Madeleine 15.09.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Wojgoc - taśma 15cm. Są dylatacje, robione na pełną głębokość wylewki (był kierbud, widział, powiedział że tak jest ok). Parapety chcemy aluminiowe, ale aż 5-7cm kapinos? To jakoś strasznie dużo... Madeleine - dzięki! Zakładam że 'odstawały od ściany' = 'kapinos'?tak. To jest cytat z maila mojego pana, który mi okna sprzedał. Zresztą sprawdzałam te dane w sieci i się potwierdza, tak się zamawia. Spirea, na szerokość nie ma znaczenia aptekarska dokładność, bo i tak wpuszczasz czy to w ścianę, czy w styropian. Jeśli chodzi o kolory, to nie doradzam, bo jestem cienka w te klocki. Ale w sumie u nas po nieziemskich kombinacjach i tak zrobiliśmy bardzo podobne kolory do tych z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.09.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Z innej beczki - dziecięco-szkolnej: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10295468,MEN_za_rok_nie_posle_6_latkow_do_szkol__Hall_obawia.html Brawo debile politycy Przecież rodzice obecnych 5-latków właśnie od dawna się obawiali 'wyżu demograficznego' w tym jednym roczniku. Szkoły podstawowe, to jeszcze pal licho, ale potem taki sam wyż będzie w gimnazjum, liceum i na studiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Z innej beczki - dziecięco-szkolnej: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10295468,MEN_za_rok_nie_posle_6_latkow_do_szkol__Hall_obawia.html Brawo debile politycy Przecież rodzice obecnych 5-latków właśnie od dawna się obawiali 'wyżu demograficznego' w tym jednym roczniku. Szkoły podstawowe, to jeszcze pal licho, ale potem taki sam wyż będzie w gimnazjum, liceum i na studiach... super, mam nadzieję, że to nie jest gadanie przed wyborami. O tym, żeby dzieci z II półrocza 2006 mialy za rok wybór pisałam niedawno na Grupie Wrocławskiej. Może przeczytali mój wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.09.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 witam się u Sąsiadów bardzo fajny domek budujecie, będę kibicować kolejnym etapom, a póki co gratuluję pięknie zatartych wylewek Sheenaz, jak po raz kolejny którejś niedzieli zabrakło mi jakiegoś warzywka do obiadu, to już wiedziałam gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 16.09.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Salik - piękne wylewki powiedz laikowi, jak to ma być z tymi dylatacjami - że na głębokość wylewki, to wiem, ale to jakoś się obrabia specjalnie? czymś wypełnia? tłumacz jak krowie na rowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.09.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Z beczki dziecięco-szkolnej - wczoraj nasza ulubiona pani ministra mówiła o tym pomyśle w trójce. jakoś im wcześniej nie przyszło do głowy, że rodzice rocznika 2005 nie wypchną dzieci do szkoły masowo w tym roku i w przyszłym będzie dramat! no... to teraz sobie przeliczyli, że za rok do szkół poszłoby 75% rocznika 2005 i cały 2006 i to trochę sporo. kto to mógł przewidzieć, prawda? Spireo, takie przemyślenia jak nasze na wrocławskiej widziałam w kilkudziesięciu miejscach w sieci - może ktoś z ministerstwa wszedł do internetu i postanowili skorzystać z mądrości tłumu? mam nadzieję, że niezależnie od tego, kto wygra wybory, ta koncepcja, żeby przynajmniej dzieci z drugiej połowy 2006 mogły iść do szkoły dopiero we wrześniu 2013 się utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.09.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Właśnie na tvn 24 p. minister się wywodziła na ten temat - wniosek: chyba się opamiętali, poszli po rozum do głowy i zauważyli, że wyszedł im klops, bo mieliby 175% rocznika w jednym roki i zamierzają iść w kierunku: obowiązkowa szkoła dla dzieci, które 6 lat skończą do września, pozostałe mają mieć wybór. W ten sposób są sobie chociaż trochę zagęszczenie rozładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.09.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 teraz tylko trzeba mieć nadzieję, że ten wniosek dotrze do tej zakutej pały, która po wyborach zostanie ministrem oświaty... ups. nieelegancko się wyraziłam, ale trudno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.09.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 To się zbiegło z czytaniem projektu obywatelskiego o przedłużeniu okresu przejściowego. Podpisało ponad 300tys. osób, więc do daje do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witamy poweekendowo i pourlopowo W piątek zaskoczyła nas niemiła informacja - wygląda na to że od czerwca do teraz zużyliśmy... 450m3 wody w domu Nie wiem jak to możliwe i jest to w sumie wartość nierealna. Po drodze niby robiliśmy z tego podpięcia wody miejskiej tynki i wylewki, ale żeby poszło na to aż tyle m3??? Toć to prawie tyle ile ma kubatura naszego domu. Pamiętacie może ile wody zużyliście na tynki cementowo-wapienne? Będziemy to reklamować w lokalnych wodociągach, ale słabo to widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.09.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 W piątek zaskoczyła nas niemiła informacja - wygląda na to że od czerwca do teraz zużyliśmy... 450m3 wody w domu Nie wiem jak to możliwe i jest to w sumie wartość nierealna. eee, szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile wody zużyliśmy na tynki/wylewki Ale coś sporawo tych metrów ... Jaki rachunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Według moich obliczeń to będzie jakieś 3.5k (woda + ścieki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 salik,proponuje abys zglosil w swoich wodociagach reklamacje - niech wezma licznik na badanie czy wszystko z nim w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.09.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 u nas na pewno tyle nie poszło. Nie pamiętam ile, ale to było chyba stanowczo poniżej 10m3.Wojgoc, po Twoich uwagach wrzuciłam zdjęcia okien do wątku o ociepleniu poddasza. Zobaczymy, co mi napiszą. Jak będzie źle, będę kazać poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Spirea - a o co chodzi z Twoimi oknami?Chodzi o obróbkę połaciowych, czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.09.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Według moich obliczeń to będzie jakieś 3.5k (woda + ścieki) Szybka reklamacja do wodociągów chyba będzie konieczna. A tak w ogóle to chyba trzeba sprawdzić czy ktoś Wam się nielegalnie nie podpiął, bo przecież to zupełnie niemożliwe żebyście na jakiekolwiek prace budowlane zużyli takie ilości wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No, taką ilością wody byśmy musieli zalać cały nowy dom a jeszcze by pewnie m3 zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.09.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Może sobie w sąsiedztwie ktoś basen wodą od Was napełnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Nie wiem jak to by miało wyglądać, bo licznik jest zamontowany u nas w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.09.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Salik, chodzi o obróbkę okien połaciowych w związku ze specyficznym podobno płytkim wyżłobieniem w oknach Roto i wysokiej ściance kolankowej. Coś dla Was chyba Na przyszłość możliwe, że ku przestrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts