Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika L i A - Nasz mały kawałek świata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 598
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

hejka,

pewnie, że możesz podglądać - każdy może :) ja zrewanżuję się tym samym. na razie widziałam pierwsze zdanie Waszego dziennika i wiem już, że mieszkać będziecie koło Ełku - to całkiem niedaleko nas :)

jeśli chodzi o Paris, to tak miżemy nazwać działkę i będzie komplet hehe, co zaś się tyczy labków, to dzięki za pomoc, ale pod namowami znajomych, którzy mają goldeny chyba zostaniemy przy tym wyborze - mamy też w bliskim otoczeniu labradory i strasznie nas one chwytają za serce, ale już wybraliśmy i chyba tak zostanie...:)

foty wkrótce...

daj zdjęcia swoich pupili ;)

pozdrawiam

Gosiek, trochę mnie nastraszyłaś, więc w te pędy sprawdziłam co i jak.

Ten fundament w projekcie jest schodkowy, ale jak wyjaśnili mi (każdy osobno) mój kierownik budowy i nasz murarz, to, co mamy, jest równoznaczne z fundamentem schodkowym, a można robić tak, gdy grunt jest stabilny (a nasz jest) - w niczym nie odbiega to od zasad rzemiosła budowlanego i jest ok. Ufam murarzowi (wiem, wiem, jakie są zasady ograniczonego zaufania :) ), bo już niejednokrotnie pokazał, że jest po NASZEJ stronie pokazując nam tańsze czy lepiej sprawdzające się rozwiązania. Poza tym on nic nie robi bez konsultacji z naszym kierbudem...

Mam nadzieję, że chałupa nam się nie zawali :)

Pozdrawiam

Lidka

Nieżle pojechne:lol2:- w sprawie pasztecika.

Ubawiłam się czytając, może jak taki dobry był wprowadzicie go na stałe do Waszej rodzinnej diety- taka nowa tradycja. Raz do roku w tym samym gronie.

Lidka muszisz być fest babka, że taką dużą rurę obejmiesz nogami:P

Jeśli chodzi o poważniejsze sprawy.... to budowa idzie Wam jak burza, byle tak dalej.

Pozdrawiam