Madeleine 24.02.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Salik, a o kozie nie myśleliście? nie trzeba do niej wylewać fundamentu, stawia się normalnie na stropie. Komina też murować nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) hipoteka to zabezpieczenie kredytu na nieruchomości (sorki, zboczenie zawodowe) Ależ nie ma za co, dzięki Co do zasobnika, to w projekcie mamy 200l, ale dzisiaj rozmawiałam z projektantem instalacji gazowej i powiedział, że to przesada. Siostra ma 70l i jest zadowolona, W poniedziałek widzę się z instalatorem i może będę mogła powiedzieć coś więcej. 70L to imho za mało na rodzinę. Ja planowałem coś ok. 1500-200L, ale raz że ja lubię brać prysznic, dwa że dzieci będą miały wannę, a trzy że u nas często nie ma jednak prądu i lepiej mieć zapas ciepłej wody w instalacji. Planujecie kiedyś jakieś kolektory? Jeśli tak, to może warto wziąć od razu zasobnik z 2 wężownicami. Ja muszę pamiętać żeby wspomnieć instalatorowi o potrzebie wykonania dodatkowego obiegu do podtrzymania krążenia ciepłej wody. Jeśli się zdecydujemy na robienie tego komina, to nam się wszystkie instalacje obsuną na przełom kwietnia i maja Edytowane 24 Lutego 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Salik, a o kozie nie myśleliście? nie trzeba do niej wylewać fundamentu, stawia się normalnie na stropie. Komina też murować nie trzeba. Jasne, ale problem nie leży w 'generatorze ciepła', tylko w kominie właśnie Żona nie chce mieć rury nierdzewki, tylko jeśli już ma być coś wystające to ma to być komin Ale może spróbuję się jeszcze rozejrzeć jak by taka nierdzewka mogła wyglądać w jakimś innym kolorze RAL. Spirea - udało się Wam w końcu zmienić ten antracyt w oknach na ten bez faktury? Z tego co widziałem w innym wątku, to Wasze okna chyba już są gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.02.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Spirea - udało się Wam w końcu zmienić ten antracyt w oknach na ten bez faktury? Z tego co widziałem w innym wątku, to Wasze okna chyba już są gotowe? udało a o gotowych oknach to pierwsze słyszę, a gdzie to przeczytałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.02.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 udało a o gotowych oknach to pierwsze słyszę, a gdzie to przeczytałeś ? No to super. U nas dzisiaj jareko zrobił pomiary i teraz już nam właściwie zostało zdecydowanie się na kolor... A co do okien - w którymś wątku pisał że ma już gotowe jakieś okna w podwójnym antracycie, więc myślałem że może wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.02.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 aaa, czytałam. To nie nasze, tam były HS-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.02.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Salik, czy macie u siebie jakieś drzwi gospodarcze zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.02.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Salik, czy macie u siebie jakieś drzwi gospodarcze zewnętrzne? Nie. Takie to się chyba robi przy wejściach do garażu? (u nas garaż będzie wolnostojący i w przyszłości) Jedynie drzwi w kotłowni będą u nas inne - ciepłe i niepalne (bo w kotłowni mamy wentylację grawitacyjną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.02.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ale te w kotłowni mają bezpośrednie wyjście na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.02.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ale te w kotłowni mają bezpośrednie wyjście na zewnątrz? Nieee Zewnętrzne mamy tylko jedne - główne Ale te od kotłowni będą oddzielały chłodniejszą kotłownię od reszty domu (muszą tez być szczelne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.02.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 O wielkość zasobnika też mnie bardzo interesuje. Podziel się sipero tym co ustalisz w temacie z instalatorem. 70 l to mnie się jakoś strasznie malutko wydaje, czy siostra zażywa kąpieli w wannie? saliku gratuluję kredytu, a opić trzeba i to koniecznie na radośnie, żeby się potem radośnie i bezproblemowo spłacał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.02.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 70litrów????U nas 200l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.02.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Bierzecie zasobniki z dwoma wężownicami (pod kątem ewentualnego wykorzystania do kolektorów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Bierzecie zasobniki z dwoma wężownicami (pod kątem ewentualnego wykorzystania do kolektorów)? nie bo nie mam gdzie tych kolektorów założyć..., a na poważnie nie myślałam w najbliższym czasie o kolektorach na pewno, póki co kalkulacje kosztowe nie wyglądają zbyt przekonująco...choć dobrze byłoby być trochę bardziej eko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.02.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 a my świadomie zrezygnowaliśmy z kolektorów mimo dotacji w gminie - przy pompie ciepła kolektory trochę bez sensu... ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.02.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 no mnie właśnie te projektant gazowy zaczął namawiać na kolektory, ale tylko do podgrzewania wody, bez podłączenia do CO. Z tym zasobnikiem u siostry mają tak, że jak skończy się woda w zbiorniku, to piec zaczyna działać jak podgrzewacz (kiedyś to się bojler nazywało). Fakt, że u nich to w wannie kapią się dzieci, dorośli preferują prysznic. Jak będę po spotkaniu, to się podzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.03.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Bardzo ładna elewacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 O! Proszę! Bardzo dobry pomysł z grafitowymi oknami! Drewno na elewacji będzie z latami się zmieniało i co roku miało inny kolor;), a okleina na oknach zostanie zawsze właściwie taka sama... mógłby być zonk... Podobnie z grafitem we wnętrzach... bardzo bezpieczny, możesz szaleć z dowolnym drewnem we wnętrzu bez zobowiązań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.03.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Salik, super wygląda z tymi szarymi oknami (nie wiem czy to szary czy antracyt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.03.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ja też jestem ZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts