Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy 65zł za mb kopania i układania przyłącza wodnego to sporo?

W tym jest sama robocizna, rura liczona osobno.

Niestety moja radość z wylewek trwała niezbyt długo - żona przed chwilą oznajmiła że będzie trzeba kuć w górnej łazience, bo zapomniała powiedzieć że brodzik będzie odsunięty od ściany na 10cm, więc zabrakło 10cm styropianu jako wypełniacza (a dążyliśmy do tego żeby nie trzeba było czegokolwiek kuć przy podłogówce).

Czy 65zł za mb kopania i układania przyłącza wodnego to sporo?

W tym jest sama robocizna, rura liczona osobno.

Niestety moja radość z wylewek trwała niezbyt długo - żona przed chwilą oznajmiła że będzie trzeba kuć w górnej łazience, bo zapomniała powiedzieć że brodzik będzie odsunięty od ściany na 10cm, więc zabrakło 10cm styropianu jako wypełniacza (a dążyliśmy do tego żeby nie trzeba było czegokolwiek kuć przy podłogówce).

Ja płaciłam 70 zł z materiałem

czyżby nastąpił brak komunikacji między Wami?

Nie martw się, przypadek Monsanbii jest wyjątkiem potwierdzającym regułę mniejszego czy większego kucia wylewek.

czyżby nastąpił brak komunikacji między Wami?

Nie martw się, przypadek Monsanbii jest wyjątkiem potwierdzającym regułę mniejszego czy większego kucia wylewek.

U nas jest jeszcze zawsze temat izolacji (kiedy się o kuciu dyskutuje)

Mąż by się chyba musiał nieźle upić, żeby zgodził się jakąś*izolację przewrać (izolacja pd razu pod wylewką)

skoro mowa o przyłączach - ile może kosztować z mb przyłacze energetyczne - ten kabel w ziemi od skrzynki w granicy do domu?

Monsanbia- płaciłaś 3 tys za 6 mb przyłacza wodnego?! mnie za 47,5 mb wodnego i 25 mb kanalizacyjnego z materiałami, wpięciem, robocizną... wszystkim do protokołu odbioru (bez inwentaryzacji geodezyjnej) sąsiad powiedział 8500 zł. i myślałam,że to jednak dużo.

...ile może kosztować z mb przyłacze energetyczne - ten kabel w ziemi od skrzynki w granicy do domu?

najwięcej kosztuje sam kabel - teraz od.25 do 55zł/mb.

Umów się z elektrykiem na całość robót elektrycznych i wtedy wyniesie Cie to taniej jak samo przyłącze.

U nas jest jeszcze zawsze temat izolacji (kiedy się o kuciu dyskutuje)

Mąż by się chyba musiał nieźle upić, żeby zgodził się jakąś*izolację przewrać (izolacja pd razu pod wylewką)

a czemu takie rzadko spotykane rozwiązanie z izolacją? na środku jeziora się budujecie?

Salik dramatyzuje..

Co to za kucie, skoro trzeba skuć 2.5 cm wylewki na kawalku 80x10cm.

Co najwyżej niewielkie podkuwanie :)

Zresztą odgrażam się, że sama to mogę już teraz zrobić póki wylewka ma 2 dni i jeszcze łatwo ją skuć, to mi nie pozwala, o!

do boju :)ja już jak robotnik pracowałam u siebie

do boju :)ja już jak robotnik pracowałam u siebie

Ja też. Zresztą po ostatniej takiej pracy mam rozorany nożem do styropianu kciuk na calej długości. Ale twarda byłam i nie pojechałam na szycie, zrośnie się :)

A że prawie mdleję zmieniajac opatrunek to tylko mała niedogodnosć ;)

Salik dramatyzuje..

Co to za kucie, skoro trzeba skuć 2.5 cm wylewki na kawalku 80x10cm.

Co najwyżej niewielkie podkuwanie :)

Zresztą odgrażam się, że sama to mogę już teraz zrobić póki wylewka ma 2 dni i jeszcze łatwo ją skuć, to mi nie pozwala, o!

pewnie się boi, ze zostawisz trwałe slady pobytu...:D