wojgoc 24.09.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Ja kiedyś usłyszałam od "swoich" wykonawców, że taką dokładność jak ja chcę, to tylko w aptece znajdę i dokładnie to się najzwyczajniej w świecei nie da a jaką dokładność chciałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Wojgoc ja się czepiałam o 1 mm, bo się panu kafelkarzowi płytki rozjechały. Przy fudze 2mm. I o zgrozo "przecież tylko pani to widzi, nikt inny tego nie zauważy"Pan sam zrezygnował z pracy u nas, bo "za dużo wymagałam" Ale nie on jeden twierdził, że jestem bardzo ciężkim klientem, Salik nie przejmuj sie tylko wymagaj w końcu płacisz, więc masz prawo wymagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.09.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 ale 1mmn na ilu m2? bo moze Panu kazda płytka rozjechala sie o 1mm to przy 20 daje 2cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Przesunięcie było na styku płytek na ścianie i obudowie wanny. W sumie to przesunięcie było widoczne przy łączeniu 3 lub 4 fug (już nie pamiętam) A i usłyszałam, że pan szlifować płytek nie będzie (bo to wymyślanie), on kładzie tylko z listewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Salik nie przejmuj sie tylko wymagaj w końcu płacisz, więc masz prawo wymagać problem w tym, ze Salik juz zapłacił. W przeciwnym razie Wykonawca by nie robił takich uników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 problem w tym, ze Salik juz zapłacił. W przeciwnym razie Wykonawca by nie robił takich uników. Moje niedopatrzenie/niedoczytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.09.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 sytuacja, kiedy Wykonawca podejmuje się wykonania prac z calkowitą zaplatą po wykonaniu jest bardzo trudne do realizacji. Wiadomo, ze dobry wykonawca nie powinien miec obaw przed tego typu umowami, choc w przypadku tynków to protokól odbiorczy powinien byc podpisany 21-30dni po zakończeniu prac, co daje jakieś 40-45dni od rozpoczęcia robót, czyli wykonawca musi wyjąć swoją kase by zapłacić pensje pracownikom.Umówmy sie, że różni sa też Inwestorzy i potrafia taką umowę wykorzystac baaardzo skrupulatnie by tylko uniknąć zaplaty i wykonawca, mimo prawidlowo wykonanej pracy jest w plecyNajrozsądniejsza wg mnie jest forma zaplaty w ratach, zostawiająca 25-30% wartosci umowy na ostateczne rozliczenie prac - to pozwala, że Wykonawca ma z czego zapłacic pracownikom a jednoczesnie 30% nie pozwoli Mu robić uników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.09.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Kiedyś miałem namiary na dobrą i tanią firmę gdzieś chyba w okolicach Zduńskiej Woli (?) która sprzedaje drzwi aluminiowe z wypełnieniem Adeco.Pamięta ktoś może te namiary, bo nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.09.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Salik, to firma, w której Majki kupował. Wpisz w wyszukiwarce w jego komentarzach Adeco i powinno wyskoczyć (coś mi chodzi po głowie Mielczarek?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.09.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Spirea - dzięki, to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.09.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Salik - a jak (na czym) balustrady będziesz montował? u nas sa 2 portfenetry i do nich nie tyle balustrada, ile barierkijak to mocować? kto Ci to zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.09.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 to sie dzieje na budowie, wiele tematów do rozwiązania, niektóre wbrew pozorom niełatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.09.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 sylwerson - jak rozumiem pytasz o balustrady wewnętrzne, na klatce schodowej? Jeśli tak, to mocowane na rotulach do stropu (zdjęcia poglądowe na http://www.maja.com.pl) Dzisiaj wykonawca skończył schody zewnętrzne i słupki pod taras. No i te pierwsze wydają się być za wysoko (między poziomem schodów, a wylewki w środku jest raptem 1cm różnicy), a dodatkowo z mizernym (prawie niezauważalnym) spadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.09.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 sylwerson ja odpisze, bo salik nie wie co to portfenetry i glupoty pisze Balustrady a wlasciwie barierki bedzie nam robil podwarszawski slusarz. Najpierw bedą mocowane przedłużane kotwy a dopiero pozniej do nich 4 poziome belki o przekroju kwadratowym. Jako drugą opcję mialam coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.09.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Słuchajcie! szukam opraw do zabudowy g-k.Podłużnych i wąskich - 5-6cm pasek światła.Coś jak to:http://www.lug.com.pl/var/img/cat/pro/5435/e80f/c.jpg Tylko, że potrzebuje to szybciej niż za 4 tygodnie (a taki termin reazlizacji mają te oprawy.. Wpadły wam w ręce jakieś ładne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.09.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) sylwerson - jak rozumiem pytasz o balustrady wewnętrzne, na klatce schodowej? Jeśli tak, to mocowane na rotulach do stropu (zdjęcia poglądowe na http://www.maja.com.pl) nie, pytałam o balustrady przy oknach - bo o takich pisałeś, tak? mam problem z koncepcją - musimy zamontować poprzeczne balustradki na zewnątrz, zabezpieczają portfenetry od zewnątrz edit: sheenaz - teraz zauważyałam Twojego posta a powiedz jeszcze: te kotwy montowaliście przed ociepleniem domu, jak zgaduję? kto to montował? Edytowane 26 Września 2011 przez sylwerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.09.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Czy ktoś z Was kupował Supermatę Isovera w niestandardowej grubości?A jeśli tak, to czy na taką niestandardową grubość trzeba jakoś dłużej czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 ja się dowiadywalem o grubość 20 lub 25cm - w zeszlym roku powiedzieli mi, ze musi byc okreslona ilość zleceń by sie oplacało im, lub szybciej ale 200% dopłaty plus koszty transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 ja pytałam o 20cm, termin realizacji tydzień. Minimum logistyczne bez dopłaty to 5 palet, przy 4 koszt transportu to kilkadziesiąt złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 27.09.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Salik,gdzie będziecie zamawiać barierki zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts