wojgoc 09.09.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 nie mam przekonania do wyrobów dąbexa - widzialem kilka róznych produktów na wyprzedaży w OBI i jakość wykonania była na poziomie barlinka sprzed 10lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.09.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Spirea - masz u siebie zrobioną dylatację profili systemowych pod oknami?Bo u mnie wylewkarze mówią że przy oknach nigdy nie dają dylatacji, tylko leją wylewkę przylegającą do ościeżnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.09.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 u mnie też nie ma dylatacji pod oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.09.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 nie mam dylatacji pod oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.09.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Czy 65zł za mb kopania i układania przyłącza wodnego to sporo?W tym jest sama robocizna, rura liczona osobno. Niestety moja radość z wylewek trwała niezbyt długo - żona przed chwilą oznajmiła że będzie trzeba kuć w górnej łazience, bo zapomniała powiedzieć że brodzik będzie odsunięty od ściany na 10cm, więc zabrakło 10cm styropianu jako wypełniacza (a dążyliśmy do tego żeby nie trzeba było czegokolwiek kuć przy podłogówce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.09.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Czy 65zł za mb kopania i układania przyłącza wodnego to sporo? W tym jest sama robocizna, rura liczona osobno. Niestety moja radość z wylewek trwała niezbyt długo - żona przed chwilą oznajmiła że będzie trzeba kuć w górnej łazience, bo zapomniała powiedzieć że brodzik będzie odsunięty od ściany na 10cm, więc zabrakło 10cm styropianu jako wypełniacza (a dążyliśmy do tego żeby nie trzeba było czegokolwiek kuć przy podłogówce). Ja płaciłam 70 zł z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (a dążyliśmy do tego żeby nie trzeba było czegokolwiek kuć przy podłogówce). to chyba marzenie ściętej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 mnie jeden gość powiedział 88 za mb za samą robociznę! w sumie wybrałam ofertę, w której wyjdzie jakoś tak około 80 za mb robocizny i materiału razem (ale robią od razu wod i kan). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.09.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 to chyba marzenie ściętej głowy Marzenie, albo podejście. Mój mąż*ma fisia na punkcie "niekucia" czegoś co już*jest gotowe. Od razu było - now way, kiedy kombinowałam przesuwać*geberity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.09.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 U nas przyłącze wody było kompleksem - materiały, robocizna, wcinka do wodociągu, zasuwa, ok 6mb - 3tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.09.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Monsanbia - u mnie tak samo.Na samą myśl o kuciu.... No to może te 65zł/mb nie jest takie złe (a wydawało mi się drogo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.09.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Niestety moja radość z wylewek trwała niezbyt długo - żona przed chwilą oznajmiła że będzie trzeba kuć w górnej łazience, bo zapomniała powiedzieć że brodzik będzie odsunięty od ściany na 10cm, więc zabrakło 10cm styropianu jako wypełniacza (a dążyliśmy do tego żeby nie trzeba było czegokolwiek kuć przy podłogówce). czyżby nastąpił brak komunikacji między Wami? Nie martw się, przypadek Monsanbii jest wyjątkiem potwierdzającym regułę mniejszego czy większego kucia wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.09.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 czyżby nastąpił brak komunikacji między Wami? Nie martw się, przypadek Monsanbii jest wyjątkiem potwierdzającym regułę mniejszego czy większego kucia wylewek. U nas jest jeszcze zawsze temat izolacji (kiedy się o kuciu dyskutuje) Mąż by się chyba musiał nieźle upić, żeby zgodził się jakąś*izolację przewrać (izolacja pd razu pod wylewką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.09.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 skoro mowa o przyłączach - ile może kosztować z mb przyłacze energetyczne - ten kabel w ziemi od skrzynki w granicy do domu? Monsanbia- płaciłaś 3 tys za 6 mb przyłacza wodnego?! mnie za 47,5 mb wodnego i 25 mb kanalizacyjnego z materiałami, wpięciem, robocizną... wszystkim do protokołu odbioru (bez inwentaryzacji geodezyjnej) sąsiad powiedział 8500 zł. i myślałam,że to jednak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.09.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 ...ile może kosztować z mb przyłacze energetyczne - ten kabel w ziemi od skrzynki w granicy do domu? najwięcej kosztuje sam kabel - teraz od.25 do 55zł/mb. Umów się z elektrykiem na całość robót elektrycznych i wtedy wyniesie Cie to taniej jak samo przyłącze. U nas jest jeszcze zawsze temat izolacji (kiedy się o kuciu dyskutuje) Mąż by się chyba musiał nieźle upić, żeby zgodził się jakąś*izolację przewrać (izolacja pd razu pod wylewką) a czemu takie rzadko spotykane rozwiązanie z izolacją? na środku jeziora się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.09.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 najwięcej kosztuje sam kabel - teraz od.25 do 55zł/mb. a robocizna ile? orientacyjnie chcę wiedzieć, jakie są widełki za materiał i robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 12.09.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Salik dramatyzuje.. Co to za kucie, skoro trzeba skuć 2.5 cm wylewki na kawalku 80x10cm. Co najwyżej niewielkie podkuwanie Zresztą odgrażam się, że sama to mogę już teraz zrobić póki wylewka ma 2 dni i jeszcze łatwo ją skuć, to mi nie pozwala, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.09.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Salik dramatyzuje.. Co to za kucie, skoro trzeba skuć 2.5 cm wylewki na kawalku 80x10cm. Co najwyżej niewielkie podkuwanie Zresztą odgrażam się, że sama to mogę już teraz zrobić póki wylewka ma 2 dni i jeszcze łatwo ją skuć, to mi nie pozwala, o! do boju :)ja już jak robotnik pracowałam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 12.09.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 do boju :)ja już jak robotnik pracowałam u siebie Ja też. Zresztą po ostatniej takiej pracy mam rozorany nożem do styropianu kciuk na calej długości. Ale twarda byłam i nie pojechałam na szycie, zrośnie się A że prawie mdleję zmieniajac opatrunek to tylko mała niedogodnosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.09.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Salik dramatyzuje.. Co to za kucie, skoro trzeba skuć 2.5 cm wylewki na kawalku 80x10cm. Co najwyżej niewielkie podkuwanie Zresztą odgrażam się, że sama to mogę już teraz zrobić póki wylewka ma 2 dni i jeszcze łatwo ją skuć, to mi nie pozwala, o! pewnie się boi, ze zostawisz trwałe slady pobytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts