Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika L i A - Nasz mały kawałek świata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 598
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edytka, chyba faktycznie zdecyduję się na jasne drzwi. Ja jeśli chodzi o wnętrza, nie lecę dwa kroki przed modą - wolę iść dwa ZA, bo dzięki temu potem niie będę rwała włosów z głowy, gdy moda się zmieni. :) Dzięki, że zawsze można na Ciebie liczyć. http://emotikona.pl/emotikony/pic/50przytula.gif

Lidzia popatrz jak ja buduje ..... nawet materialow nie widze :) .... to dopiero bedzie niespodzianka jak wroce ..... plytki teraz zamowilam do pralni i suszarni Paradyz Santa Caterina Lappato .... wygladaja jak marmur ... planuje polozyc takie same na parterze tylko wiekszy rozmiar 45 x 90 .... zobacze jak beda prezentowaly sie w pralni i jesli bedzie ok. to biore na pozostala czesc domu .... nie ma co dac sie zwariowac Kochana bez przesady z tym wykonczeniem domu ... byle bylo schludnie , czysto i material trwaly ... w kotlowni i garazu teraz Pan Plyteczka uklada Paradyz Taranto ( rowniez na scianach ) nie cierpie malowania ... dlatego chce pozostawic jak najmniej wolnej powierzchni scian , zeby za kilka lat nie myslec o ich odswiezaniu ...

Buziaki Kochana :hug:

Lidka: nie nie, nic nie każę :) Jeśli te okna to misterium jest, to faktycznie lepiej ich nie tykać ;) Natomiast można gustownie "przyozdobić" jakiemiś firankamy, a co gęstszymi i gwarantuję, że nikt się nie dopatrzy :D Weź pod uwagę, że od wewnątrz zawsze się wydają ciemniejsze w dzień (co jest spowodowane światłem). A wieczorem, to są lepsze rzeczy, niż przypatrywanie się oknom... Można np. popatrzeć na żoneczkę/męża, albo tiwi, w zależności od nastroju/preferencji/itp czynników) :D

...i tego, czy dzieciaki u babci, czy już śpią....;)

Lidzia, ja wzięłabym jasne, jak dasz ciemne to zdominują Ci całe wnętrze, a jak jeszcze ciemnymi listwami odetniesz jasne podłogi od jasnych ścian, to w ogóle tylko drzwi i listwy będziesz w domu widziała:yes:

Ja zdecydowanie za jasnymi:yes::yes::yes:

Buziaki

Z ciekawości za Yuką przylazłem. Pisała u siebie, że w weekend wpaść nie miała czasu :rolleyes:, ale widzę, że w tygodniu jest u niej lepiej i na spokojnie już sobie zaszła...

(...)A tak w ogóle to rewelacyjne piszesz bloga. Ubawiłam się wczoraj jak norka :)

Tego samego zdania jestem. Rechoczę już od dawna, choć po kryjomu i nie tylko z bloga, ale i z dziennika... że o komentach nie wspomnę.

...a Lidka, to mi się już chyba na zawsze i jednoznacznie kojarzyć będzie z "imprezą pod... kotem". :rotfl:

I jakby się tu przywitać? No, chyba nie da się inaczej jak:

MIAUUU!!! :bye:

Lidka, okna masz takie jak my - orzech.

Drzwi rób jasne, w pokoju nie muszą być przecież tylko dwa kolory ;). Listwy daj takie jak drzwi, a jeśli będziesz chciała nawiązać kolorystycznie do okien, to wystarczy wprowadzić kilka delikatnych dodatkowych detali w orzechu, np. ramki obrazków, wazon, kwietnik lub półka na ścianie (byle nie przesadzić). Ciemno brązowe drzwi i listwy, przy tak jasnej podłodze stworzyłyby moim zdaniem zbyt kontrastowy, surowy i "sterylny" nastrój pokoju.

No to lecem ot poczontku:

Agapka, dzięki za tyle miłych słów i za zaproszenie. :) Jak tylko sprawy poogarniamy z ospą, zamówieniami przeróżnych gratów do domu, żeby robota dalej się posuwała, to kto wie, czy mnie gdzieś tam wiatry nie rzucą w Twoje strony... :D

Marti, z takim pietyzmem jest traktowane ino jedno okno - tarasoooowe - ileż to było dyskusji, że żyć nie będziemy mogli bez niskiego progu i łatwego przesuwania. Ustąpiłam, bo mój małż naciskał tylko na 2 rzeczy w domu: na ceglasty dach i drewnianą niskoprogową suwankę - a niech mu będzie! Reszta okien traktowana jest normalnie, czyli - przeźroczyste, cha cha. :D

Yuczka dzięki, za głosik. Teraz już nie mam wątpliwości, że drzwi bierzemy jasne, bo mnie też intuicja tak podpowiadała, ale musiałam się utwierdzić w tym przekonaniu i dzięki Wam postanowienie się ugruntowało.

Edytka, ja nie sram ogniem z ta nasza chatą, sama sobie się dziwię, że na tak wiele rzeczy macham ręką na zasadzie "jakoś to będzie". Nigdy nie mieszkałam w domu wolno stojącym, więc daję sobie margines na błędy mając świadomość, że wszystko można poprawić, najwyżej za parę lat trzeba będzie trochę kasy wyłożyć na poprawki. Co do owczarków - kochane psiaki. Masz rację, że chcesz psiczki - są bardziej przytulalskie.

Yeti, witaj - miauuu - może dać miseczkę mleczka...? :D Nota bene dziś była teściowa i jak rozmawiałyśmy o świętach to padł pomysł na pasztecik, ale nie wiedzieć czemu, nie podchwyciła, że kupimy... :D

Ale tu dziś fajnie, bo ostatnio czułam sie jak nie powiem co robiący kot na puszczy. Jak wołałam to prawie echo latało - "prawie" bo Edytka i Marti byli w pogotowiu.

Buziole :)

Lidzia ja tez prawie nigdzie nie bywam na forum ..... siedze na tylku ( jak mam czas .... bo przewaznie pracuje od rana do nocy ) w niedziele np. " pilnowalam " czekoladowego labradorka u znajomej .... Tak sie psina przyzwyczaila do towarzystwa ludzi , ze sama na noc nie moze zostac , wiec jak znajoma z coreczka wyjechaly w poszukiwaniu szkoly ( do wyboru maja kilka i musza pojezdzic po kilku stanach i poogladac ) .... na szczescie teraz byly zobaczyc jedna :) w Iowa ..... no wiec jak ta znajoma wyjezdza to do mnie przykleja sie opieka nad sunia .... W niedziele wieczorkiem wyjazd do domku znajomej ... a w poniedzialek rano trzeba zebrac sie jakos do pracy .... :stirthepot:.

Sześć ....

... sam nie wiem co mnie tu przyniosło ale ....

znalazłam taki kibelek (nie jestem jeszcze pewna czy chcę go kupić, ale będę brała go pod uwagę:

http://partner.sanitec.artcom24.com/storage/images/produkty/ceramika/style/L23100/L23100_380x380.jpg

KOŁO Style mam takie. Wybrałem ze względu na rozmiary/wymiary. U mnie łazieneczki niezbyt okazałe i szukałem czegoś o możliwie kompaktowych gabarytach.

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/u/3/7/3/46513328_d.jpg

... że tak sobie pozwolę wkleić zdjęcie ze swojego dziennika.

Mam jeszcze do końpletu umywalkę, ale ta jeszcze nie wisi więc .. pokazywać nie bardzo mam jak.

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,

pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół

oraz wesołego Alleluja życzy Tosia, Jasiek, Marta i Bartek ze Stańczykowa :)

http://img407.imageshack.us/img407/8447/wielkanoc2012jakudekoro.jpg

Hejka :)

Kochani, dziękuję za piękne kartki z życzeniami.

Ja także życzę Wam wszystkim samych wspaniałości wiosenno-świątecznych. Niech będzie zdrowo, radośnie, wiosennie i kolorowo. No i oczywiście MOKRO! :)

tomkwas, miło Cię tu gościć - zapraszam częściej - będzie weselej :)

Dzięki za fotkę łazienki - śliczna. Co to za płytki? Bardzo fajnie wyglądają.

Yeti, Twoje kartki u wszystkich w dziennikach są bezkonkurencyjne! Wymiękłam! :D

A to wielkanocny "klóriczek" dla was wszystkich :)

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/383417_420169111343468_100000511486526_1636309_223146747_n.jpg

Pozdrowionka

Edytowane przez Lidia_G.

Sześć ....

... sam nie wiem co mnie tu przyniosło ale ....

KOŁO Style mam takie. Wybrałem ze względu na rozmiary/wymiary. U mnie łazieneczki niezbyt okazałe i szukałem czegoś o możliwie kompaktowych gabarytach.

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/u/3/7/3/46513328_d.jpg

I ja mam takie "muszle". Jestem zadowolona. Polecam

Lidia,

wszelkich serdeczności, uśmiechu,

dobrego humoru, wbrew tradycji nie mokrego,

ale baaaardzo słonecznego dyngusa (no może z kroplą wody z sikawki ;)

i wszystkiego co najpiękniejsze

życzy tola

z9331941O.jpg