Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z Wiarą i NAdzieją;)..czyli nasz droga do DOMU

Recommended Posts

Witam serdecznie

Ależ się cieszę, że w końcu to robię...piszę...

Przyznaję, że od wielu miesięcy podczytuję Wasze dzienniki, podglądam Wasze wnętrza...i jakoś nie potrafiłam znaleźć motywacji do tego by założyć swoje miejsce na forum

A jednak...jestem...i po cichutku mam nadzieję, że nie będę w tym miejscu sama. Mówiąc wprost- liczę na Was

Nasza działka to 13 arów ziemi zakupionej rok temu w miejskim przetargu. Urzekło nas miejsce , ogrom zieleni wokół a planowany domek pod maleńkim lasem.

Nasza rodzinka to Małż, Małżonka i mała dziewczynka jej bloga prowadzę osobno ( patrz podpis).

Początkowo plan był taki ,że w przyszłym roku kredyt hipoteczny a teraz tylko ogrodzenie działki. Jednak potoczyło się trochę inaczej....jak to w życiu...tak i na budowie.

Na dzień dzisiejszy działka ogrodzona, woda podłączona, zalane ławy fundamentowe i zobaczymy co dalej....

Jedno jest pewne ,po Nowym Roku będziemy starać się o kredyt i przyznaję , że już zaczynam się obawiać

Rzuty domku wrzucę, kiedy w domu pojawi się małż ze swym laptopem; tam ukrył rzuty.

W każdym razie najważniejsze to jest to , że jesteśmy pełni zapału i dobrych myśli...jeszcze

Domek ma być parterowy , z poddaszem i piwnicami oraz z garażem pod domem.

Uff...udało się...

najgorzej zacząć..

Liczę na Wasze rady , wskazówki i czasem zwykłe pogaduchy

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj ANUTKA2:)

Cieszę się ,że założyłaś dziennik.....,ze będzie można do niego zaglądać i podglądać wasze poczynania z budową.Sądzę z opisu ,że będzie to wasz wymarzony domek:):)

Mam nadzieję i wierzę w to głęboko ,że uda wam się zrealizować wasze marzenia .....jak i nam:wiggle:

Z ciekawością będę zaglądać i podczytywać wasz dziennik:rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dalsze postępy z budowy...:D

Cieszę się że macie już swój dziennik :) Z niecierpliwością czekam na rzuty domku i kolejne zdjęcia. Zajrzałam na blog Waszej córeczki - mam nadzieję że mała szybko będzie swój domek, w którym zapewne będzie się wspaniale rozwijać :) Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

a to już trochę mniej kulinarnie i niedzielnie:) ale w końcu pojechałam zobaczyć efekt pracy mojego męża , czyli izolacja dysperbitem...

jutro zamawiamy piasek i ruszamy dalej...

owocnego tygodnia budowlanego życzę!!!!!

http://images45.fotosik.pl/322/2da0a7b107a00c76med.jpg"]http://images45.fotosik.pl/322/2da0a7b107a00c76med.jpg[/url]

juz wiem na jakmi etapie jestesćie, doczytałam sobie w dzienniku, zazdzroszczę początku zagospodarowanej już działki, u nas co prawda projekt ogrodu gotowy, dzięki grzeczności mojej dobrej koleżanki, ale cczekamy na ogrodzenie, fundamenty, domek i dopiero, więc troszkę sobie projekcik poleży, cieszę się że jesteś róznież w grupie letniej pozdrawiam

Anutko, przyszłam wpisać się do dziennika (bo komentarze nie zdały swojej roli) i potrzymać kciuków.

Fajnie, że ruszyliście. Zazdraszczam nieco wielkości działki.

Wiesz, że mamy coś wspólnego - nadzieję :)

Pozdrawiam!

dziękuję za ponowne przywitanie;) to miłe:)

a NADzieja to rzeczywiście nasz wspólny mianownik:) kiedy patrzę na Twoje wnęrza:) wiem , ,że nie tylko to;)

pozdrawiam