wojgoc 28.09.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 ja nie bardzo rozumiem czemu Ty dajesz folie aluminiowa ns stryszku - pomieszczenie z rzadka odwiedzane, nieogrzewane, oddzielone od poddasza ocieplonym sufitem.ale może ja mam dzis cięzki dzien do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.09.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Skąd pomysł że daję folię aluminiową na stryszku?Daję na poddaszu w skosy, a także w sufit między poddaszem, a stryszkiem.I o tym ostatnim suficie rozmawiamy, chyba że teraz ja coś źle zrozumiałem.Więc skoro stryszek jest tak samo nieogrzewany, jak powierzchnia zewnętrzna dachu to moim zdaniem jest sens dać w ten sufit folię aluminiową, zatrzymującą ciepło na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.09.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 ja w ogóle nie ocieplam stryszku, kartony będą marznąć O (nie)skuteczności folii aluminiowej trochę na forum było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.09.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Aaaa. Ale przecież my też nie ocieplamy stryszku, no nie wiem jak to już prościej napisać. Nie zamierzam rozpoczynać flame'a nt. folii aluminiowej - tak samo jak jej przeciwnicy nie potrafią dowieść jej nieskuteczności, tak samo zwolennicy nie potrafią na 100% udowodnić jej skuteczności Powtórzę - uważam że sufit nad poddaszem powinien być wykonany tak samo (o ile to możliwe) jak izolacja skosów w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.09.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Krótka sonda odnośnie kołkowania styropianu na elewacji (mile widziane wszystkie głosy, najbardziej od tych z 20cm ciepłego styropianu na elewacji i domu budowanego jako energooszczędnego - kołkowaliście, czy nie? I dlaczego? Czy KERS-y pozwalają w sposób znaczny ograniczyć punktowy mostek cieplny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.09.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kołkowałam. Zalecenie kierbuda. Nie wnikałam w technologiczne szczegóły. Kołki jakieś termokołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.09.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Nie kołkowałam. Tak podpowiedział elewator, budynek parterowy, w karcie technicznej kleju (caparol) jest zapis, z którego nie wynika wprost obowiązek kołkowania. Kierownik przystał na to.KESy wychodzą drogo. Szczerze mówiąc nie wiem, jaki jest okres zwrotu tej inwestycji, ale raczej dłuższy niż krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.09.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 kołkowane, jakieś plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.09.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 kwestia stryszku wyjasniła sie.czy P.Hubert poprawił tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.09.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ja jestem przed zrobieniem elewacji i w obecnej chwili nie mam zamiaru kołkować, ale czy powinnam mam nadzieję że nie, ale się jeszcze dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.09.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Nic nie poprawił, bo nie przyjechał. Odwołał wczorajszą wizytę, ma przyjechać w poniedziałek. Zobaczymy co wyjdzie z poniedziałku... Ekipa od elewacji wchodzi we wtorek, musimy zdecydować co z tymi kołkami. Czy 18cm wełny między 24cm krokwie ma sens? To zostawia szczelinę 6cm między deskowaniem, a wełną - nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 za dużo, włóz 18+5cm wełny i zostaw 1cm szczeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.09.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Wykonawca ocieplenia dachu mówi że nie może być między krokwiami w 2 warstwach Tak właśnie chcieliśmy zrobić (dać 15+5cm), ale skończyło się tym że to się podobno nie będzie trzymać. Poza tym my mamy pełne deskowanie, a przy pełnym deskowaniu 1cm to za mała szczelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 29.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Matko - ile to dylematów... Każde z nas wykonuje jakiś zawód wyuczony, ale po takiej budowlance we własnym domu, moglibyśmy następne domy zarobkowo wznosić. Albo kierownikowac komuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 salik,z tego co pamietam to SuperMata nie potrzebuje wogóle szczeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.09.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Potrzebuje jeśli jest pełne deskowanie.Jeśli mielibyśmy tylko membranę to jest tak jak mówisz.Przy pełnym deskowaniu musi być 2-3cm luzu.Idealnie byłoby wziąć 20cm Profit-Maty zamiast 18cm Super-Maty, ale jak na złość nigdzie nie mają 20-ki, a jak już gdzieś mają to raczej w mocno nieatrakcyjnej cenie (i na drugim końcu Polski, więc dochodzą koszty transportu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.09.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 acha,a czym Wykonawca argumentuje, ze 15+5 nie bedzie się trzymało? SuperMata sznurka nie potrzebuje, poza krokwie wystawać nie będzie, wiec rozpręży się i oprze na krokwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.09.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 SuperMata sznurka nie potrzebuje tra ta ta ta. Już się moja chciała trzymać. Bez sznurka nie było szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 tra ta ta ta. Już się moja chciała trzymać. Bez sznurka nie było szans a Ty masz superMate czy UniMate? bo ta druga sznurek potrzebuje. ja mam bez sznurka i sie trzyma - najpierw chlopaki oblecieli calośc welną - nic nie spadlo - i dopiero potem folia, regipsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.09.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 a Ty masz superMate czy UniMate? bo ta druga sznurek potrzebuje. jeszcze nic nie piłam, więc w pełni świadoma wiem co piszę i co mam Razem z chłopakami oglądaliśmy filmik isovera na budowie ale u nas niestety to nie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts