wojgoc 20.09.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 to chyba czeka Cie formalna droga do wyegzekwowania zapisów umowy tyczących się reklamacji...moze wystarczy wyslac Panu pismo z wezwaniem do usunięcia nieprawidlowości wykoanych prac we wskazanym w pismie terminie. Pismo rzecz jasna wyslane listem poleconym - najlepiej za potwierdzeniem odbioru - trzeba miec dowód wysłania jakbys się mial z Panem spotkać w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2011 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Na to wygląda - niestety jak się okazuje nawet polecany wykonawca nabiera wody w usta po odebraniu pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 20.09.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Mam nadzieję, że to chwilowe nieporozumienie i dojdziecie do ładu z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.09.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Na to wygląda - niestety jak się okazuje nawet polecany wykonawca nabiera wody w usta po odebraniu pieniędzy Jakaż to smutna prawidłowość. Jak tylko dostaną kasę całe zainteresowanie klientem znika jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.09.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jakaż to smutna prawidłowość. Jak tylko dostaną kasę całe zainteresowanie klientem znika jak ręką odjął Dlatego często sprawdza się zasada opóźnionego odbioru prac. Nasz inspektor od razu zaznaczył, że tynki odbiera 2 tygodnie po zakończeniu prac tynkarskich, bo mokrych tynków się nie odbiera (nic na nich przede wszystkim nie widać). Jak zapowiedział tak zrobiliśmy Skończyło się na tym, że bugi po 2 tygodniach oczywiście wyszły, tynkarze niechętni do poprawek ("bo dołożyli do interesu"!), zatem pieniędzy nie dostali Zostało na gładzie (materiał i robocizna) Piszę dla potomności, bo nam/wam nic to już nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 20.09.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 skąd ja to znam. niestety ekipy tynkarzy wewnętrznych to zazwyczaj brudasy. u nas też były różne grubości tynku na ścianach. miałam wneki na lampy tak zatynkowane,że lampy się nie mieściły, spinki wystające na sufitach i porysowane ramy okienne. malarze wyrównali nierówności . porobiliśmy gładzie . bo ja mam tynki tradycyjne.a ramy okienne- przyzwyczaiłam się . niestety tak jak mówi Monia trzeba opóżniać zapłatę, aby móc zauważyć niedoskonałości. ale mądry Polak po biedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 ...Skończyło się na tym, że bugi po 2 tygodniach oczywiście wyszły, ... a co to są bugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.09.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 a co to są bugi? Z reguły nie odzywam się nie proszona, ale w tym przypadku nie wytrzymałam Błędy, usterki - przeszło z żargonu informatycznego do języka potocznego http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82%C4%85d_(informatyka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Z reguły nie odzywam się nie proszona, ale w tym przypadku nie wytrzymałam Błędy, usterki - przeszło z żargonu informatycznego do języka potocznego http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82%C4%85d_(informatyka) nie bardzo wiem co Cie tak wkurzylo, ze az nie wytrzymalaś - widać na prowincji żargon informatyczny nie wszędzie wszedł do języka potocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 20.09.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 nie tylko na prowincji - w dużych miastach też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.09.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 No to ja z monsanbią chyba z kosmosu jesteśmy I wcale nie wkurzyłam się, tylko zadałeś baaardzo trudne pytanie, tym bardziej, że jak widac używasz komputera Ale dość OT PS zaraz będzie pytanie co to znaczy OT.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 jedno z drugim nie ma nic wspólnego - nie kojarzę by mi się wyświetlalo bugi404 ale kojarzę error404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.09.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hej - ja też nie wiedziałam co to są bugi. Ale jakoś tam próbowałam się domyślić. Nie wyszło - myślałam, że chodzi o jakoąś konkretną wadę tynków, która nazywa się bugi . Tych skrótów myślowych jest już tyle, że naprawdę czasami trudno się połapać. Każdy ma swoje. OT- off topic? Nie nerwujsia (nie umiem pisać po rosyjsku ale często tak mówię do dzieci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 20.09.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 No to ja z monsanbią chyba z kosmosu jesteśmy eee, raczej macie mężów w IT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.09.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Nie wiem słuchajcie o czym jest dyskusja.Tak często na co dzień używam tego słowa, że jakoś zupełnie nie zwracam na to uwagiBug=błąd. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.09.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Monia o nic - jak zawsze temat rozwija się sam niechcący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.09.2011 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 kurcze, Salik współczuję z tymi tynkami. Cały czas macie pod górkę. Z tą odpowiedzialnościa zawsze ciężko - u nas uszkodzony został jeden panel bramy i nikt się nie przyznał, a nie dojdziemy do tego, kto to zrobił. Nasze przypuszczenia to za mało.U nas też wyszły różne rzeczy po tynkach - efekt taki, że na parterze trzeba będzie położyć gładzie, chociaż tynki miały być zrobione pod malowanie. W dwóch miejsca zrobiły się też pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.09.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Wywołana do tablicy melduję: Taras jest zupełnie integralną "budowlą". Deski nachodzą nad obróbkę blacharską, która tworzy takie mini parapeciki pod oknami balkonowymi. Jak wiesz, miałam wylane słupy fundamentowe pod taras z zalanymi od razu w nich kotwami. Na to konstrukcja/kratownica, potem dechy. Wszystko musiało być obliczone co do centymetra, żeby idealnie zgrało się z wysokością okna i podłogi w salonie. Ewentualne różnice bardzo łatwo zniwelować grubością legarów pod dechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.09.2011 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Dzięki Rasiu - wiedziałem że można na Ciebie liczyć Nie masz pewnie gdzieś jakiegoś zdjęcia tej części tarasu (przy oknie balkonowym)? Podjechałbym chętnie i obejrzał osobiście, ale najwcześniej mogę w piątek, a musimy coś zdecydować najpóźniej jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.09.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Tak na szybko, jedyne które znalazłam:(. Z daleka widać już położone legary na kotwach. Pomiędzy legarami/albo na, już nie pamiętam:( zrobiona była później kratownica. http://img408.imageshack.us/img408/2962/podogaimg6132o.jpg A tu już położone dechy, dochodzą idealnie do okna. Pod nimi, z chyba centymetrową lub mniejszą przerwą, jest obróbka blacharska, której w ogóle nie widać, ale być musi;) http://img160.imageshack.us/img160/9991/img0511l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts