Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z Wiarą i NAdzieją;)..czyli nasz droga do DOMU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Anutka2

Muszę powiedzieć ,że domek prezentuje się pięknie i dużo już zrobiliście:);)( nawet jesteście dalej niż my). Bardzo mnie to cieszy, że wam się wszystko układa i niedługo będziesz mogła szalec przy wykończeniówce!!!:wiggle:

Choć nie zawsze się ujawniam ,to staram się zaglądać regularnie do ulubionych dzienników;)

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i przesyłam uściski dla Helenki:):hug::D

Anutka:)

przeszukiwałam forum za wątkiem gdzie parterówkę budują rodzice chorego dziecka, żeby dodać sobie otuchy że mozna i poszukać pomysłu:)

Przeczytałam cały watek dom piękny bedzie:)

Weszłam też na stronę Helenki i poznaję śliczna dziewczynka, kiedyś pisałam do Ciebie nawet na gg z prośbą o opinie o Zabajce.

Swiat mały:)

Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę buziaki dla Helenki od Milenki i ode mnie:)

Hej kobietko, wiem co czujesz jadać na budowę, ja mam tak samo, nawet sylwestra postanowiliśmy spędzić na budowie, było super, ale w pracy na mnie patrzyli podejrzanie, kiedy opowiadałam im o moim sylwestrze cóż nikt tego nie zrozumie, kto nie buduje i nie kocha tego kawałka swoich cegieł.

pozdrawiam i powodzenia życzę:) całusy dla Helenki

Anutka:)

przeszukiwałam forum za wątkiem gdzie parterówkę budują rodzice chorego dziecka, żeby dodać sobie otuchy że można i poszukać pomysłu:)

Przeczytałam cały watek dom piękny będzie:)

witam u mnie;) mam nadzieję , że udało Ci się znaleźć to ,czego poszukiwałaś i będziesz wpadać częściej:) uściski dla Milenki:)

witam niedzielnie:) właśnie wrociliśmy z wycieczki do Ikei w celu zweryfikowania swoich planów zakupowych, pooglądania różności i takie tam:) na razie zdecydowaliśmy się na wiosenne zakupy sof ektorp ( 3+2+ podnóżek)..Ja osobiście wybrałabym serię w kwiaty lub zieloną,ale skoro w małżeństwie trzeba iść na kompromis to wybraliśmy http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ektorp-sofa-dwuosobowa__0107658_PE257349_S4.JPG

Chociaż po cichu wierzę, że uda mi się jeszcze M namówić na opcję zieloną:)

sof jeszcze nie ma ,ale już kupiliśmy to: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/alvine-flora-poduszka__66533_PE179575_S4.jpg i oczywiście dodatki bez których dom w ogóle nie miałby racji bytu, czyli: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/skurar-osonka-doniczki__0114579_PE267096_S4.JPG i biały emaliowany dzbanek:) Dobrze, że M okazał się wyrozumiały dla pomysłów żony i za bardzo nie protestował:)

wczoraj otrzymaliśmy wycenę i wstępny projekt kuchni i szaf wnękowych. Prawdopodobnie w tym tygodniu podpiszemy umowę:) moja kuchnia ma być z tej serii:http://meblesebax.com.pl/libs/images/galeria/inez/kuchnie/047.jpg Długo takiej szukałam i mam nadzieję ,że efekt końcowy mnie zadowoli:) już czekam :) Na razie muszę wymyślić kolory blatu i sprzętów i skłaniam się do czarnych sprzętów i takiego blatu bo wydaje mi się to łatwiejsze niż dobranie do koloru podłogi ( płytki drewnopodobne) Ciekawa jestem co o tym myślicie?

Mój plan na ten tydzień to odebranie wyceny drzwi wewnętrznych, projektu Łazienki i zamówienie aż ( niestety) 80m starej cegły skalnej która będzie na barku i tej najdłuższej ścianie w salonie.

Byle do przodu..

Hejka!

Ja również opóściłam się z wizytami u Ciebie, ale podglądam i wizja twojej kuchni jak dla mnie na 5 , bo w moich klimatach. Czarne agd nadaje charakter.

Mam ciemny brązowy blat z połyskiem i choć fajnie to współgra to w obróbce trochę jest problematyczny. Jasny odcień drewna chyba byłby lepszy.

Pozdrawiam i służe radami świeżo upieczonej " domowniczki".

• 3 weeks później...
witam się lutowo:) Jestem obecnie na drugim końcu Polski , bo na turnusie rehabilitacyjnym z Helenką, ale to nie zmienia faktu , że wszelkie szczegóły kuchnie ustalone a blat jeszcze nie wybrany:( mam z tym problem, chodzę po Waszych wątkach i wciaż mam zagwozdkę:) już zdecydowałam , że uchwyty sama kupię w Ikei bo chciałam czarne a nie mają takowych a blat musi pasować do płytek woodentic ochra i w tym cAŁy szkopuł:) och kobietki:) może macie jakieś pomysły?:)