falek12345 28.07.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mieszkam na 3 piętrze ostatnim i bede stawiał koze coś w tym rodzaju;http://allegro.pl/item1157364908_piec_hs_flamingo_przylacze_wysylka_gratis.htmlniestety nie mam ściany kominowej i musze zrobić wylot spalin przez ściane(dodam ze jest styropian) mozecie napisać jak wysoko nad kominkem wykuć otwór i jakie dokładnie zastosować rury zewnątrz i wewnątrz żeby wszystko było ok.Prosze o podpowiedz jak to zrobic krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 10.09.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Podnoszę temat, bo jestem podobnym rozwiązaniem zainteresowany. Planuje wstawić kozę i nie wiem (jestem jeszcze przed wizytą kominiarza) czy obecny komin będzie się nadawał do wykorzystania. Dom stary i w chwili obecnej komin wykorzystywany jest jako wentylacyjny. Kiedyś był do niego podłączony piec CO a wcześniej tradycyjna kuchnia opalana drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 10.09.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 falek12345 chcesz taką fajkę jak w westernowej chatce przez ścianę wystawić i już? Do kozy która ma coś ok 9 KW nic z tego. A o ciągu kominowym pomyślałeś? Nawet jeśli uda Ci się nie spalić domu to zapewne uda Ci się zaczadzić. To znaczy można oczywiście zainstalować komin systemowy na zewnątrz, ale komin a nie rurkę przez ścianę wystawić. Nie kombinuj bo to się może źle skończyć. reflexes całkiem możliwe że komin jeszcze się nada. Jeśli nie to w grę wchodzi jeszcze wstawienie wkładki do komina. Nawet są takie owalne pomyślane do tradycyjnych "szuflad", niestety droższe od zwykłych ale są. Zobaczysz co powie kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts