Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z Wiarą i NAdzieją;)..czyli nasz droga do DOMU

Recommended Posts

Hej. puk, puk... witam u Ciebie i pozdrawiam. Będziemy się przyglądać - jeśli można :-). W końcu znaleźliśmy kogoś, kto też ma domek większy (niż standardowe 120 m2 pu).

POZDROWIONKA

witam cieplutko:) to miłe , że Ktoś tu zagląda poza mną...u nas w tym roku praca idzie powoli i już niewiele się podzieje...mam wielką nadzieję , że po nowym roku zaczyniemy załatwiać kredyt i wtedy prace nabiorą odpowiedniego tempa. Zaraz do Was zaglądnę:)

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, Anutka, macie we mnie wierną fankę ;) Helenka jest cudowna i głęboko wierzę w to, że w nowym domku będzie szybko zdrowiała i co chwila zaskakiwała Was nowymi umiejętnościami - trzymam za to kciuki i wysyłam Wam kulę mega-pozytywnej energii.

Życzę Ci, Kochana, żeby dom rósł Wam jak najszybciej, bo Helenka czeka :) ...ja zresztoą też, bo ciekawa jestem Waszych przygód z aranżacją :)

Hej, Anutka, macie we mnie wierną fankę ;) Helenka jest cudowna i głęboko wierzę w to, że w nowym domku będzie szybko zdrowiała i co chwila zaskakiwała Was nowymi umiejętnościami - trzymam za to kciuki i wysyłam Wam kulę mega-pozytywnej energii.

:)

dziekuję LIda za odwiedziny i za bycie naszą fanką:) Helenka przesyła moc pozytywnych całusków:)

ależ tu się robi miło:) dzięki Wam:) dziękuje

dzisiaj patrzę za okno i załamka...ale to dzień kiedy myśli mam typowo szkolne a nie budowlane;) juz jutro rozpoczyna się rok szkolny i tym samym kończy się mój urlop:) a Helenka zaczyna zajęcia w szkole;) musi iść do szkoły bo nie ma dla niej przedszkola:) bo to nasz kochany kraj i udogodnienia dla niepełnosprawnych...przepraszam za ironie....czasem ...rzadko...ale i mnie dopada;)

witaj ane3ka1 !!niestety nie ma nowych postępów...tzn są, ale mało zauważalne...zrobiliśmy drogę dojazdową i czekamy na dalsze murowanie piwnic...stanęliśmy z powodu pogody i finansów...trzeba to jakoś przetrzymać bo w styczniu zaczynamy starania o kredyt i wtedy mam nadzieję na szybkie tempo...ok , szybsze tempo:)

• 2 weeks później...

Cześć Anutko!

Wiesz, już jakiś czas temu zajrzałam do Twojego i Helenki bloga, nie miałam jednak czasu, żeby napisać jak bardzo Cię podziwiam i że jesteście super dzielnymi ludźmi i wspaniałą rodziną. A Helka do tego wszystkiego prześliczna!

Trzymam kciuki za plan, kredyty, za DOM!

Ramki w planach zamaluj w jakimś programie graficznym, mogę Ci powiedzieć jak albo zrobić to za Ciebie.

Okna...

Ja mam plastikowe brązowe na zewnątrz, białe od środka. Białe właśnie dlatego, żeby mi żadnej kolorystyki nie narzucały. A plastikowe, bo jak mówi mój kolega (który ma firmę zajmująca się budowaniem drewnianych okien) "ludzie wstawiają plastikowe i robią wszystko, żeby wyglądały jak drewniane, albo wstawiają drewniane i robią wszystko by zachowywały się jak plastikowe". Zatem chyba sprawa gustu i portfela jedynie :)

I białej kuchni kibicuję :)

Witaj Waderko:) aż sie zarumieniłam od tych wszystkich zachwytów nad naszą rodzinką....to nie tak , że Ktoś jest dzielny czy wspaniały...NIkt poza Helenką...mamy niezwykłe dziecko i staramy się by zawsze była naszym motorkiem do działań wszelakich...:)

Dziękuję:)

Przyznaję , że zmotywowałaś mnie do zamieszczenia tych obrazków:

http://images45.fotosik.pl/346/f333bb34460cbaf4med.jpg

http://images42.fotosik.pl/228/57cffaee0012f919med.jpg

http://images42.fotosik.pl/228/4751560493d4a62fmed.jpg

przepraszam za fatalną jakość. Głównym usprawiedliwieniem jest brak czasu i awaria skanera;) to tylko fotki:)

póki, co pokazuję tylko to, co najważniejsze czyli parter domu....piwnice i poddasze zostawiam na "potem"

tak poza tematem budowlanym to wciąż zastanawiam się czy to już uzależnienie od forum czy dopiero wstęp do tegoż uzależnienia:) też tak macie?

a biała kuchnia wciąż walczy z kremową i wizją męża o stolarzu..Jedno jest pewne- klimaty Stat to to , o czym marzę:)

a póki, co powtarzam za mężem -" byle do zimy"...pędzę zachwycać się tym , co u Was widzę na fotkach:) a Helenka smacznie śpi i Was serdecznie pozdrawia

a jednak:) chciałam dłużej utrzymać tę niespodziankę ,ale nie potrafię. Dlatego też pokazałam dzisiaj mojemu M to miejsce, czyli mój dziennik:) i zaraz stworzył obrazki za które już nie muszę się wstydzić:

tadam:

http://images36.fotosik.pl/204/55106e81752f1bb3med.jpg

http://images45.fotosik.pl/346/2f43bbdaa27681bfmed.jpg

tak nasz budowlany świat wygląda dzisiaj rano. Prognozy pogody na najbliższe dni są niezbyt optymistyczne, ale nie tracimy nadziei:)

http://images38.fotosik.pl/341/f2b81e6ecf7c2446med.jpg

http://images48.fotosik.pl/317/8fe1d3474602e61amed.jpg

to , co cieszy najbardziej to fakt, iż to co jest na zdjęciach to dzieło rąk kochanego męża, teścia i znajomego;)

udanego niedzielnego popołudnia życzę:)

) Straszliwie duży ten wasz domek.

A wiesz, ja też troszkę w tajemnicy przed małżem trzymałam swoją galerię. Wstyd mi było ;)

hmm..odkąd są piwnice to trochę tez tak myślimy , ale wizja jest taka, że nie mógł być za mały ponieważ na starcie i na zawsze:) będziemy tam z Helenką i moją mamą;) a marzę o powiększaniu rodziny:)

hmm..odkąd są piwnice to trochę tez tak myślimy , ale wizja jest taka, że nie mógł być za mały ponieważ na starcie i na zawsze:) będziemy tam z Helenką i moją mamą;) a marzę o powiększaniu rodziny:)

:) wspaniale... Ja też marzę o dużej rodzinie, ale na marzeniach prawdopodobnie się skończy :(

oby ten sezon jeszcze trochę potrwał, bo patrząc za okno to wątpię;( parę chwil temu małż mój kochany zadzwonił by poinformować , że mamy basen w piwnicy:( a wczoraj przywieziono nam styropian na budowę i biedny leży i czeka....na dzień bez deszczu...jak w tej reklamie " bez endu bez endu" :):)

W tym roku jeszcze pozostało trochę do wymurowania i drenaż, oby udało się to zrobić..... Martwi mnie najbardziej to , że nie zrobimy przed zimą a raczej przed kredytem stropu nad piwnicą;(:( och:(