Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z Wiarą i NAdzieją;)..czyli nasz droga do DOMU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

proszę utwierdźcie mnie w przekonaniu , że moje zachowanie jest normalne...:):)

Jesteśmy dopiero na etapie fundamentów a ja wciąż siedzę na wątku o wnętrzach, kuchniach itd....już wiem jakie gdzie kolory i materiały...wciąż marzę o cegłach i drzewie we wnętrzu ...o jasnej kuchni...itd:) dobrze , że mój mąż tylko pobłażliwie się uśmiecha;)

z Wami też tak było czy jest na początku?

Trzeba stworzyć dom,

Żeby mieć do czego wracać.

Upchać miłość tam w każdy kąt.

Więc marzenia miej, bo to nie jest ciężka praca.

I kochaj, I kochaj. Zbudujesz dom.

Wybuduje dym z komina,

i rupieci pełen strych.

W kącie my, nad lampką wina

Koty trzy, koty trzy.

Gdzieś, za szafą, zadomowi się, nam świerszcz.

Jak ćmy wpadną przyjaciele,

Tylko wierz, mocno wierz, mocno wierz.

Trzeba stworzyć dom,

Żeby mieć do czego wracać.

Upchać miłość tam w każdy kąt.

Więc marzenia miej, bo to nie jest ciężka praca.

I kochaj, I kochaj. Zbudujesz dom.

Ziemię wokół zrównam z ziemią,

Głośno skrzypieć będą drzwi.

A wieczorem sen o domu,

Niech się śni, niech się śni.

Ty posadzisz, w każdym oknie złoty kwiat.

A nad nami dach i niebo.

To nasz świat, cały świat, cały świat.

Cześć anutko. Widzę, że budowa pochłonęła Cię na dobre.

Fajnie, że czasem można sobie sprawić trochę radości za nieduże pieniądze.

Ja też bardzo lubię piosenkę Zakopower, kiedyś też mi się wspomniało Varius Manx - jak sobie nuciłam: "Kiedyś znajdę dla nas dom, z wielkim oknem na świat..." No i takie okno mam ;)

A czy jesteś w stanie wrzucić rzuty swojego domku? Czy to projekt indywidualny czy z jakiegoś biura?

Anutko, strasznie mi przykro! Helenka musiała się bidulka bardzo nacierpieć :-(

No ale najważniejsze, że już jesteście w domku, w swoim, bezpiecznym miejscu.

Mocno trzymam kciuki za Was i za Wasze plany! :)

Aniu i DOrko dziękuję za trzymanie kciuków

już jest dobrze i oby jak najdłużej tak zostało:)

A czy jesteś w stanie wrzucić rzuty swojego domku? Czy to projekt indywidualny czy z jakiegoś biura?

próbuję i nie potrafię usunąc ramek z danymi z projektów , z rzutów?:( jak dojdę do tego jak to się robi to dam znać.

projekt indywidualny: parterowy z poddaszem użytkowym i piwnicami oraz garażem pod domem

ale...mam problem;) zanim rozpoczęliśmy cokolwiek, wciąż marzyłam o drewnianych oknach ( brązowych), teraz jednak przeglądam , oglądam i podglądam:) i..oczywiście jak wiele z Was;) choruje na białe drzwi , listy i okna...a tu ci klops..mój małż nie bardzo mnie chce słuchać...poradźcie jakimi argumentami to wytłumaczyć:) coś trza wymyślić:) help;) kurcze już przekonał się do jasne kuchni STAT z IKEA...ale co z tymi jasnymi oknami i drzwiami?

anutka2 witam u Ciebie;-)

jesli chodzi o okna to pokaz projekt. Mi sie wydaje ze do niektórych domow poprostu pasują lub nie biał lub brazowe okna! Ja tez zawsze chcialam miec brazowe drewniane okna, ale jak juz wybralismy projekt i obejrzałam realizacje innych to jednak bardzo spodobał mi sie z białymi i tak pozostało!!

A Twoj dom wydaje sie ogromny!! rozumiem ze taka dziura bo bedzie piwnia tak?

Witaj psosin, moja imienniczko:) dziura rzeczywiście ogromna :) dobrze kombinujesz ;) to przez piwnice i garaż pod domem. Już nie mogę się doczekać momentu , kiedy dziura przestanie być dziurą;) powierzchnia domu raczej z tych średnich bo jest tego 170m powierzchni użytkowej plus piwnice i garaż:) postaram się jutro porobić fotki projektowi i wtedy pokażę co i jak:)

nie wiem jak to zrobić inaczej by nie było widać ramki projektanta;(

Witaj anutko, dopiero dzisiaj zauważyłam link do Twojej galerii w podpisie. Będę wierną podglądaczką :) Super, że już ruszyliście i że się tak cieszysz :) Ja miałam to samo. Ponieważ u nas była budowa szkieletu to każdego dnia przyjeżdżałam i układałam odpadki dech, zamiatałam pył itd.... choć na drugi dzień było dokładnie tak samo ;) Ale sprawiało mi to taką radość, że nie mogłam inaczej :)