OlaiJacek 26.07.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Cześć Anutka, i jak jest kredyt?, tu się człowiek cieszy, też pamiętam jak bardzo:), a teraz co miesiąc mi pieniądze zabierają;(. Ale bez kredytu ciężko dzisiaj coś zrobić. Gratuluję stropu i faktycznie cudnego terenu wokół! Dachówkę wybraliście? Ja zdecydowanie optuję za matową, ale wiadomo kto co lubi. Trzymaj się papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 26.07.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witaj OlaiJacek!! miała być dzisiaj decyzja a jej nie było:( dawno sie jakoś tak nie stresowałam:( wiem tylko , że dzisiaj dzwonili do pracy męża o potwierdzenie zarobków...oby to była dobra a nie zła wróżba!! A co do dachówki to wstępnie wybrana , ale póki nie wiem czy będzie kredyt to wolę na temat planów na razie się nie wypowiadać byle do jutra:( pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.. A..jest i dobra wiadomość Dzisiaj kolejna dostawa leiera na budowie....i będzie z czego budować poddasze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 27.07.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Cześć anutko Mam nadzieję, że dziś już poznacie POZYTYWNĄ decyzję banku Domek rośnie, aż miło popatrzeć. Podziwiam Cię, że masz już takie skrystalizowane plany co do wykończenia domu - super! Ja niestety nie mogę tego o sobie powiedzieć - wykończeniówka lada moment, a tu .... szkoda gadać - stoję jak osiołek, który ma za duży wybór i nie umiem podjąć męskiej decyzji Pozdrowienia dla Was i dla Helenki. Niech bank Wam szybko przelewa pieniądze, bo lato trzeba wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 28.07.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) witaj anutko, trzymam kciuki za pozytywna decyzję banku:) muszą przyznać)) i lecę oglądać Twój wątek pozdrawiam p.s. buziaki dla Helenki od moich chłopaków:* Edytowane 28 Lipca 2011 przez asiulkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 28.07.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 witam się, z tymi bankami skąd ja to znam, ale wszystko będzie dobrze, czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 30.07.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 LIdia_G te plany nie całkiem skrystalizowane..to raczej marzenia;) Wiem już że nasz dom to pewnie będzie kompromis pomiędzy tym co chciałabym mieć, a tym na co nas stać I tego się trzymam:) Ja wciąż nad tym wszystkim rozmyślam i kombinuję...mam już poważny dylemat czy kolor wybranej dachówki będzie odpowiedni do koloru okien. Jednak póki pieniędzy z kredytu nie ma na naszym koncie, staram się powstrzymywać te dylematy:) Ulciapulcia i asiulkowo witam w moich skromnych progach:) jeszcze nie istniejących:) Analityk kazał poprawić kosztorys i teraz ma to być formalność...Ale różnie bywa i jeśli tak rzeczywiście jest i pieniądze w końcu pojawią się na koncie to wtedy uwierzę: ) Tak więc sobie myślę, że trzymanie kciuków dalej wskazane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 04.08.2011 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 uff...w końcu...dzisiaj podpisanie umowy:) a zaraz w następnej kolejności mam za zadanie wybranie i zamówienie okien:) oj będzie się działo...będzie...i to lubię Dziękuję tym , którzy trzymali kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.08.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam w twojm dzienniczu .Super ,że kredycik jest możecie walczyć dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 04.08.2011 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam w twojm dzienniczu .Super ,że kredycik jest możecie walczyć dalej . Witaj u mnie:) też się cieszę oby ta walka była wygrana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 04.08.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam!Gratulacje!!!!!!Kibicowałam Wam w tych bojach z bankiem po cichu, a teraz kibicuję na wspaniałej dalszej drodze budowlano- wykończeniowej.Teraz pewnie włączycie na 5 bieg, więc czekam na rozwój Waszego gniazdka!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 05.08.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam! Gratulacje!!!!!! Kibicowałam Wam w tych bojach z bankiem po cichu, a teraz kibicuję na wspaniałej dalszej drodze budowlano- wykończeniowej. Teraz pewnie włączycie na 5 bieg, więc czekam na rozwój Waszego gniazdka! Pozdrawiam Witaj Lili:) chyba masz rację z tym biegiem:) POjawiają się pierwsze wątpliwości, jak zwykle , ile ludzi tyle opinii. Przez cały czas miałam zaplanowane okna w kolorze złoty dąb a dach bardzo ciemny brąz. Teraz jednak kiedy usłyszałam o wątpliwościach kolorystycznego dopasowania to sama zaczynam się zastanawiać...i mam dylemat. Coraz większy...im więcej obserwuję domów , tym gorzej... Jakie jest Wasze zdanie na temat takiego dopasowania. Możecie jakoś pomóc zbłąkanej owieczce? Dzisiaj po raz pierwszy porządnie skoczyło mi ciśnienie w moim ulubionym miejscu, czyli na budowie. Kilku panów robiących m.in zbrojenie schodów itd. zaczęło na głos dyskutować o tym jaki to strasznie głupi i niepotrzebny pomysł mamy z tym by nad salonem nie mieć stropu, bo to przecież straty ciepła, przestrzeni i w ogóle to niepraktyczne. Oczywiście mają prawo do takich opinii, mogą też mieć niestety rację. Nie o to chodzi. Zabolało mnie bardzo stwierdzenie jednego z nich" macie niepełnosprawne dziecko to powinniście inaczej myśleć a nie takie fanaberie wymyślać..." Odpowiedziałam tylko jednym zdaniem o tym ,że od samego początku wszystko w tym domu staramy się robić i planować dla " tego niepełnosprawnego dziecka" i ten pomysł w salonie to jedyna , niepraktyczna rzecz ... Ach...jakoś tak to zabolało...od 6 lat każdego dnia wszystko robię dla Helenki i tę jedną rzecz chciałam inaczej... Ach... muszę się z tym przespać... i poza tym mieć nadzieję , że nie będziemy tej decyzji żałować.. Życzę Wam udanego weekendu:) Chyba po raz pierwszy pozwoliłam sobie na taką niezbyt budowlaną prywatę, ale było mi to potrzebne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 05.08.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Przyszłam z rewizytą cieszę się że macie już kredyt i mozecie teraz szybko i sprawnie wybudować domek dla Waszej trójki:) to bardzo ważne, że można realizować marzenia:) co do rozmów i przytyków panów, nie martw się tym i nie przejmuj, wiem, że to bolało, ale nie warto o tym myśleć na głupotę ludzką nie ma co marnować czasu!!!! pozdrawiam i będę już wierną podczytywaczką Twojego dziennika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 06.08.2011 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 witam w naszym prawie domku kimklb:)Masz rację , najważniejsze to móc spełniać marzenia...reszta to tylko dodatek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 06.08.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 a taka ma być planowana dachówka: Ruup Ceramika 13V kolor tekowy Jednak jestem odrobinkę szalona...tu dopiero etap dachówki..a ja wciąż myślę jak urządzić pokój Helenki:) pewnie znacie to uczucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 06.08.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Cieszę się Anutka2 ,że kredyt przyznany bo bardzo trzymałam kciuki ,żeby się udało:)....wreszcie będziesz mogła spełnić swoje marzenia i wybudować dom taki jaki zaplanowaliście a głupimi uwagami się nie przejmuj rób swoje;) Zyczę miłego popołudnia i czekam na jakieś fotki:yes: Pozdrawiam serdecznie i uściski dla Helenki!!!! pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.08.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Anutka uwagami się nie przejmuj ,ja też nan stop słysze czemu taka skromna łazienka ,czemu taki kolor ścian mówie bo mi się tak podoba.A wyboru dachówki gratuluje mam taką samą jest boska zmienia kolory w zależności jak pada światło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 06.08.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Cieszę się Anutka2 ,że kredyt przyznany bo bardzo trzymałam kciuki ,żeby się udało:)....wreszcie będziesz mogła spełnić swoje marzenia i wybudować dom taki jaki zaplanowaliście Oj Dorko:) też się cieszę i nie tracę nadziei , że wszystko się uda:) musi się udać a Helenka przesyła całuski:) Renatamama3 a jakie dobrałaś okna do swojej dachówki? szkoda , że nie masz dziennika:( Rodzinnej i spokojnej niedzieli Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.08.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Anutka u mnie złoty dąb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 07.08.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Piekną macie tę dachówkę ja mam Robena kasztanową wybraną bardzo szybko szczególnie zaważyła cena, bo była wtedy promocja i zdecydowaliśmy się na nią bo mamy 300m2 dachu ale ta Twoja wydaje mi się cudna:) uściski dla Helenki dzielnej mamusi i dla tatusia też rodzinnej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.08.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Anutka tu możesz zobaczyć jak dachówka wyglada na dachu http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2708&pp=20&page=105&do=discussZrobie dziś zdjęcie z odklejonymi foliami z okien to ci wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts