salik 10.10.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Po wczorajszej wizji lokalnej i zmontowaniu częściowego modelu barierek z łat znalezionych na placu, zdecydowaliśmy się jednak na wysokość 9x cm.Potem zmieniliśmy zdanie odnośnie ilości barierek i poszło jako 5 barierek 30x30, z odstępem 15-16cm między barierkami.A jakąś godzinę temu szanowna małżonka już zaczęła żałować tej decyzji i zastanawiać się czemu jednak nie wzięliśmy 4 barierek...No nic - na zmiany już niestety za późno, bo rano Panowie mają przyjechać montować płaskowniki, a popołudniu mają przywieźć konstrukcję daszku nad wejściem.Czyli jutro tzw. sądny dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.10.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a mozna poprosić o elewacje nr4 wszystkich ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.10.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 przyszłam trzymać kciuki za pojawienie się zaginionych ekip. Fajnie, że będziesz miał wizję lokalną ocieplenia poddasza. Daj znać, co z tego wyjdzie.Macie bardzo ładne parapety.Zaskoczyła mnie ta rura od kozy. Faktycznie to przejście wygląda specyficznie. Jak oglądałam katalogi Umetu, to przejście jako pojedyncza sztuka wyglądało inaczej. Ale nie wiem, jak wygląda sprawa szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.10.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Panowie od barierek mają się niby pojawić jutro rano o 9. Kontenera nadal nie widać, chociaż Pani w firmie twierdzi że kierowca dostał zlecenie i pojechał... Jeśli chodzi o rurę od kozy to nasz system jest z firmy Jeremias. Podaję na wszelki wypadek, żeby się ktoś nie zdziwił w przyszłości Niestety w związku z tym że Panowie montażyści nie uznali za stosowne zamknąć tymczasowo rurę od góry, trochę nam cieknie do środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.10.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Trzymam kciuki za spóźnialskich / zaginionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.10.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Niestety w związku z tym że Panowie montażyści nie uznali za stosowne zamknąć tymczasowo rurę od góry, trochę nam cieknie do środka... Czemu wykonawcy nie myślą? Salik, ile płacisz za kontener? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.10.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 ja równiez trzymam kciuki za terminowość - w tym przypadku Wykonawcy najbardziej pilnuja terminu ich zaplaty;)jak dwa kolory wygladaja na innych scianach? szara dość ciekawie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.10.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 7m długości, 1.5 wysokości i chyba coś ok. 2m szerokości kosztuje 430zł. Podstawiają go na tydzień, można do niego wrzucać wszystko poza papą i mazutem. wojgoc - żona widziała Twoje pytanie, może dzisiaj przysiądzie i wrzuci pozostałe ściany w tym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.10.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 ja równiez trzymam kciuki za terminowość - w tym przypadku Wykonawcy najbardziej pilnuja terminu ich zaplaty;) Ja na obecnym etapie (niestety zbyt późnym) wiem, że przy ewentualnej nastepnej budowie nie mogę: 1. Ufać wykonawcy - nie każdy wykonawca zna się na swojej robocie, wyjątkami są Ci, którzy się znają 2. Nie chwalić w trakcie prac - jeden z karygodnych błędów popełnionych przeze mnie po obejrzeniu pierwszych tynków na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.10.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 7m długości, 1.5 wysokości i chyba coś ok. 2m szerokości kosztuje 430zł. Podstawiają go na tydzień, można do niego wrzucać wszystko poza papą i mazutem. 7m??? A nie 7m3 Bo ja zamawiałam największy i on miał niecałe 4 m długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Salik z czego będziecie mieć te barierki i ile liczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.10.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Pytałem się o to samo i mówili że 7m długości...Zobaczymy co przyjedzie (wzdech). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.10.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Pytałem się o to samo i mówili że 7m długości... Zobaczymy co przyjedzie (wzdech). to może to jest jakiś gigant. Napisz co i jak kiedy już go przywiozą. Ja też*muszę*na dniach zamawiać, a zawsze brałam z Klina bo mieli najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.10.2011 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 A ile ten Twój kosztował i jakie miał wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.10.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 7m3, 390pln na 4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.10.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 ale właśnie znalazłam jeszcze lepszy http://allegro.pl/kontenery-wywoz-odpadow-gruzu-gabarytow-warszawa-i1869735556.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.10.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Trzymam kciuki za zaginionych w akcji.... u mnie też parę takich ekip jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 słuchajcie potrzebuję rady, nigdzie nie mogę znależć informacji na ten temat.Pponieważ raczej położę anhydryty może wiecie czy 20 cm styropianu to za dużo na 5 cm wylewki anhydrytowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.10.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Chciałam powiedzieć, że podoba mi się wizka elewacji nr 2 i 5. Hm. A gdzie reszta głosowania? spóźniłam się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.10.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Jaka reszta głosowania? Barbara - z anhydrytem Ci nie pomogę, bo nie wiem czy tam się analogicznie liczy obciążenia. Może anula coś więcej napisze, ona zgłębiała temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts