wojgoc 01.10.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 bleeee, u mnie bleee, a do antracytowych okien i nowoczesnego domu salika - masssakra to salik ma nowoczesną brylę domu czy typu stodoła? bo to chyba nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.10.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 to salik ma nowoczesną brylę domu czy typu stodoła? bo to chyba nie to samo a od kiedy ówczesny dom typu stodoła (z antracytowymi oknami) jest domem ... tradycyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 wojgoc - typ stodoła nie jest old-modish Mało kto tak buduje. U nas jakiś czas temu człowiek przyjechał po Schiedla którego wystawiliśmy na Allegro. Za naszym domem buduje się jeszcze jeden dom - tzw. klasyczny (z lukarnami, wykuszami itp) Patrzy na nasz i na tamten i skwitował 'ten dalej to normalny dom, a tutaj z przodu to rozumiem letniskowy' A parapety zamówiliśmy w kolorze okien - RAL7016 (tzw. szary antracyt). Lidszu - jeśli czytasz, dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.10.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 dla wojgoca http://www.optymist.nieruchomosci.pl/PP3/start.asp?UserId=27440&PageName=domy%20nowoczesne dlaczego projekty NORDYK i KASZUB znalazły się w zakładce "nowoczesne" ? Zagadka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.10.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Patrzy na nasz i na tamten i skwitował 'ten dalej to normalny dom, a tutaj z przodu to rozumiem letniskowy' dobre A ten kupiec to na pewno dom buduje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 dla wojgoca http://www.optymist.nieruchomosci.pl/PP3/start.asp?UserId=27440&PageName=domy%20nowoczesne dlaczego projekty NORDYK i KASZUB znalazły się w zakładce "nowoczesne" ? Zagadka? a to jaki jest dom? http://www.archipelag.pl/projekty-domow/filip/?TypeCategory=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.10.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 a to jaki jest dom? http://www.archipelag.pl/projekty-domow/filip/?TypeCategory=4 bajkowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.10.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Lidszu - jeśli czytasz, dziękujemy akurat dzisiaj weszłam do was pierwszy raz i przeczytałam Fajny ten wasz domek i bardzo mi się podoba Tak naprawdę, to przyszłam z pytaniem: co to są za słupy, które będą konstrukcją dla tarasu ? Poproszę o dokładne namiary, bo będę mieć dwa drewniane tarasy i muszę takowe zakupić. Jeszcze jeśli mogę prosić, to w jakiej odległości od siebie te słupy są zakopane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 bajkowy??? to jakaś nowa kategoria. wychodzi na to, ze tylko Barbie byłaby chetna do ewentualnego zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.10.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 wychodzi na to, ze tylko Barbie byłaby chetna do ewentualnego zakupu no i nie zdziwiłabym się to jakaś nowa kategoria. dżizzz ... na żartach też*się*nie znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.10.2011 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Lidszu - witam serdecznie w takim razie Co do słupów - te słupy są wpuszczone na bodajże 80cm w ziemię i wystają nad poziom terenu tyle aby od ich górnej krawędzi do poziomu wylewki w domu było bodajże 15 cm. Na te słupy pójdą legary mocowane na uchwytach (patrząc na zdjęcie - po dłuższym boku, czyli prawo-lewo), a na legarach w przeciwną stronę (czyli w kierunku prostopadłym od ściany szczytowej) deski. Słupki są od siebie oddalone o metr (oś słupów), część która jest w tulejach ma średnicę 25cm. wojgoc - chodziło o to że tzw. klasyczny dom w polskim ujęciu ma nieregularną bryłę, kopertowe dachy, lukarny i/lub wykusze itp. My po prostu poszliśmy w inną konstrukcję i maksymalnie prostą bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.10.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Salik firma Ci robi ten taras czy Ty to budujesz?A te słupy są wylewane czy kupowane gotowe? Rób fotorelację dokładną to ja bym sobie zbudowała.Jakie deski dajesz i gdzie będziesz kupował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.10.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Słupy były wylewane w 2 etapach przez mojego wykonawcę domu (murarzy). Najpierw wykopali dziury w ziemi, które do poziomu terenu zostały zalane betonem i w to wciśnięte ok. 50cm długości tuleje które widać na zdjęciach, a także 3 pręty fi10 jako zbrojenie. Później pusta część w tulejach została zalana takim samym betonem, zakrywając zbrojenie w środku tulei. Na te słupki pójdą teraz takie uchwyty w kształcie litery U, w które wejdą legary, a na te legary deski. Pozostałą część tarasu będzie nam robił Duch, czyli nasz 'parkieciarz' Gdzieś mam zdjęcia z etapu zalewania słupów - później wrzucę je do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.10.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 A co to za tuleje? gdzie się je kupuje?czekamy na zdjęcia i opis? Salik powiedz mi jeszcze czy Ty nie robisz obróbki blacharskiej ściany szczytowej?styropian będzie dochodził do skrajnej dachówki?pas podrynnowy to chyba masz?jestem ciekawa, bo jestem przed ociepleniem i facet mówił mi że tp trzeba koniecznie zrobić, ale każdy fachowiec ma swoje teorię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.10.2011 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Tuby szalunkowe - do kupienia nawet w supermarkecie.Za 4mb o średnicy 250mm płaciliśmy bodajże 80zł (poszło u nas tego ok. 30m)My mamy obróbkę blacharską na ścianie szczytowej - i na nią od zewnątrz zachodzi dachówka skrajna.A styropian będzie wchodził pod obróbkę blacharską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.10.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja też jestem zainteresowana dokładną instrukcją jak tę konstrukcję pod taras wykonać - a Ci murarze zrobiliby to u mnie? Drogo to kosztuje? Jaką deskę tarasowa będziesz kładł? Napiszesz mi o kosztach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.10.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja też jestem zainteresowana dokładną instrukcją jak tę konstrukcję pod taras wykonać - a Ci murarze zrobiliby to u mnie? Drogo to kosztuje? Jaką deskę tarasowa będziesz kładł? Napiszesz mi o kosztach? ja też jestem zainteresowana instrukcją i kosztami bez ekipy niestety bo za daleko Ja obróbki nie mam i zastanawiam się czy powinnam. I jeszcze pytanie do Twojej żony Sheenaz jakie barierki dajecie ile prętów w poprzek okna i ile oddalone od krawędzi okna i z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 A bez tych słupów się*nie da?Kojarzę, że Reni (której taraz od miesięcy robi na mnie ogromne wrażenie) nie miała słupów, tylko legary na żwirze. Ale może mi się*coś*pokręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.10.2011 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Można, ale trzeba mieć do tego w miarę stabilny grunt. U nas grunt jest niestabilny (tzn. spora warstwa nasypowa), więc słupy były oczywistym i dużo pewniejszym rozwiązaniem. Jak wrócimy z basenu to wkleję zdjęcia i opiszę dokładniej co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Można, ale trzeba mieć do tego w miarę stabilny grunt. U nas grunt jest niestabilny (tzn. spora warstwa nasypowa), więc słupy były oczywistym i dużo pewniejszym rozwiązaniem. No czyli jak sobie podsypię taras wasrtwą żwiru to może wystarczyć? Bo wiecie, ja na hasło beton, dostaję gorączki (znów grucha?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts