Mariolos 28.07.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam. Chciałbym prosić o jakieś propozycje ewentualnie jakieś rady czy rozwiązania. Mój problem wygląda następująco: Dom 3 piętrowy stoi na działce 600m2. Działka w kształcie kwadrata mniej więcej, ale dom stoi po drugiej stronie działki od ulicy, jakieś 20-25 m od ulicy. Za domem jest ze 4 metry i działka sąsiada. Mam postawione słupki ogrodzeniowe na wysokości około 1,2 m (mierząc od chodnika do góry słupka). I muszę w następnym tygodniu zlecić zrobienie ogrodzenia, będzie to ogrodzenie kute z elementami drewnianymi (coś takiego: http://www.stal-drew.com.pl/images/stories/galeria/ogrodzenia//411.jpg ). I tu pojawia się problem ponieważ zważywszy na to, że całe 'podwórko' jest przy ulicy boję się, że wszystko będzie widać, co bym nie robił. Myślałem nad podwyższeniem słupków o 2-3 cegły lecz czy nie będzie to wyglądało brzydko od strony ulicy z racji, że obaj moi sąsiedzi mają słupki na wysokości 1,2m (stawiając słupki to właśnie tym się kierowałem co do wysokości). Czy może lepiej będzie gdy słupki pozostaną niskie razem z ogrodzeniem, a sprawę odsłonięcia się od ulicy załatwią tuje? Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 28.07.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ogrodzenie jest pełne (tak wygląda na zdjęciu),będzie pewnie niemało kosztowało, prezentuje się ładnie. Osobiście nie zasłaniałbym żywotnikami, których koszt jest również spory. Najlepiej gdy wszystkie płoty w rzędzie mają taką samą wysokość, jednak w Twojej sytuacji podniósłbym ogrodzenie. PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 29.07.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ja proponuje posadzić jakieś brzózki, śliwa purpurowa, ciekawe odmiany sosnen, sp himalajska albo żołta.Może koszt jednostkowy wydaje się duży, ale drzewa sadzi się w sporych odległościach.Są to odmiany szybkorosnące- szczególnie brzozy (brodawkowata, papierowa). Bez konieczności podnoszenia płotu po 2-3 latach będziecie odsłonięci od oczu sąsiadów.Dodatkową zaletą jest to, że drzewa w świetny sposób filtrują to co z ulicy w powietrzu się będzie unosiło, czego sam płot nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts