anula05 19.09.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 spojrzalam na rachunek, u nas przez pol roku poszlo 50 m3 wody (przed wylewkami, po tynkach)450m3 to chyba nierealne. Moze 45? Albo lała się ta woda gdzies na zewnątrz bez ograniczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ale taka ilość wody, nawet jakby się lała, to by nie wyparowała bez śladu?! musi licznik walnięty. działajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.09.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Wylewki wyglądają świetnie.Irek?Ja głosuję za antracytowymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Wylewki od Rafała Co mi właśnie przypomina że powinniśmy chyba iść zobaczyć jak schną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 a P.Rafał gruntowania wylewek nie zalecał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Nie.A powinien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 nie wiem - ten, co robił u mnie, Spirei i innym z grupy wroclawskiej kazal po 7 dniach zagruntować.a że co region to inne procedury tyczące się wylewek temu moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.09.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Pytałem naszego, pytałem też o konewki i inne - mówił że nic.Może po prostu co wykonawca to inaczej (skoro Wam wszystkim robił jeden i ten sam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 z drugiej strony tynki przed malowaniem się gruntuje.gruntowanie wylewek ma za zadanie by wierzchnia warstwa się nie pyliła i te wiórki nie odrywaly sie od powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.09.2011 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 nie wiem - ten, co robił u mnie, Spirei i innym z grupy wroclawskiej kazal po 7 dniach zagruntować. a że co region to inne procedury tyczące się wylewek temu moje pytanie. po 5 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 u mnie po 7dniach - może to zależy od zewnetrznych warunków atmosferycznych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.09.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Wylewki też*się*gruntuje przed kładzeniem gresu czy drewna, tak jak tynki przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ale z tego co czytałem to gruntowanie się robi właśnie przed kładzeniem docelowego materiału, a nie zaraz po wylewkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.09.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 No jasne, że tuż przed położeniem materiału. U mnie kamieniarz gruntował tuż przed klejeniem.Salik, myślałam, że sprawa tynków już zamknięta. Przykro:(U mnie teraz wychodzi, ile kabli jest przeciętych, i szukaj teraz kto i gdzie - czy przy sufitach, czy przy tynkach, czy przy wylewkach... Szkoda, że jak ktoś przetnie, to się od razu nie przyznaje, bardzo by to ułatwiło życie. Myślę, że nie wywalczysz zwrotu kosztów elektryka, bo nie udowodnisz kto i kiedy przeciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 ja gruntowalem wylewke czyms takim, tylko byl w formie koncentratu - http://chemko.pl/ANSERGLOB_Emulsja_Gruntujaca_5l-387.htmljako, ze jest to grunt glęboko penetrujący, to jego znaczenie polega na wzmocnieniu wylewki - czy tak jest faktycznie to pewnie kwestia dyskusyjna. by uniknąc ewentualnych klopotów z wylewkarzem, zgodnie z umową wykonalem takie gruntowanie w określonym terminiegruntowanie przed kaflami ma ułatwic połaczenie kleju z powierzchnią wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.09.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 U mnie wylewka była gruntowana przed położeniem materiału docelowego. Tzn. na razie była przed kaflami, ale pod deskę też się gruntuje, robi to parkieciarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 zgadza się - jak kafelkarz kladzie na mapei to gruntuje mapei, jak na atlasie to gruntem atlasa.tak samo z parkieciarzem.ale to nie sa grunty glęboko penetrujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Anula - zobaczymy. Po elektryku od razu wchodzili tynkarze, a później nikt. Co więcej przyznali się że przecięli przewody, ale też dopiero kiedy sami odkryliśmy. Później po prostu sprawdzaliśmy wszystkie przewody przechodzące przez strop i jeszcze znaleźliśmy kilka przeciętych tuż przy podłodze, niektóre z nich zatynkowane więc zastanawiam się jak mogły zostać 'przypadkowo przecięte' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 salik,a masz podpisana umowę na tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts