanawiam się czy nie iść na łatwiznę i nie zrobić obu warstw folii na XPS-ie.

Na mijankę będzie, na zdjęciach jest tylko jedna warstwa, na to będzie druga przykrywająca łączenia pierwszej.

wojgoc - moja żona też tak myśli :)

Znaczy mam nie przedobrzać i nie marnować czasu na duperele.

Do wypełniania dziur mam piankę niskoprężną, zwykłą, a także 4 worki perlitu świeżo przywiezione przez moją kochaną żonę od pwasylcza (dzięki!).

Mieliśmy dzisiaj mały pożar w domu - spaliła się lampa halogenowa, a konkretniej to spaliła się jej wtyczka wpięta w przedłużacz.

Różnicówka nie miała szansy zadziałać, bo byłem szybszy i wyłączyłem na listwie :)

Salik, gdybyś był zainteresowany.

Właśnie kupiliśmy na bardzo fajnych warunkach ekran projekcyjny Kauber inceiling, ProCine Grey, 240x135, z czarną ramką, z czarnym pasem od góry (70cm) z wbudowanym sterownikiem radiowym. Szybka piłka, duży rabat, fajny gość

To ja poproszę.

Ja na razie mam najlepszą ofertę z avstore.pl - 240x135 tensioned (pro cine grey) za 3686zł brutto, a bez napiczany (też pro cine grey) za 3042zł brutto.

Ale czy z czarnym pasem i z ramką?

Za ramkę się dopłaca 15% ceny ekranu, a za czarny pas od góry (70cm) wyszło 730pln

Za radiowy napęd (w standardzie jest elektryczny sterowany ręcznie) 700pln.

Podstawowy inceiling ProCine grey bez napinaczy wynegocjowaliśmy z 2500 na 2100.

Na koniec jeszcze coś się dało urwać

Tensioned ma w standardzie czarną ramkę, a z mojej wyceny wersja bez napinaczy też ma czarną ramkę.

Ale nie wiem czy jest sens brać pas u góry, bo u nas wysokość pomieszczeń to tylko 2.7m, a dodatkowo ekran będzie zabudowany pod sufitem.

Tak czy siak ceny macie lepsze - jak możesz, to daj namiary :)

Czy kładąc styropian w 2 warstwach i zakładając że górna warstwa ma przesunięte punkty łączenie płyt względem dolnej, dolną warstwę ciągle musimy kłaść na mijankę?

ale potrafisz zakręcić:(.

o jaką mijankę dolnej warstwy Ci chodzi?

To samo się tyczy płyt z frezem - czy jeśli dolna warstwa jest z frezem, należy dawać ją na mijankę?

tak

No wiem, wiem tylko po pierwsze trzeba mieć sensownego stolarza, po drugie zapłacimy za całość pewnie ze 2 razy tyle, a po trzecie terminy u sensownych stolarzy są na wieeeele miesięcy do przodu.

Ale chyba tym się skończy.

Przy okazji - dzisiaj odbyliśmy bardzo pouczającą rozmowę u dystrybutora firmy Kauber (ekrany projekcyjne) i okazało się że wszystko co mówili mi do tej pory różni handlowcy było nieprawdą.

Efekt tej wizyty jest taki że do naszych warunków będziemy mogli zamówić ekran 2 razy tańszy niż planowaliśmy :)