eniu 20.02.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Conrad&Beata odnosząc się do części technicznej waszego pytania ( reklamy kominków macie w dość dużym wyborze ostatnio ) : "Drugie pytanie, komin systemowy schidla a tam infomacja że spaliny max 500 stopni, jak to się ma do odpowiedniej temperatury spalania lub czarnej szyby. " jeśli to nie kłopot poczytajcie o tym jakie mam zdanie na temat komina do kominka w wątku "Kominek ,jaki komin ,czym podłączyć, gdzie wyczystka" Myślę ,że mimo subiektywnych cech zawartej tam treści ,znajdziecie dla siebie w tym wątku kilka odpowiedzi na dręczące was pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.02.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Co do firmy ADBAR. Być może to dobra firma. Kto to wie? Jeśli chcecie być pionierami - chętnie posłuchamy później waszych opinii Takich firm będzie w Polsce coraz więcej . Szczególnie spawających (ADBAR) Żeliwo jest trudniejsze do przygotowania , ale i w tym tworzywie nie brakuje firm pionierskich. Czas zweryfikuje które produkty są dobre ,które złe. Czas weryfikuje też producentów (dystrybutorów) . Produkt może być dobry - co z tego , opinia o producencie może zaważyć na jego słabych wynikach na rynku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.02.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 "Drugie pytanie, komin systemowy schidla a tam infomacja że spaliny max 500 stopni, jak to się ma do odpowiedniej temperatury spalania lub czarnej szyby. " jeśli to nie kłopot poczytajcie o tym jakie mam zdanie na temat komina do kominka w wątku "Kominek ,jaki komin ,czym podłączyć, gdzie wyczystka" Myślę ,że mimo subiektywnych cech zawartej tam treści ,znajdziecie dla siebie w tym wątku kilka odpowiedzi na dręczące was pytania. Poruszanie się po forum nie sprawia mi problemów, jednak tego tematu nie odwiedziłem jeszcze. Poprostu tak się składa, że jakoś nie mam czasu go szukać. Dlatego w postach można dodawać linki do stron, aby było przyjaźnie, czytelnie i prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 20.02.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Tu maszhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-gdzie-wyczystka. Nie oszukujmy się. Forum po zmianach ostatnich, technicznie zeszło na dno. Zyskali tylko potencjalni reklamodawcy i firmy. Poruszanie się po forum to koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.02.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ale prawie wszyscy dystrybutorzy podają że nie są bezinteresownie na forum , kiedyś bywało inaczej a administrator zwalczał tych co pisali swoje http://www... . Czytając to forum ponownie od 5 dni mogę bez problemu wyłowić i zidentyfikować kilku piszących "niby zwykłych" użytkowników we wpisach o kominkach . Poczytałem także wiele nie kominkowych interesujących mnie tematów i widzę że naprawdę jest mnóstwo takiej blablaniny aby tylko nabijać licznik . Doczytanie się jakiej ciekawej informacji pochłania wiele czasu i są to istne łowy , ale mino wszystko jest to jednak ciekawa forma wymiany doświadczeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.02.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ale prawie wszyscy dystrybutorzy podają że nie są bezinteresownie na forum , kiedyś bywało inaczej a administrator zwalczał tych co pisali swoje http://www... . Czytając to forum ponownie od 5 dni mogę bez problemu wyłowić i zidentyfikować kilku piszących "niby zwykłych" użytkowników we wpisach o kominkach . Poczytałem także wiele nie kominkowych interesujących mnie tematów i widzę że naprawdę jest mnóstwo takiej blablaniny aby tylko nabijać licznik . Doczytanie się jakiej ciekawej informacji pochłania wiele czasu i są to istne łowy , ale mino wszystko jest to jednak ciekawa forma wymiany doświadczeń . Mistrzuniu nawet nie zauważyłeś ,jak wpadłeś we własne sidła .....:D pisząc taką właśnie (bez obrazy ) blablaninę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 21.02.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No zaobserwowałem kolejne zmagania MISTRZÓW. Akurat trafiło na mój temat...No a to temat o prostych, bez wydziwnień doświadczeniach związanych z powietrznymi wkładami (kominkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.02.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No zaobserwowałem kolejne zmagania MISTRZÓW. Akurat trafiło na mój temat... No a to temat o prostych, bez wydziwnień doświadczeniach związanych z powietrznymi wkładami (kominkami) Oni chyba tylko nas kokietują , udają. Znam jednego i drugiego - coś mi sie zdaje ,że krzywdy sobie nie zrobią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.02.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Wiesz Piotr jak było na forum parę lat temu , wielu udawało ze są zupełnie z innej bajki , że niby tak przy okazji . Podpisywałem posty naszym www. to mi wycinali że niby to forum tylko dla amatorów Teraz sytuacja jest bardziej klarowna , płacisz za ramkę z reklama z własnym http://www.... , ale i tak jak jesteś z branży to wiesz kto pisze jako " niezrzeszony" i chwali swoje produkty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Wiesz Piotr jak było na forum parę lat temu , wielu udawało ze są zupełnie z innej bajki , że niby tak przy okazji . Podpisywałem posty naszym www. to mi wycinali że niby to forum tylko dla amatorów Teraz sytuacja jest bardziej klarowna , płacisz za ramkę z reklama z własnym http://www.... , ale i tak jak jesteś z branży to wiesz kto pisze jako " niezrzeszony" i chwali swoje produkty . Niemniej chyba forum chcąc zarobić ,straciło ,pozwalając nam się reklamować. Z drugiej strony , choćbyś ze skóry wylazł , nie wiem jak i komu pomógł - wklejasz reklamę! Coś mi tu nie gra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 21.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Piotrze, obiektywizm godny podziwu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Piotrze, obiektywizm godny podziwu! Dzięki ale przyznam się jeszcze do tego ,że czasem bym sobie chciał pozwolić na tyle co Ty czy Eniu ,ale muszę być grzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 22.02.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Wiesz Piotr są " źli z branży " i dobrzy niezrzeszeni lub raczej podpisani xyz @ cn , wniosek prosty najlepszych porady udzielają ci drudzy . Mam propozycje : zmieńmy się w czytających a porady dobrych będziemy tylko komentować , oczywiście bez wyjaśniania co w nich jest nie halo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 25.02.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Obudowa szamotowa - BOGUŚ Oczywiście wkład kominkowy UNICO, tutaj konkretnie UNICO Hermes 4 Z modern. Pierwsze stopniowe rozpalenie nastąpi za pare dni. Mam pytanie związane z użytym w tej realizacji wkładem UNICO Hermes 4Z modern (który bardzo podoba mi się pod względem wizualnym) i jego ciepłą obudową. Czy wkład ten można uzupełnić o dodatkową akumulację ciepła np. w postaci krążków akumulacyjnych na wylocie spalin ? Spotkałem się z opinią, że wkład ten nie nadaje się do akumulacji z powodu za małej temperatury spalin na wyjściu z paleniska. Poza tym jak wkład tego typu tj. o palenisku ze ściętymi ściankami sprawuje się w codziennym użytkowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 25.02.2011 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jak się sprawuje.... Telefony od klientów, ż wszystko jest ok, że są zadowoleni. Tyle mogę powiedzieć.Ja sam osobiście użytkuję Hermesa 3, ogrzewa 140 m2, mam dodatkowe opcje wymiennik+ceramika akumulacyjna. Pale co drugi dzień 5-6 godzin i to wystarcza. Temperatura spalin na wyjściu z czopucha 400 - 500 stopni, przy uśrednionym paleniu. Aktualnie dopracowywujemy stalowo - ceramiczny wymiennik opadowy nazwany roboczo IMPET. Przyznam że zaskakuje mnie spore zainteresowanie klientów, chociaż jeszcze prototyp nie jest ukończony w 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masti15 25.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Właśnie podejmuję decyzję dotyczącą zakupu wkładu kominkowego narożnego, biorę pod uwagę trzy modele:1. Byrski® Narożny XL - 12 kW2. ARYSTO 10L DJ3. Hajduk VOLCANO 2P Kominek nie będzie używany do codziennego ogrzewania. Proszę o podpowiedź która z wymienionych firm cieszy się najlepszą reputacją. Może macie doświadczenie z tymi właśnie produktami. Ewentualnie możecie doradzi coś podobnego z tej półki cenowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.02.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jak się sprawuje.... Telefony od klientów, ż wszystko jest ok, że są zadowoleni. Tyle mogę powiedzieć. Ja sam osobiście użytkuję Hermesa 3, ogrzewa 140 m2, mam dodatkowe opcje wymiennik+ceramika akumulacyjna. Pale co drugi dzień 5-6 godzin i to wystarcza. Temperatura spalin na wyjściu z czopucha 400 - 500 stopni, przy uśrednionym paleniu. Aktualnie dopracowywujemy stalowo - ceramiczny wymiennik opadowy nazwany roboczo IMPET. Przyznam że zaskakuje mnie spore zainteresowanie klientów, chociaż jeszcze prototyp nie jest ukończony w 100 %. Bohusz , mamy od kilku dni -20 w nocy . Do czego Ci starcza palenie co drugi dzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.02.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Właśnie podejmuję decyzję dotyczącą zakupu wkładu kominkowego narożnego, biorę pod uwagę trzy modele: 1. Byrski® Narożny XL - 12 kW 2. ARYSTO 10L DJ 3. Hajduk VOLCANO 2P Kominek nie będzie używany do codziennego ogrzewania. Proszę o podpowiedź która z wymienionych firm cieszy się najlepszą reputacją. Może macie doświadczenie z tymi właśnie produktami. Ewentualnie możecie doradzi coś podobnego z tej półki cenowej Hajduk najdłużej na rynku , największe doświadczenie . Otwierany na bok - stare sprawdzone Sparthermowskie patenty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 26.02.2011 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) Bohusz , mamy od kilku dni -20 w nocy . Do czego Ci starcza palenie co drugi dzień ? Woda mu w wiadrze nie zamarza;-) U mnie wystarcza palenie raz w tygodniu:-) Edytowane 26 Lutego 2011 przez ja14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.02.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 [quote name=ja14U mnie wystarcza palenie raz w tygodniu:-) Żeby woda nie zamarzała ? Pytam poważnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts