molowaty 30.07.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 witam......mam pytanie czy kominiarz musi mieć dostęp do kominów wentylacyjnych? pytam ponieważ mam dwa kominy : jeden to spalinowy plus wentylacja ,więc dojście musi być drugi to dwie wentylacje bez spalinowego { zmieniłem, puszczam turbo przez ścianę} jest dość daleko od wyłazu dachowego ,a nie chcę specjalnie płacić za coś co nie będzie potrzebne...dzięki za info.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 06.08.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Podbijam, ponieważ mam identyczny dylemat i nie chcę dublować wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.08.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Kominiarz musi mieć dostęp do kominów zawierających kanały dymowe lub spalinowe - do kanałów wentylacyjnych nie musi mieć dostępu - oczywiście mowa o dostępie z połaci dachu.Drożność kanałów wentylacyjnych kominiarz sprawdza anemometrem z wnętrza budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts