Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika L i A - Nasz mały kawałek świata

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 598
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no już dobra, dobra! :) i o co tyle gadania??? :) jestem przecie, tylko czasu nie miałam :)

A tak na serio, to bardzo Wam wszystkim dziękuję za życzenia. I naprawdę bardzo za Wami tęskniłam, tylko nabrałam sobie na głowę zajęć bez liku i po prostu sie z czasem nie wyrabiam.

Z wiosna i po niej, obiecuję jednak solennie, że jeśli nawet nie co dnia, to będę wchodzić regularnie i tak też się udzielać :)

Buziaków sto dla Was wszystkich....

Witaj!

Właśnie przeczytałam Twój dziennik. Masz teraz przed sobą szczęśliwy okres urządzania domku. Zazdroszczę! My ruszamy lada chwila. W sumie wszystko jest: PNB, nawet pierwsza transza. Ale przez te "wakacje" świąteczne wszystko się przesuwa. Może w tym tygodniu uda się nam podciągnąć wodę. :)

Fajny ten wasz domek. :) Inny niż wszystkie. Będę Was obserwować.

Hej, Czupiradełko - jaki fajny nick :) Dzięki, że wpadłaś i skomentowałaś moją radosną twórczość - zapraszam częściej. Co do transzy to nam dziś pierwsza wpłynęła na konto - mmmm... fajne uczucie... :D

Skoro macie wszystkie papierki, to do boju, Dziewczyno - trzymam kciuki i będę podglądać...

Pozdrawiam

Mój mąż jest trochę sceptyczny, bo on chciałby psiaka dopiero po przeprowadzce, a spełnienie naszej zachcianki zimą = mieszkanie ze szczeniakiem na IV piętrze w bloku. Mamy więc 2 stanowiska: moje, że lepiej niech piesio socjalizuje się z nami podgryzając stare drzwi i meble, a do nowego domu pójdzie mądrzejszy

Hej Lidka

Mam dokładnie taki sam dylemat psiskowy ;) Ale chyba wezmę w połowie czerwca sukę i przez wakacje trochę posocjalizuję stwora ;)

Lidia witaj!!!!!

piękny dach i kominy!!!! gratuluję wosennych postępów i trzymam kciuki za kolejne!

co do psa...

lubisz sprzątać??? goldeny są cudne-och i ach, ale są takimi brudasami i ta sierść (gubią cały rok) więc osobiście polecam dla tych którzy lubią machać miotłą i mopem przynajmniej raz dziennie :)

Hejka, dziewczynki :)

Łosiulka, zgodnie z obietnicą :)

http://www.strykowski.net/kawa/Kawa_czarna,_biala_-_zdjecia._Galeria_zdjec_kawy_i_herbaty_1417_mini.jpg

Ilonka, jakżebym mogła zrezygnować - "czasu czasem" niet, ale nie mogłabym tak całkiem bez Was... :)

Martusiu, jak fajnie Cię widzieć. Myślałam, że już tu nie bywasz, ale skoro jesteś, to strasznie się cieszę i jeszcze dziś poprzeglądam Ci kąty. :)

Teraz o psie: z tą socjalizacją i cywilizacja przed przeprowadzką, to nie jest taki zły pomysł, ale szczerze mówiąc nie palę się do tego przy naszym IV piętrze - szkoda mi trochę A., bo to on biedaczek będzie ganiał z tą bambaryłą na rękach (bo toto przy tylu schodach trzeba nosić, żeby sobie młodych stawów nie zdeformowało), ale problem tkwi w tym, że bardzo zależy nam na tej, a nie innej hodowli, więc jeśli tylko się załapiemy, to weźmiemy psa z najbliższego miotu, bo następny nie wiadomo kiedy będzie - suczka, która będzie miała właśnie te szczenięta będzie mamą ostatni raz, a młodsza nie ma jeszcze "uprawnień" - odpowiedniej liczby wystaw. Nie chcemy czekać w nieskończoność, bo obiecaliśmy dziewczynkom, a z kolei ta hodowla jest blisko i oferuje fajne warunki "posprzedażowe". :) Co do bałaganu to zawsze pies jest kłopotliwy i trzeba jeździć na miotle, a z sierścią nasi znajomi "goldeniarze" radzą sobie tak, że co m-c wożą swojego psa do fryzjera i pani tak go świetnie potrafi wytarmosić i wyskubać, że nie ma problemu z utrzymaniem czystości. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, ale jak się mówi A, to pozostałe litery aż do Z też trzeba wykłapać. :)

Witaj Lidka, witaj witaj witaj:). Fajnie, że już jesteś. Śliczny daszek, dobrze że lekko zgaszona ta czerwień, pięknie się prezentuje, w sprawie drzwi zenętrznych też mam dylemat, ale dla Ciebie mam drzwi pierwsza klasa, do Waszego domu myślę jak znalazł i uwaga wklejam z dziennika muratora któregoś inwestora:), mam nadzieję że się nie pogniewa, a że są naprawdę ładne, to tym bardziej. Proszę inspirację: http://img837.imageshack.us/img837/2927/drzwizewn.jpg

Cześć, Dziewczyny - dzięki za miłe słowa. Jesteście kochane - dzięki za pomoc w sprawie drzwi - Ola, "Twoje" drzwi są bardzo ładne, Yuczka, zaraz wejdę na stronę, którą mi podrzuciłaś. Dam znać czy znalazłam coś dla siebie. Przysięgam z podniesionym palcem, że regularność to nie będzie raz na rok - Yuka :)

Buziaki - podziękowaki.

Lidka-nareszcie jesteś!!! Powiem Ci, ze czerwona dachówka to jest to!!(Hehe, bo sama mam taką:) ) Normalnie pojawiasz się i znikasz - ja rozumiem, ze praca, ze budowa, decyzje...ale bez PRZESADY :) :)trzymam kciuki za Was i pozdrawiam cieplutko (choc u nas ponoć śnieżyło ostatnio!)

Hej, Bożenko i dorbenko

Dzięki, że wpadłyście - tak mi się ciepło robi jak czytam Wasze posty i fantastyczna jest świadomość, że gdzieś rozrzucona po całej Polsce są tak życzliwe osoby - fajnie, że jesteście - wszyscy. :)

Co do dachu, to ja wahałam się pomiędzy brązem w odcieniu mlecznej czekolady, a naturalną czerwienią. Artur upierał się przy czerwieni, więc mu ustąpiłam, bo cała reszta i tak będzie na moją "modłę", więc niech chłopczyk ma swój daszek :) - a tak na serio, to taka przygaszona - zbliżona do naturalnie ceglastej - czerwień mi się podoba, więc nie upierałam się przy brązie.

Dorbenka, pojawiam się i znikam niczym Murzyn na pasach dla pieszych (nie obrażając nikogo :) )

Masz rację - postanowiłam nie przesadzać :D