Spirea 06.09.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A jest to możliwe. W każdym razie tynkarze mnie wzruszają, już nie wspomnę o białych rękawiczkach do pracy, ale z przejęciem opowiadali mi i pokazywali, jaką to mam krzywą ścianę, ale oni ją pięknie naprawili. Tyle, że tam i tak będzie zabudowa meblowa i wszystko przykryje I druga krzywa ściana, w garażu. Normalnie tragedia, ale na szczęście wyprostowali. Moja skodzina będzie wdzięczna. żałuję, że się na Nich nie załapałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.09.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 No ale chyba drożsi niż Twoi. A po czasie i tak nie zwraca się uwagi na krzywe ściany.Jakby ktoś chciał, mogę podesłać zdjęcia, jak wygląda ten sajgon przy tynkach, którym wszyscy straszą, i lejącą wodą na podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 najlepiej zamieść na kilku wątkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.09.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Spirea - ale masz styropian tylko w tym miejscu gdzie jest odpływ liniowy, czy masz styropian w całym miejscu gdzie brodzik?I jak daleko masz wyprowadzoną kanalizację do tego odpływu liniowego, od przyszłej lokalizacji syfonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Madeleine, stawka była taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 tam gdzie odpływ, to styro w miejscu pod odpływ, może nieznacznie szerszy, a tam gdzie brodzik ,to w ogóle nie mam ani wylewki ani styropianu. Tam, gdzie odpływ styro jest jak wszędzie i płytkarz sobie wytnie tyle, ile będzie trzeba. Przeczytałam wpis, kurcze współczuję. Jeśli to są ekipy z polecenia, to w ogóle przegięcie. Powinieneś powiedzieć, że wystawisz im złą opinię na forum. I cwszyscy czytają jakie fuszerki odstawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Madeleine, stawka była taka sama. z tego co pamietam, to Twoi byli tańsi coś 15-20% - w zeszlym roku toczylismy o tym dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 z tego co pamietam, to Twoi byli tańsi coś 15-20% - w zeszlym roku toczylismy o tym dyskusje. stawki, o których rozmawialiśmy w zesżłym roku nie zostały ponowione w tym roku. Twoja ekipa nie miała wolnych terminów i poleciła mi innych ze swoich okolic z gwarancją tej samej jakości no i w tej samej cenie. W większości jestem zadowolona, jednak jest parę istotnych "ale", które nie pozwala mi ich wychwalać, tak jak Wy swoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 a jakiego producenta tynki kładłaś? Baumit, Nida, Knauf.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Nida, te same co u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 to opisz te pare "istotnych ale" - może u nas też są a nie zauważyliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Trzy ściany były robione ręcznie, bo nie było prądu. Niby potem je wygładzili, ale nie wygląda to dobrze. Kazałam przyjechać na poprawki. Przyjechali, poprawili tak sobie. Nasłuchałam się jednak, że 10 lat robią i nikt nie miał pretensji. Mieli też poprawić przy naroznikach w paru miejscach i widać tam nierówności. Nie przyłozyli się do wysokich ścian. W efekcie może się okazać, że na parterze będziemy musieli położyć gładź. W dwóch miejscach nam popękało. Niby posprzątali - wyniesli ten syf, pozamiatali, ale nie usunęli grud i mieliśmy 3 dni roboty z usuwaniem zaschniętych warstw tynku z chudziaka i kabli. Za to bardzo ładnie obrobili murłatę, miejsca dookoła okien i ściany poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Spireo ja też mam nie za dobre doświadczenie z tynkarzami , i też niestety na parterze muszę dać gładź, w miejscach gdzie będzie zabudowa zrobili najładniej-tak to bywa, poprawiali,ale niestety musieliby to robić jeszcze z tydzień aby było dobrze.No i z posprzątaniem u mnie to samo, na środku pozmiatane, po bokach w kablach nie i te grudy... kupiłam młotek murarski i wyładowywałam całą złość na grudach a jest ich dużo, wczoraj skuwałam schody ,wcześniej jak czyściłam parter to odcisk mi się zrobił...a brat właściicela powiedział*że przesadzam"to nie jest aptekarska robota,ten co będzie schody robił i tak je sobie musi przygotować"-tylko już wtedy ja za to zapłacę- powiedziałam mu -dlaczego ja mam to robić, niech swoją żonę przyśleDla czytających ze Śląska cały opis współpracy z polecaną firmą Or-bud z Mikołowa dam na w swoim dzienniku.U mojej koleżanki tynkarze dawali folię- miałą potem czyściutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 U mojej koleżanki tynkarze dawali folię- miałą potem czyściutko a nóg sobie nie polamali? bo to jednak dość ślisko jest na takiej folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.09.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Pękanie może być skutkiem osiadania budynku, u nas też w jednym miejscu wyszła rysa, chyba 3 dni po otynkowaniu. Ale ma prawo. Ale z resztą - czy będę mistrzynią empatii, jeśli napiszę, że mam idealnie równe wylewki? panowie nie podkładali folii, nie sypali piasku, tylko zdrapali wszystko, co chlapnęło na ziemię. A chlapało w sumie niewiele. W pokojach, które zaczęli najpierw, tynki są prawie całkiem suche. Jedno co, to pewnie byliby w stanie wyrobić się szybciej, przez to, że dojeżdżają z Namysłowa (1,5h w jedną stronę), pracowali max 8h dziennie, w piątki pół dnia. Ale skończyli w 12 dni, więc żaden dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.09.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Do tych którzy mieli robioną próbę ciśnieniową podłogówki - pamiętacie jaki może być spadek ciśnienia w ciągu 24h? U nas spadło o 0.2 bara - próbuję od rana znaleźć informację czy to dużo czy też nie, ale nijak nie jestem w stanie I jeszcze dodatkowe pytanie - czy robiąc wylewki mieliście idealnie równy styropian na całej powierzchni? U mnie pod oknami balkonowymi na dole jest Isomur i na nim został położony styropian - niestety była za gruba warstwa i w miejscu gdzie zaczyna się Isomur jest taki 1.5cm uskok do góry. Czyli przy samej ościeżnicy styropian jest jakieś 1.5cm wyżej niż na pozostałej powierzchni. Hydraulik mówi że to nie jest problem i tak może zostać, ale ja się obawiam że zaraz jastrych będzie tam miał idealne miejsce do pękania... Edytowane 7 Września 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 i wg mnie masz sluszne obawy - może nie jest to idealne miejsce do pękania, ale z duzym prawdopodobieństwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.09.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Przyszłam cześć powiedzieć Dziś, siedząc na budowie z małą od 10 do 20, jeżdżąc 2 razy na Bartykcką, do Leroy, Castoramy i Platformy pomyślałam z wielkim szacunkiem o ludziach, którzy budują pracując na pełnym etacie. Jesteście niesamowici Ot, taki wpis sobie zostawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Przyszłam cześć powiedzieć Dziś, siedząc na budowie z małą od 10 do 20, jeżdżąc 2 razy na Bartykcką, do Leroy, Castoramy i Platformy pomyślałam z wielkim szacunkiem o ludziach, którzy budują pracując na pełnym etacie. Jesteście niesamowici Ot, taki wpis sobie zostawię Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Czy ktoś brał pod uwagę wylewki anhydrytowe agila?Czy macie projekt na podłogówkę i na jakim systemie robicie? rehau,wavin, czy normalne-folia i rury zaproponowane przez hydraulika?Salik Ty już po wylewkach, ale dlaczego styropianem nie dobiłeś po prostu do isomuru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts