Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No jasne, że tuż przed położeniem materiału. U mnie kamieniarz gruntował tuż przed klejeniem.

Salik, myślałam, że sprawa tynków już zamknięta. Przykro:(

U mnie teraz wychodzi, ile kabli jest przeciętych, i szukaj teraz kto i gdzie - czy przy sufitach, czy przy tynkach, czy przy wylewkach... Szkoda, że jak ktoś przetnie, to się od razu nie przyznaje, bardzo by to ułatwiło życie. Myślę, że nie wywalczysz zwrotu kosztów elektryka, bo nie udowodnisz kto i kiedy przeciął.

ja gruntowalem wylewke czyms takim, tylko byl w formie koncentratu - http://chemko.pl/ANSERGLOB_Emulsja_Gruntujaca_5l-387.html

jako, ze jest to grunt glęboko penetrujący, to jego znaczenie polega na wzmocnieniu wylewki - czy tak jest faktycznie to pewnie kwestia dyskusyjna. by uniknąc ewentualnych klopotów z wylewkarzem, zgodnie z umową wykonalem takie gruntowanie w określonym terminie

gruntowanie przed kaflami ma ułatwic połaczenie kleju z powierzchnią wylewki.

Anula - zobaczymy.

Po elektryku od razu wchodzili tynkarze, a później nikt.

Co więcej przyznali się że przecięli przewody, ale też dopiero kiedy sami odkryliśmy.

Później po prostu sprawdzaliśmy wszystkie przewody przechodzące przez strop i jeszcze znaleźliśmy kilka przeciętych tuż przy podłodze, niektóre z nich zatynkowane więc zastanawiam się jak mogły zostać 'przypadkowo przecięte' :(