Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich którzy zdecydowali sie na zakup kominów Schiedla. Zastanawiam sie nad jedną kwestią. Kto i kiedy otrzymał na nie gwarancje na piśmie? Jak to było u Was?Bo faktura po dwoch latach jest bezuzyteczna
https://forum.murator.pl/topic/146099-gwarancja-na-kominy-schiedla-kto-otrzyma%C5%82-to-na-pi%C5%9Bmie/

Witam wszystkich którzy zdecydowali sie na zakup kominów Schiedla. Zastanawiam sie nad jedną kwestią. Kto i kiedy otrzymał na nie gwarancje na piśmie? Jak to było u Was?Bo faktura po dwoch latach jest bezuzyteczna

Nie dają blankietów w hurtowniach żeby nie straszyć klientów. Wymagania gwarancji są straszne. Gwarancja jest nie na komin a tylko na ceramikę. Poza tym jest tyle obostrzeń że praktycznie nikomu się ona nie należy. Z schiedlem pół biedy bo to dobre kominy. Gwarancje większości producentów kominów trójwarstwowych są wzorowane na schiedlowskiej i tu może być problem... bo jakość większości z nich jest problematyczna.

W sumie ta gwarancja 30 lat to taki chwyt marketingowy ...

A pytałeś u sprzedawcy o gwarancję, kartę gwarancyjną? Jestem ciekaw jaka była odpowiedź:)

Swoją drogą skontaktuję się w najbliższych dniach ze składem gdzie kupowałem, ew. doradcą Schiedla z którym mam kontakt i zapytam...

Ale przepraszam, mnie się wydaje, że gwarancja powinna być wydawana z automatu i nikt z nas kupujących nie powinien sie o nią ani prosić, ani nalegać, ani tym bardziej być mniej, czy bardziej wymagającym inwestorem.
  • 1 year później...