spamik 30.07.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam,Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Interesuje mnie coś takiego, czy jest możliwe sterowanie alarmem (Satel Integra 64) trybami pracy ogrzewania. A mianowicie: ostatnia osoba wychodząca z domu załącza alarm i wtedy alarm przestawia utrzymywaną temperaturę w domu na tryb nocny (np. 18 stopni). Wracam do domu, wyłączam alarm i wtedy automatycznie załącza mi się na sterowaniu ogrzewaniem temperatura dzienna (np. 21). Nie wiem, czy takie coś jest możliwe, a jeśli tak, to jak należy do połączyć (przewód od alarmu do kotła, czy do sterowania w pokoju)?Czy ktoś już zetknął się z czymś takim (czy w ogóle jest to możliwe?)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 30.07.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Pomysł dobry, ale nie słyszałem o takim rozwiązaniu, muszę poszperać Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 30.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 WitamWszystko zależy jak chcesz sterować urządzenie wykonalne. W integrze podłączasz jedno z wyjsc poprzez przekaźnik, ustawiasz wyjscie jako aktywowane podczas włączenie w dozór (podsystem).To jest proste do zrobienia. To jest tylko narzędzie sterujące.Następnie musisz wiedzieć jak styki przekaźnika mają resztą sterować, pewnie o to Ci chodzi, ale Ty znasz swój schemat instalacji i zastosowane urządzenia.Jeśli jest to jakaś automatyka to takim sposobem nie bardzo rozwiążesz problem.Pozdrawiam Dj_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts