fulek 11.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 dzisiaj dostałam kolejną ofertę i dopiero zamieszanie. Bardzo atrakcyjna oferta na profilach Brugmann z szybą 0.6. Jest tak dobra cena ,że wciąż kombinuję w czym jest pies pogrzebany:) byłoby zbyt pięknie:) NO nic....pomóc nie chcecie;) to muszę jeszcze raz podotykać, jeszcze zapytać o okucia i wybrać Jakie okna są w Waszych domach? Ja będę miała Brugmann'a. Była to jedna z lepszych oferta jaką dostałam. Czytałam opinie na ich temat. Są dość dobre. Poszperaj na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 11.08.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Poszperaj na forach. Wciąż to robię i póki , co nic złego nie znalazłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 17.08.2011 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam się Decyzja , co do okien podjęta- Będą okna Brugmanna , jednak standardowe o przenikalności 0,1 i na okuciach Winkhausa. Mam nadzieję ,że kiedyś będziemy mogla stwierdzić, że to był słuszny wybór:) Kolejna ważna rzecz to taka, że wczoraj M zrobił sobie wycieczkę w góry, do IStebnej i zamówił więźbę na dach. Już we wtorek ma być u nas na budowie:) Jak to się mówi po śląsku- na naszym placu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 17.08.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam się Decyzja , co do okien podjęta- Będą okna Brugmanna , jednak standardowe o przenikalności 0,1 i na okuciach Winkhausa. Mam nadzieję ,że kiedyś będziemy mogla stwierdzić, że to był słuszny wybór:) Kolejna ważna rzecz to taka, że wczoraj M zrobił sobie wycieczkę w góry, do IStebnej i zamówił więźbę na dach. Już we wtorek ma być u nas na budowie:) Jak to się mówi po śląsku- na naszym placu:) Do mnie okna Brugmanna przyjadą 26 sierpnia... . I myślę,że Brugmann to dobry wybór. Dziś wstawiają nam okna dachowe. Jeszcze tylko druga strona dachu, daszek nad wykuszem i koniec "dachowania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 17.08.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Okna wybrane, więźba się robi i kolejne kroczki do przodu:) Fajnie, buziaki dla Helenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Buziolki dla Helenki i promyczki słońca dla rodziców no i super że do przodu budowa idzie pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 22.08.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Jak ja lubię o takich postępach czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.08.2011 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziewczynki Kochane;) dziękuję ,że do mnie zaglądacie:) to zawsze cieszy i pewnie same o tym wiecie:) U nas oczywiście zaczyna się historia z obsuwą fachowców:) Wczoraj mieli przyjechać na pomiary okien, przyjadą dzisiaj, dzisiaj mieli być z więźbą, to będą jutro..och..morze cierpliwości zapewne się przyda;) Zawsze marzyłam o kuchnie STat, ale nie wiedziałam że tak przerośnie mnie jej projektowanie samodzielne. Nie wiem dlaczego, ale wydawało mi się , że Ikea coś pomaga w tym zakresie. Pomyliłam się a szkoda bo czuję , że samodzielnie z tym projektem sobie nie poradzę. U mnie ostatnie chwile wakacji i tak źle wraca się do pracy po takiej przewie:) ale dobrze , że jest gdzie wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Anutka, wyślij mi na priv wymiary kuchni, wszystkie okna, otwory, drzwi i czego potrzebujesz to Ci pomogę. Albo jakieś rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Przy budowaniu domu trzeba dużo cierpliwości,a przy jego wykańczaniu to dopiero anutko2-spokojnie wszystko będzie dobrze.Ja na swoich fachmanów czekałam 1,5 miesiąca .Dzwoniłam co drugi dzień i słyszałam stałą śpiewkę "wejdziemy no może jutro a może pojutrze...ble,ble ,ble". Jak się wnerwiłam i zaczęłam mięsem sypać(wstyd,ale potrafię) i powiedziałam że mają nie przychodzić już w ogóle to na drugi dzień byli Całuski i uściska dla Helenki:) Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 24.08.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 no tak...trzeba wiele cierpliwości:) mieli być z więźbą dzisiaj...a będą jutro.... byle dojechali przed zima:) czarny humor czasem pomaga:) i tak jest fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 29.08.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 oo...a dzisiaj bardzo pozytywna niespodzianka na budowie;) pojawiła się ekipa od dachu 3 dni przed terminem:) a jakie widoki:) hohoho;)robi się też wjazd do garażu i ogólnie spore zamieszanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 02.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Anutka, Dopiero dziś zobaczyłąm Twó wpis w komentarzach. Jutro trzasnę fotkę mojej antresoli i ceglanej ściany. Pozdrawiam:) M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 08.09.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Z opóźnieniem , ale wreszcie wkleiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 18.09.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 (edytowane) Witam się po dłuższej przerwie:) Spowodowane jest to, powrotem do szkoły a raczej pracy w szkole po dłuugich wakacjach:) Sytuacja już coraz bardziej opanowana:) mocno się za Wami stęskniłam:) Waderko piękny nowy avatar:) Majamp witam i dziękuję za wstawienie obiecanej fotki:) Hmm a co u nas? Więźba wykonana: i już po jej powstaniu przypomniałam sobie dlaczego tak chcieliśmy partetówkę z dachem kopertowym:) Jestem zachwycona efektem i teraz pozostaje nam czekanie na dalsze prace, czyli kładzenie dachówek. Po cichu liczę , że to stanie się w tym tygodniu:) Teraz naszą bolączką jest podwójny wjazd do garaży , pochłania ogrom pracy i pieniędzy, ale też już bliżej niż dalej:) Poniżej fotka przed rozpoczęciem prac i dzisiaj postaram się uwiecznić to , co już wykonał mój teść z mężem i pomocnikami:) Wymurowane też już są wszystkie ściany działowe na poddaszu i jest naprawdę dobrze;) Osobiście ja , głowię się nad tematem kuchni. Forumowa koleżanka, niezastąpiona Yokasta robi mi projekt kuchni Stat. Wiedziałam od dawna , że właśnie tę kuchnię chcę, ale gdy przychodzi ten czas to naprawdę mam problem , by zrobić tak , aby potem nie żałować wyborów;) Edytowane 18 Września 2011 przez anutka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 18.09.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witaj Anutka2 fajnie domek się prezentuje:) aż cieszy fakt ,że prace posuwają się do przodu.....nim się obejrzysz będzie ssz;) Pozdrowionka i buziaczki dla Helenki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 22.09.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witaj dorkaK:) jak miło , że do mnie wpadłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 20.11.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Anutka2 :) gdzieś przepadła? co nowego u ciebie ,jak daleko jesteście z budową? Daj jakiś znak;) Pozdrawiam i uściski dla Helenki pa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 31.12.2011 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 NIECH NOWY ROK POZBAWIONY BEDZIE PRZYKROŚCI, A SKŁADA SIE Z SUKCESÓW I SAMYCH RADOŚCI!!! http://e-kartki.net.pl/kartki/58/4/d/4948.jpgżyczy Dorka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 31.12.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) witam jeszcze w starym roku:) dorkaK bardzo dziękuję za życzenia a jeszcze bardziej za pamięć o mnie i moim zapomnianym trochę dzienniku:) już dawno poczułam się zapomniana a tu proszę dorkaK jeszcze pamięta;) ściskam i dziękuję A co u nas? oj dzieje sie dużo , raczej dobrych rzeczy... Za nami już tynki i wylewki, podłogówka i grzejniki już grzeją codziennie. Mąż pilnuje by ten domowy ogień nie zgasł Na razie z sukcesem:) przed nami położenie płyt kartonowo gipsowych w całym domu pod dachem. POTEM TO SIĘ zacznie to , na co tak czekałam a teraz napawa mnie wielkim przerażeniem czyli urządzanie domu- kolory ścian, podłóg i cała reszta ważnych decyzji:) Konkrety są takie , że w przyszłym tygodniu przyjeżdżają fachowcy na pomiar schodów, drzwi wewnętrznych ,parapetów i kuchni....trochę tego jest:) Drzwi wstępnie wybrane- Porta Nova Na podłodze wszędzie tam gdzie będzie podłogówka zagości płytka Woodentic kolor ochra, w tym najdłuższym rozmiarze (96 cm). http://www.paradyz.com/Collection/living-room/woodentic# A propos płytek to casting na fachowca jeszcze nie zakończony:) Mam nadzieję ,że już wkrótce coś się w tej sprawie rozjaśni. Edytowane 31 Grudnia 2011 przez anutka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts