wadera 25.05.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Aniu, jak strop? A trawa wzeszła? Bo wiosna nieprzyjazna była dość dla nowej trawy - u nas bardzo sucha. I nie miej wyrzutów sumienia wobec M - czasem wystarczy świadomość, że ktoś jest z nami i nas wspiera. Albo że można wypowiedzieć do kogoś własne myśli i dylematy na głos. Za kredyt kciukam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 27.05.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witaj Waderko:) strop zalany bez problemów:) tym samym radość inwestorów ogromna. Tymczasem trawka gdzieniegdzie się pojawia:) ale trawnika z tego nie będzie, oj nie będzie;) Chwilowo mamy przerwę w budowie. To dobrze, gdyż strop musi się dobrze usadowić a na 13 czerwca zamówiona jest już dostawa Leiera. Mam cichą nadzieję, że teraz już wszystko nabierze większego tempa. Na razie na " tapecie" jest wybór dachówki i okien. Lubię to nasze dyskutowanie o tym , jak i co powinno być Pierwszy dylemat z wczorajszego wieczoru jest taki ,że chcemy albo raczej marzymy o drewnianej podłodze w salonie. M chce podłogówkę a ja kaloryfer ze względu na duże koszty podłogówki pod deską drewnianą. Ciekawa jestem Waszych rozwiązań związanych z salonem i podłogą. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 30.05.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witaj Aniu, no niestety podłogówka w salonie raczej wiąże się z potrzebą płytkowania, choć i są takie panele lub deski że można kłaść, mimo wszystko podobno gorzej przewodzą ciepło, my u siebie w salonie chcemy kłaść deskę barlinecką, zobaczymy jak finansowo podołamy, bo wzór już wybrany, ale realizacja jeszcze daleko przed nami. Trzymaj się i powodzenia z wyborem okien i dachówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 30.05.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 my u siebie w salonie chcemy kłaść deskę barlinecką, zobaczymy jak finansowo podołamy, bo wzór już wybrany, ale realizacja jeszcze daleko przed nami. Witaj OLU:) a jakie planujecie ogrzewanie w salonie? cały dzień nad tym kombinowaliśmy wczoraj i nic..tzn stwierdziliśmy że poczekamy może najpierw aż będą okna i dach:) Wszystko staramy się planować pod kątem wygody i bezpieczeństwa naszej niepełnosprawnej Helenki stąd też myśl, że kafle odpadają gdyż mała dużo czasu spędza na zabawach podłogowych:) Z tych samych powodów postanowiliśmy wczoraj , że zrobimy dodatkowe drzwi z sypialni do pokoju Helenki. Życzę udanego początku tygodnia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 31.05.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Aniu, u nas będzie kominek z płaszczem wodnym i aż trzy kaloryfery w salonie, ale jest duży salon, więc musi być tyle, mogły być schowane w podłodze takie jakby płyty grzewcze - się robi pod taką kratką i raz na jakiś czas trzeba w niej odkurzyć , ale ja nie chiałam sobie tej całości podłogi psuć kratkami które mimo wszystko mniej ciepła dają, ale lepiej chyab wentylują pomieszczenie. Taka decyzja zapadłą, a nie wyobrażam sobie płytek w salonie, nawet jeśli miałyby imitować drewno. Pozdrawiam trzymaj się!!!Dużo zdrówka dla Helenki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 01.06.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Aniu, witam Cię cieplutko - po pierwsze SZOK! ale zmiany, gratuluję stropu!! Co do podłogówki, salonu, zabaw na podłodze... u nas podłogówka + kafle 'udające' drewno - ale i tak były kafle w planie ze względu na zwierzaki... Ale przychodzi mi do głowy taki pomysł - jeżeli musi byc podłogówka, to moze do części salonu, gdzie Helenka się bawi dobierzesz jakąś superową wykładzinę/dywan? Teraz są takie świetne materiały, nie to co kiedyś (cygańskie wzory z dzieciństwa, hehe), możliwośc fajnej dywanowej aranżacji ogromna.. pozdrawiam gorąCO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 09.06.2011 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 witam:) temat podłogi jeszcze pewnie ze 100 razy będzie przez nas przerabiany:) jednakże dziękuję Wam za wszelkie rady i spostrzeżenia:) to cenne;)dzisiaj składamy wniosek kredytowy do PKO BP..trzymać kciuki...proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 14.06.2011 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 WitamOd wczoraj zaczęło się murowanie...i chwała;) ale już dzisiaj pojawił się problem teść, czyli murarz twierdzi ,że okna 1,80 to będą za małe..mamy dzień na przemyślenie. ..hmmmpewnie teraz tak to będzie, co dzień to nowy dylemat:(Wciąż myślę nad dachówką...czy na pewno brązowa, czy też jednak czarna...czy na pewno błyszcząca? sama nie wiem:)Ale i tak mi się to podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 14.06.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Anutko, powodzenia. Ale tak jak mówisz - codziennie będą nowe dylematy. Swoją drogą nie wiem czy teraz, po zatwierdzeniu projektu można zmieniać wymiary okien. Nam ciągle powtarzali, że już nie. Dachówka - u nas czarna błyszcząca. Bardzo mi się podoba, ale widać na niej cały kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 14.06.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Dachówka - u nas czarna błyszcząca. Bardzo mi się podoba, ale widać na niej cały kurz. co do zmian w projekcie to chyba masz rację i dobrze bo nie ma dylematu...a co do dachówki to mnie zaskoczyłaś bo właśnie dlatego zdecydowałam się wcześniej na błyszczącą gdyż wydawało mi się że na niej mniej widać brud i zużycie...och nic nie jest idealne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 14.06.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Anutko, my mieszkamy przy polnej drodze. Po przejechaniu traktora unosi się jeden tuman kurzu i osiada na dachówce i oknach dachowych. Jak do tego troszkę pokropi wszystko się przykleja. No ale trzeba z tym żyć Mimo tego dachówki nie zmieniłabym na inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 14.06.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Mimo tego dachówki nie zmieniłabym na inną. najważniejsze to dokonać dobrego wyboru:) Oby i mnie się to udało:) Przyznaję, że pociesza mnie myśl, że za rok już powinno być po wszystkim, czyli teren zamieszkany i oswojony:) oBy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 21.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Uda się Wam na pewno z tymi wyborami Z banku się odzywali? Ja mam podłogówkę i płytki. Dylematu nie miałam, bo moje dzieci, pies i dwa koty latają non stop z dworku do domu i z powrotem. Inna podłoga by mnie psychicznie wykończyła. Poza tym lubię podlogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 28.06.2011 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Oj Waderko zawsze jestem praktyczną osobą...ale chyba z tą podłogą mam jakoś inaczej:9 ale nie czas tym się martwić:)Z banku pierwsza odpowiedź wstępna pozytywna, ale nie było jeszcze rzeczoznawcy na budowie:( a jutro zamierzamy jeszcze złożyć wniosek do NOrdei.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.07.2011 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) u nas w dalszym ciągu czekanie na ostateczną decyzję z PKO BP. DO wtorku mamy już wiedzieć wszystko...Takie długie oczekiwanie związane z tym ,że w związku z wprowadzonymi zmianami musieliśmy czekać na projekt zastępczy i nowe pozwolenie na budowę.. Oby PKO się zgodziło bo Nordea odmówiła w związku z za małym kosztorysem. Tzn , że mamy zbyt duży dom na tę kwotę kredytu o jaką wnioskujemy... Stres ogromny... Najważniejsze jednak , że cały czas coś się dzieje... Tydzień temu zalaliśmy strop nad parterem. Teraz bynajmniej wiem , jaką wielkość będą miały poszczególne pomieszczenia...Jestem z tych wymiarów zadowolona....wcześniej trudno mi było to sobie wyobrazić Kobieta;) teraz w końcu foteczki: Tak nasz domek prezentuje się z przodu:) Tylko zapomniałam o dzwonku do drzwi:) Edytowane 23 Lipca 2011 przez anutka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.07.2011 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Tutaj tył domu, wyjście na taras i okno z naszej i Helenkowej sypialni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.07.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 a..i jeszcze ważna sprawa:) widok z góry na nasz przyszły salon i kawałek kuchni..a zieleń wokół dodaje mi sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 25.07.2011 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Kolejny zimny i dość pochmurny weekend za nami...co za okropna letnia pogoda.. W sobotę trochę więcej było przejaśnień , więc udało się teściowi skończyć schody do piwnicy. Kolejny krok do przodu... Tylko dzisiaj i jutro ten potworny stres i czekanie na ostateczną decyzję kredytową..ależ mnie to stresuje;( Udanego tygodnia budowlanego i wakacyjnego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 25.07.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Pięknie to rośnie Z Nordą to ja mam bardzo złe doświadczenia. Ich niekompetencja kosztowała mnie sporo nerwów w zeszłym roku. Dziwne podejście do klienta jak na europejski bank... Trzymam kciuki za pko zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 26.07.2011 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Waderko..Na Ciebie i Twoje kciuki to zawsze mogę liczyć dZiękuję.. ależ stres..to dzisiaj zapadnie "wyrok":( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts