Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie też wykonawca mówił że 18cm Supermaty się nie będzie trzymało samo z siebie i trzeba sznurkować.

Po prostu ciężar wełny jest za duży.

wojgoc - Ty kupowałeś w Henko, prawda?

Brałeś wełnę na pełne palety?

Bo jeśli się nie bierze na pełne palety to cena przestaje być w jakikolwiek sposób atrakcyjna.

tak w Henko,

ja kupowalem na całe palety - akurat z małym zapasem łapałem się na całe palety a 2 rolki dokupilem bo zbrakło.

u mnie jest 18cm miedzy krokwie i nie ma ani 1m sznurka, na to 5cm tez bez sznurka i ruszt. welna przecinana o 1-2cm wiecej jak rozstaw krokwi -wkladali i ładnie się rozprężała i trzyma się cacy

moja ekipa robi teraz u Madeleine, wiec możesz sprawdzic u źródła.

welna przecinana o 1-2cm wiecej jak rozstaw krokwi -wkladali i ładnie się rozprężała i trzyma się cacy

Tak samo robiliśmy, wybrzuszała się po środku i wychodziła. Wszystko zgodnie z indtrukcją, rozpakowanie, rozłożenie, odczekanie ...

Może odstęp między krokiwami za duży na taką masę

U mnie robią ze sznurkiem, bo ocieplają sufity - więc nie ma zmiłuj. Poza tym mam unimatę 20+20.

Ja kupiłam po cenie z Henko, ale stacjonarnie. Na całym zamówieniu wyszło 100pln różnicy, a w razie czego mogę zrobić zwrot, dokupić w tej samej cenie itd. No i była wełna za 2 dni.

Matko - ile to dylematów... Każde z nas wykonuje jakiś zawód wyuczony, ale po takiej budowlance we własnym domu, moglibyśmy następne domy zarobkowo wznosić. Albo kierownikowac komuś :)

tak,ja to bym nawet chętnie była inwestorem zastępczym. to jest pomysł dla tych, co już wpadają w depresję, że im się budowa kończy :)

tradycyjnie zakup u Samira?

tak. No dał minimalnie gorszą cenę niż najniższa rynkowa, ale ponieważ raczej tej wełny mi zostanie, to mam opcję zwrotu czy dokupienia w tej samej cenie. No i w cenie miałam rozładunek - przy dostawie z fabryki go nie ma. Poza tym to transakcja wiązana, kupuję w jednym miejscu, więc i ceny na resztę mam dobre. I jak trzeba, to mnie zawsze do każdego grafika wepchną, jakby zajęci nie byli.

Tatarak, wszystko kupowałam w JESBUD. Wystawiają na allegro, ale składałam zamówienia na maila.

Co do wełny to nie przejmowałam się brakiem zwrotów, bo to, co zostało damy dodatkowo na górę. Ale chyba nic nie zostanie. Parę rolek pójdzie na rury od wentylacji i ścianki działowe.

A Madeleine ma chyba faktycznie super układy :) Pamiętam, ze Swisspor na podłogę dostała po niższej cenie niż ja w tym Jesbudzie, a oni mieli najtaniej na rynku. Patent z pączkami wykorzystam przy następnej budowie, chociaż w przeciwieństwie do Madeleine, nie pali mi się do niej.