Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika L i A - Nasz mały kawałek świata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 598
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja w dzień lubię mieć jasno, ale jak juz włączam sztuczne światło, to lubię półmrok - nie znoszę górnego oświetlenia - wolę pięć tysięcy bocznych lampek i lampeczek robiących klimat niż żyrandole i kinkiety...

Przy świecach też jest fantastyczne światło. W dzień jednak musze mieć jasno, żeby normalnie funkcjonować.

• 3 weeks później...

Cześć, Bożenko ;)

Fajnie, że wpadłaś - zapraszam częściej ;)

Jeśli chodzi o "kawał domu", to on tylko tak od przodu groźnie wygląda, bo ma nieregularny kształt i jest dość wąski i podłużny. Ja też byłam przerażona jego wielkością gdy pierwszy raz zerknęłam na wizualizację frontu. Dopiero potem zobaczyłam, że on ma niecałe 160 m., więc żaden z niego gigant. ;D

Co do Amelki, to powklejałam linki do 2 grup - dziewczyny tam są super i na pewno przełoży się to na jakąś wymierna pomoc dla Malutkiej.

My tez coś wyślemy oczywiście. ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Lidia_G.

Cześć, Kochane :)))

Dzięki, że wpadłyście - może kaweczkę - drugą, teraz już nie na rozbudzenie, ale dla relaksu...?

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ra/ja/sx1b/rYfnP3Oal3wLcqc9GB.jpg

A wracając do budowy, to nie ja się pospieszyłam i nie moja to zasługa, tylko naszych Szybkich Lopezów :D

Yuczka, daaawno Cię nigdzie nie widziałam - zaraz lecę do Ciebie z rewizytą :) Do stanu "gotowa" to naszej chałupie jeszcze daleko, ale faktycznie, jak już tyle z ziemi wystaje, to te mury niesamowicie cieszą. ;)

lili, masz rację, że myk, myk - wpadam i wypadam czasem jak torpeda, bo nawet jak czasu mam mało, to chociaż na chwilkę włażę na forum, bo się już chyba powoli uzależniam, a z dziennikiem, to się już tak szybko nie da, więc nie zawsze chce się przysiąść... stąd zaległości... w dodatku przez te zmiany na forum i przez to, że się odnośniki do dzienników nie ukazują, to mnie troche entuzjazm przywiądł :)

lilan, z ta rezydencją, kobitko, to już gruba przesada - mówię Ci, że chałupa "cienka" i dłuuga ;) i stąd pród robi wrażenie rozległego. Co do metrów, to jest z nimi tak, że pokoje wcale nie sa duże - nasza sypialnia ma ok. 13, 14 m2, dzieci mają chyba po 11 czy 12 m2, a salon z jadalnią ok. 30 m2 - jest za to sporo "pierdolniczków", że się tak wyrażę, a więc: spiżarnia, pralnia itp, które się przydają, i na których brak narzekają nasi przyjaciele mający już domy od kilku lat. Stąd namnożyło się metrów, ale w pokojach ich nie widać, więc ja wcale nie odczuwam tego, że one będą. zresztą nie mamy całych 160 tylko 150kilka :D

Mooseka, ja to bym chciała, żebyś Ty budowała jak najdłużej, bo tak się doskonale bawię czytając Twój dziennik, że aż turlam się ze śmiechu - jeśli obiecasz, że po skończeniu chałupy dalej będziesz pisać, to dam na mszę, żebyś jeszcze w tym roku się wprowadziła :D :D

Buziole dla Was i do zobaczenia na Waszych salonach :)

jeśli obiecasz, że po skończeniu chałupy dalej będziesz pisać, to dam na mszę, żebyś jeszcze w tym roku się wprowadziła http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/biggrin-2.gif http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/biggrin-2.gif

Mogie pisać ostatecznie... DAWAJ NA TE MESZ ;)

BUZIAKI

Hej, Ilonka ;)

Miło Cię widzieć. Ekipa na razie fajna, chociaż rękę na pulsie trzymam - haha, wczoraj przyśpieszyłam termin przywozu więźby i mam nadzieję, że przez to ekipa nie okaże się mniej fajna niż dotychczas... :)

Kochana, nie martw się, większość budujących ma problemy z murarzami - ważne, że i tak pchacie budowę do przodu. Niedługo już będziesz ich miała z bańki, a za to jak pracują możesz im w muratorze obsmarować tyłki na stronie niesolidnych wykonawców - niech się ludzie na nich nie nabierają...

Przylecę potem do Ciebie pooglądać :)

Hej, anutka ;) miło Cię widzieć, a na kapelutek trochę jeszcze poczekamy. Tak czy siak, w tym roku będzie surowy kapeluch, a szyku (dachówki) dodamy chyba mu wiosną. :D

Ilonka, trzeba wejść do działu "o Was", do "dzienniki budowy dzień po dniu" i jak już wyświetli się lista dzienników to na górze tuż pod czarno-czerwonym paskiem opcji, jest w lewym rogu czerwony prostokącik "+ nowy temat". Klikasz na to i nadajesz tytuł swojemu dziennikowi, a potem piszesz kolejne posty jak w naszych grupach - prościzna - na pewno sobie poradzisz. Możesz zrobić "kopiuj -wklej" i przenieść treść bloga do nowych postów i wsio :)

na wszelki wypadek, gdybyś do mnie długo nie zaglądała wyślę Ci to na priva.