danielon 29.07.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 witam. mam pytanko. mam po położenia płytki w kuchni na podłodze i na scianie (nowa wylewka i nowy tynk po te płytki jest). i moje pytanie takie: czy kłaść najpierw płytki na podłodze,zrobić cokolik np 8cm a poźniej zająć sie ścianą? czy najpierw zrobic miejsce na cokolik i kłaść płyteczki na ścianie? za wszelkie porady bardzo dziekuję. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 29.07.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 To w kuchni będziesz całe ściany układał w płytkach czy tylko między szafkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 30.07.2010 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 to bedzie od samej wylewki do sufitu to jest kuchnia w mieszkaniu mojego kumpla i tak sobie zarzyczyl hehe.radzilem mu zeby tylko miedzy szafkami ale on chce od samej wylewki w gore. to bedzie na jednej scianie kawalek i na kominie razem 6.5m2 ja chcialem zrobic tak zeby poprostu zostawic miejsce na cokolik i zajac sie plytkami na scianie a pozniej jak polozy sie plytki na podlodze to dokleic tam ten brakujacy cokól czy moge tak zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 30.07.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Tam gdzie cała ściana jest wykładana płytkami, robi się to następująco:mierzysz wysokość i wychodzi, że od podłogi do sufitu potrzeba np.: 6,5 płytek. Te pół płytki kładziesz na dole lub na ostatniej warstwie.Jak już masz rozmierzone płytki to zaczynasz od drugiego rzędu i jedziesz do góry.Potem robisz podłogę a na koniec doklejasz ten brakujący pierwszy rząd płytek.Nie robi się cokołu na ścianie z płytkami, cokół dajesz na ścianach bez płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 31.07.2010 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 aha dzieki bardzo. juz polowe tege zrobilem:) jak zrobie do konca ta sciane to wrzuce fotki. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts