raf1 28.07.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam!Mam dylemat jaki strop wybrać z terivy, lany, czy może ackerman? Oczywiście nie bez znaczenia są koszt wykonania takich stropów. Za wszelkie info z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 28.07.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 taki jaki masz w projekcie. BTW- a dlaczego nie chcesz płyt kanałowych ? one są tanie, lekkie i mają dobre właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 29.07.2010 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 taki jaki masz w projekcie. BTW- a dlaczego nie chcesz płyt kanałowych ? one są tanie, lekkie i mają dobre właściwości. W projekcie mam lany, i ten poleca kierownik natomiast nie słyszałem o kanałowym- może jakieś bliższe informacje?? Czy cenowo jest on tańszy i nie wiem czy moja ekipa sobie poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 29.07.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 no to nie wiem nad czym się zastanawiasz. Skoro masz projekt, to zrób wg niego. nie wiesz co to jest strop kanałowy? google zamknęli ? to bardzo dobry strop do rozpietości 6-6,30 m, powyżej już staje się droższy, ale nie wszędzie można go zastosować- tylko w domach o prostokątnym obrysie i bez jakichś udziwnień typu wymiany ukryte belki itp. Ekipa sobie z nim poradzi bo to najprostsze do położenia. Tylko ma sens jesli wytwórnia prefabrykatów jest niedaleko no i dochodzi koszt dzwigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 29.07.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 W zasadzie to wiem co to jest strop kanałowy ale myślałem że taki stosuje się w blokach a nie w budownictwie jednorodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akusta 29.07.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Z naszego doświadczenia - najlepiej sprawdza się strop drewniany - tani, szybki i bezproblemowy. Maruderzy, którzy narzekają na akustykę nie mówią nic o dzisiejszych rozwiązaniach suchych posadzek w 24h. Pozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 29.07.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ja napiszę tak - pewnie ilu użytkowników forum tyle zdań. My też mieliśmy podobny dylemat, w projekcie był gęstożebrowy, już skłanialiśmy się ku Terivie ale ostatecznie wybraliśmy lany. Dlaczego - a jakoś tak, namawiali nas "doświadczeni" budowlańcy, a cenowo wychodziło podobnie. Tak więc musicie to przemyśleć, przedyskutować i wybrać Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 29.07.2010 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Też tak myśle. Raczej wszystko na to wskazuje że jednak strop lany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts