salik 21.09.2011 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Dzięki serdeczne! Właśnie najbardziej mi zależało na tym drugim zdjęciu No to teraz musimy się zastanowić i coś zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.09.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 o, mnie się też ta wiedza przyda, żebym tylko zapamiętała... a kto robi te obróbki blacharskie przy oknach? ekipa od elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.09.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 o, mnie się też ta wiedza przyda, żebym tylko zapamiętała... a kto robi te obróbki blacharskie przy oknach? ekipa od elewacji? Ja zamówiłam tę obróbkę razem z parapetami i będzie to robiła ekipa od elewacji właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.09.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Monsanbia - a możesz napisać czym się to dokładnie różni (w wyglądzie/wykonaniu) od typowego parapetu?Twój wykonawca elewacji podawał jakieś inne wymiary czy przy zamawianiu zaznaczyłaś że to do drzwi tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.09.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Monsanbia - a możesz napisać czym się to dokładnie różni (w wyglądzie/wykonaniu) od typowego parapetu? Twój wykonawca elewacji podawał jakieś inne wymiary czy przy zamawianiu zaznaczyłaś że to do drzwi tarasowych? Ewentualny wykonawca tarasu podał te wymiary. Są inne niż parapety, mają dłuższą tę część pionową (która jest lekko odchylona od pionu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.09.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 co do schodów i tarasu. U mnie było tak robione, że i pod schody i pod taras był wykopany i zalany fundament, na to wymurowane m-ki, zbrojenie i zalane betonem. Ponieważ było to robione przy stanie surowym to poziom docelowy nie został wylany tylko miałam robioną drugą wylewkę - zbrojenie konkretne zarządził nasz kierbud, zwłaszcza na tarasie (ale to pewnie przez te nasze urocze grunty) i na to poszedł beton. Kosztowały mnie te schody i tarasy tyle, że aż zęby bolą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.09.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Myszonik - dzięki.My schody zrobimy po prostu jako wannę o wymiarach 1.5x2m i głębokości 1m zalaną betonem, ale tarasu nie chcemy robić na typowym fundamencie, bo wtedy woda przelewająca się przez deski tarasu nie będzie miała gdzie odpływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.09.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 a czemu nie będzie miała gdzie odplywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 21.09.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Rzuc okiem do mojego dziennika, jesli chcesz - ja nie robilem slupow pod taras (bo juz nie mialem sily wtedy na takie prace), tylko wyrownalem ziemie, polozylem na to bloczki betonowe i na to dwuteowniki goracowalcowane 150, ktore robia za legary. Mialem obawy, co bedzie z wysadzaniem przez mroz, ale jak na razie, po jednej zimie, nic sie nie ruszylo. U mnie jest grunta raczej przepuszczalny (glownie piasek i zwir), wiec moze dlatego. Przy tarasie mam zrobione zwyczajne parapety blaszane i zostawiona mala szczeline miedzy deskami a rama okna. Parapet jest ponizej desek i wlasciwie go nie widac. Jak chcesz obejrzec, to wpadnij - adres znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.09.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 wojgoc - bo gdy zrobię fundamenty pod taras po obwodzie, to będą one musiały wystawać ponad poziom terenu i odetną odpływanie wody opadowej poza taras (wszystko zostanie w ramach tych fundamentów). pwasylcz - żona właśnie mówiła że Ty u siebie robiłeś bez słupów, ale nie wiem czy my chcemy u nas ryzykować (bo grunt mamy dużo gorszy i do tego wysoko wodę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 21.09.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 To zrobcie najprostsze slupy - wylewane w ziemi, a wyzej moga byc z rury, jak pisales. Jak sie dobrze te rury ustawi i wypoziomuje (gorne konce), to mozna od razu zabetonowc kotwy do mocowania legarow, jak w podciagu do murlat.Jeszcze przypomnialo mi sie, ze ja zrobilem sobie taras z malym spadkiem od domu, zeby woda splywala na zewnatrz. Jest to naprawde malo - ok. 1 cm / 2 m - ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.09.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Rasia, też dziękuję za fotki, bo się przyda w przyszłości. U mnie przy oknie tarasowym parapet jak gdzie indziej. Pamiętam, że własnie sprawdzałam u PWasylcza jak ma to zrobione. Blacharz też powiedział, że nie ma potrzeby robić inaczej pod taras niż pod okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 22.09.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Zasypiam rozgladając sie za przyszłymi meblami, szukając drzwi zewnętrznych itd.I jak się okazało słusznie sie zaninteresowałam, bo teraz znowóż Vox wycofuje moją ulubioną serię Evolve.A konkretnie to zmienili kolor frontów i te które były dotychczas czyli bialy-niebieski-pomaranczowy są tylko do wyczerpania zapasów.Kupiłam, bo na wiosnę gdy planujemy się przeprowadzić to bym już nawet głupiej półki w tych kolorach nie znalazła.http://www.twojepudelko.pl/public/images/nagrody_evolve.jpg No to meble dla starszaka mam prawie z głowy - jeszcze łózko tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.09.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 to szkoda, rozważałam te meble i Stuvę z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 23.09.2011 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Spirea, te meble jeszcze są na stronei Voxa dostępne, wiec jeśli jesteś zdecydowana to jeszcze zdążysz.Ba jest nawet promocja, że 4 mebel z serii jest gratis.Ja u starszaka w pokoju mam mix z Evolve i Stuvy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.09.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 salik tym razem Ty uwolnij przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.09.2011 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Heh. Już posprzątane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.09.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Ja pod drzwiami tarasowymi na parterze mam zamontowany próg, dodatkowo taras mam zadaszony, więc nie będzie tam parapetów, ale muszę podpytać Starego i Huberta jutro co i jak zrobić w 4 innych drzwiach na tarasy na piętrze... A w kwestii tynków to ja też mam parę pęknięć i nieskończonych gdzie niegdzie miejsc i nie są tak idealne, żeby od razu malować (szczególnie sufit w salonie), ale jakoś jestem spokojna, że Hubert poprawi, jak należy. Bo za to właśnie się poleca wykonawców - że nie uciekają od odpowiedzialności, tylko rozwiązują trudne sprawy - jak było u Anuli. Taką mam nadzieję Potwierdzę czy tak jest, jak ekipa przyjedzie do poprawy u mnie;) Albo nie potwierdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.09.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) Balbina - trzymam kciuki za Twoje poprawki.Ja wolę jednak polecać wykonawców za ich solidną pracę, a nie za to że muszą przyjeżdżać kilka razy poprawiać swoją niezbyt dokładną pracę. Niestety 2 dni temu po raz kolejny usłyszałem że jestem drobiazgowy i jestem pierwszym TAKIM klientem (czyt. takim który zwraca uwagę żeby praca za którą płaci ciężkie pieniądze była wykonana należycie).Jak widać Pan Hubert woli klientów którzy nie weryfikują w żaden sposób pracy jego ekip i którzy niedoróbki uważają za coś normalnego na budowie. Edytowane 24 Września 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.09.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Salik, może na początku jak się umawiałeś z wykonawcą, to nie wyraziłeś się precyzyjnie i zamiast "należycie wykonane tynki" zamówiłeś po prostu "tynki" Skąd biedny wykonawca miał wiedzieć, że chodziło o ten pierwszy wariant Ja kiedyś usłyszałam od "swoich" wykonawców, że taką dokładność jak ja chcę, to tylko w aptece znajdę i dokładnie to się najzwyczajniej w świecei nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts