Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z Wiarą i NAdzieją;)..czyli nasz droga do DOMU

Recommended Posts

dzisiaj dostałam kolejną ofertę i dopiero zamieszanie. Bardzo atrakcyjna oferta na profilach Brugmann z szybą 0.6. Jest tak dobra cena ,że wciąż kombinuję w czym jest pies pogrzebany:) byłoby zbyt pięknie:) NO nic....pomóc nie chcecie;) to muszę jeszcze raz podotykać, jeszcze zapytać o okucia i wybrać;)

Jakie okna są w Waszych domach?

Ja będę miała Brugmann'a. Była to jedna z lepszych oferta jaką dostałam. Czytałam opinie na ich temat. Są dość dobre. Poszperaj na forach.

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się:)

Decyzja , co do okien podjęta- Będą okna Brugmanna , jednak standardowe o przenikalności 0,1 i na okuciach Winkhausa.

Mam nadzieję ,że kiedyś będziemy mogla stwierdzić, że to był słuszny wybór:)

Kolejna ważna rzecz to taka, że wczoraj M zrobił sobie wycieczkę w góry, do IStebnej i zamówił więźbę na dach. Już we wtorek ma być u nas na budowie:)

Jak to się mówi po śląsku- na naszym placu:)

Witam się:)

Decyzja , co do okien podjęta- Będą okna Brugmanna , jednak standardowe o przenikalności 0,1 i na okuciach Winkhausa.

Mam nadzieję ,że kiedyś będziemy mogla stwierdzić, że to był słuszny wybór:)

Kolejna ważna rzecz to taka, że wczoraj M zrobił sobie wycieczkę w góry, do IStebnej i zamówił więźbę na dach. Już we wtorek ma być u nas na budowie:)

Jak to się mówi po śląsku- na naszym placu:)

Do mnie okna Brugmanna przyjadą 26 sierpnia... :-). I myślę,że Brugmann to dobry wybór. Dziś wstawiają nam okna dachowe. Jeszcze tylko druga strona dachu, daszek nad wykuszem i koniec "dachowania".

Dziewczynki Kochane;) dziękuję ,że do mnie zaglądacie:) to zawsze cieszy i pewnie same o tym wiecie:)

U nas oczywiście zaczyna się historia z obsuwą fachowców:) Wczoraj mieli przyjechać na pomiary okien, przyjadą dzisiaj, dzisiaj mieli być z więźbą, to będą jutro..och..morze cierpliwości zapewne się przyda;)

Zawsze marzyłam o kuchnie STat, ale nie wiedziałam że tak przerośnie mnie jej projektowanie samodzielne. Nie wiem dlaczego, ale wydawało mi się , że Ikea coś pomaga w tym zakresie. Pomyliłam się :( a szkoda bo czuję , że samodzielnie z tym projektem sobie nie poradzę.:(

U mnie ostatnie chwile wakacji i tak źle wraca się do pracy po takiej przewie:) ale dobrze , że jest gdzie wrócić;)

Przy budowaniu domu trzeba dużo cierpliwości,a przy jego wykańczaniu to dopiero anutko2-spokojnie wszystko będzie dobrze.Ja na swoich fachmanów czekałam 1,5 miesiąca .Dzwoniłam co drugi dzień i słyszałam stałą śpiewkę "wejdziemy no może jutro a może pojutrze...ble,ble ,ble". Jak się wnerwiłam i zaczęłam mięsem sypać(wstyd,ale potrafię) i powiedziałam że mają nie przychodzić już w ogóle to na drugi dzień byli :jawdrop:

Całuski i uściska dla Helenki:)

Edytowane przez ulciam

• 2 weeks później...

Witam się po dłuższej przerwie:)

Spowodowane jest to, powrotem do szkoły a raczej pracy w szkole po dłuugich wakacjach:) Sytuacja już coraz bardziej opanowana:) mocno się za Wami stęskniłam:)

Waderko piękny nowy avatar:)

Majamp witam i dziękuję za wstawienie obiecanej fotki:)

Hmm a co u nas?:) Więźba wykonana:DSC_0124.JPG

BudowaDomku?locked=true#5653627432565175394 i już po jej powstaniu przypomniałam sobie dlaczego tak chcieliśmy partetówkę z dachem kopertowym:) Jestem zachwycona efektem i teraz pozostaje nam czekanie na dalsze prace, czyli kładzenie dachówek. Po cichu liczę , że to stanie się w tym tygodniu:)

Teraz naszą bolączką jest podwójny wjazd do garaży , pochłania ogrom pracy i pieniędzy, ale też już bliżej niż dalej:)

Poniżej fotka przed rozpoczęciem prac i dzisiaj postaram się uwiecznić to , co już wykonał mój teść z mężem i pomocnikami:)DSC_0128.JPG

BudowaDomku?locked=true#5653628010682932466

Wymurowane też już są wszystkie ściany działowe na poddaszu i jest naprawdę dobrze;)

Osobiście ja , głowię się nad tematem kuchni. Forumowa koleżanka, niezastąpiona Yokasta robi mi projekt kuchni Stat. Wiedziałam od dawna , że właśnie tę kuchnię chcę, ale gdy przychodzi ten czas to naprawdę mam problem , by zrobić tak , aby potem nie żałować wyborów;)

Edytowane przez anutka2

• 1 month później...
  • 1 month później...

witam jeszcze w starym roku:)

dorkaK bardzo dziękuję za życzenia a jeszcze bardziej za pamięć o mnie i moim zapomnianym trochę dzienniku:) już dawno poczułam się zapomniana a tu proszę:) dorkaK jeszcze pamięta;) ściskam i dziękuję

A co u nas? oj dzieje sie dużo , raczej dobrych rzeczy...

DSC_0396.JPG

Za nami już tynki i wylewki, podłogówka i grzejniki już grzeją codziennie. Mąż pilnuje by ten domowy ogień nie zgasł:) Na razie z sukcesem:)

przed nami położenie płyt kartonowo gipsowych w całym domu pod dachem. POTEM TO SIĘ zacznie to , na co tak czekałam a teraz napawa mnie wielkim przerażeniem czyli urządzanie domu- kolory ścian, podłóg i cała reszta ważnych decyzji:)

Konkrety są takie , że w przyszłym tygodniu przyjeżdżają fachowcy na pomiar schodów, drzwi wewnętrznych ,parapetów i kuchni....trochę tego jest:)

Drzwi wstępnie wybrane- Porta Nova

Na podłodze wszędzie tam gdzie będzie podłogówka zagości płytka Woodentic kolor ochra, w tym najdłuższym rozmiarze (96 cm). http://www.paradyz.com/Collection/living-room/woodentic#

A propos płytek to casting na fachowca jeszcze nie zakończony:)

Mam nadzieję ,że już wkrótce coś się w tej sprawie rozjaśni.

Edytowane przez anutka2