Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z Wiarą i NAdzieją;)..czyli nasz droga do DOMU

Recommended Posts

Cześć Anutka, i jak jest kredyt?:), tu się człowiek cieszy, też pamiętam jak bardzo:), a teraz co miesiąc mi pieniądze zabierają;(. Ale bez kredytu ciężko dzisiaj coś zrobić. Gratuluję stropu i faktycznie cudnego terenu wokół! Dachówkę wybraliście? Ja zdecydowanie optuję za matową, ale wiadomo kto co lubi. Trzymaj się papa

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj OlaiJacek!!

miała być dzisiaj decyzja a jej nie było:( dawno sie jakoś tak nie stresowałam:( wiem tylko , że dzisiaj dzwonili do pracy męża o potwierdzenie zarobków...oby to była dobra a nie zła wróżba!!

A co do dachówki to wstępnie wybrana , ale póki nie wiem czy będzie kredyt to wolę na temat planów na razie się nie wypowiadać:( byle do jutra:(

pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny..

A..jest i dobra wiadomość;)

Dzisiaj kolejna dostawa leiera na budowie....i będzie z czego budować poddasze:)

Cześć anutko :)

Mam nadzieję, że dziś już poznacie POZYTYWNĄ decyzję banku :)

Domek rośnie, aż miło popatrzeć. Podziwiam Cię, że masz już takie skrystalizowane plany co do wykończenia domu - super! Ja niestety nie mogę tego o sobie powiedzieć - wykończeniówka lada moment, a tu .... szkoda gadać - stoję jak osiołek, który ma za duży wybór i nie umiem podjąć męskiej decyzji :D

Pozdrowienia dla Was i dla Helenki. Niech bank Wam szybko przelewa pieniądze, bo lato trzeba wykorzystać :)

LIdia_G te plany nie całkiem skrystalizowane..to raczej marzenia;) Wiem już że nasz dom to pewnie będzie kompromis pomiędzy tym co chciałabym mieć, a tym na co nas stać;) I tego się trzymam:)

Ja wciąż nad tym wszystkim rozmyślam i kombinuję...mam już poważny dylemat czy kolor wybranej dachówki będzie odpowiedni do koloru okien. Jednak póki pieniędzy z kredytu nie ma na naszym koncie, staram się powstrzymywać te dylematy:)

Ulciapulcia i asiulkowo witam w moich skromnych progach:) jeszcze nie istniejących:) Analityk kazał poprawić kosztorys i teraz ma to być formalność...Ale różnie bywa i jeśli tak rzeczywiście jest i pieniądze w końcu pojawią się na koncie to wtedy uwierzę: ) Tak więc sobie myślę, że trzymanie kciuków dalej wskazane;)

Witam!

Gratulacje!!!!!!

Kibicowałam Wam w tych bojach z bankiem po cichu, a teraz kibicuję na wspaniałej dalszej drodze budowlano- wykończeniowej.

Teraz pewnie włączycie na 5 bieg, więc czekam na rozwój Waszego gniazdka!

Pozdrawiam

Witaj Lili:) chyba masz rację z tym biegiem:)

POjawiają się pierwsze wątpliwości, jak zwykle , ile ludzi tyle opinii.

Przez cały czas miałam zaplanowane okna w kolorze złoty dąb a dach bardzo ciemny brąz. Teraz jednak kiedy usłyszałam o wątpliwościach kolorystycznego dopasowania to sama zaczynam się zastanawiać...i mam dylemat. Coraz większy...im więcej obserwuję domów , tym gorzej...

Jakie jest Wasze zdanie na temat takiego dopasowania. Możecie jakoś pomóc zbłąkanej owieczce?:)

Dzisiaj po raz pierwszy porządnie skoczyło mi ciśnienie w moim ulubionym miejscu, czyli na budowie. Kilku panów robiących m.in zbrojenie schodów itd. zaczęło na głos dyskutować o tym jaki to strasznie głupi i niepotrzebny pomysł mamy z tym by nad salonem nie mieć stropu, bo to przecież straty ciepła, przestrzeni i w ogóle to niepraktyczne. Oczywiście mają prawo do takich opinii, mogą też mieć niestety rację. Nie o to chodzi. Zabolało mnie bardzo stwierdzenie jednego z nich" macie niepełnosprawne dziecko to powinniście inaczej myśleć a nie takie fanaberie wymyślać..."

Odpowiedziałam tylko jednym zdaniem o tym ,że od samego początku wszystko w tym domu staramy się robić i planować dla " tego niepełnosprawnego dziecka" i ten pomysł w salonie to jedyna , niepraktyczna rzecz ...

Ach...jakoś tak to zabolało...od 6 lat każdego dnia wszystko robię dla Helenki i tę jedną rzecz chciałam inaczej...

Ach...

muszę się z tym przespać...

i poza tym mieć nadzieję , że nie będziemy tej decyzji żałować..

Życzę Wam udanego weekendu:)

Chyba po raz pierwszy pozwoliłam sobie na taką niezbyt budowlaną prywatę, ale było mi to potrzebne..

Przyszłam z rewizytą:) cieszę się że macie już kredyt i mozecie teraz szybko i sprawnie wybudować domek dla Waszej trójki:) to bardzo ważne, że można realizować marzenia:):)

co do rozmów i przytyków panów, nie martw się tym i nie przejmuj, wiem, że to bolało, ale nie warto o tym myśleć na głupotę ludzką nie ma co marnować czasu!!!!

pozdrawiam i będę już wierną podczytywaczką Twojego dziennika:)

Cieszę się Anutka2 ,że kredyt przyznany bo bardzo trzymałam kciuki ,żeby się udało:)....wreszcie będziesz mogła spełnić swoje marzenia i wybudować dom taki jaki zaplanowaliście ;) a głupimi uwagami się nie przejmuj rób swoje;)

Zyczę miłego popołudnia i czekam na jakieś fotki:yes:

Pozdrawiam serdecznie i uściski dla Helenki!!!! pa!

Cieszę się Anutka2 ,że kredyt przyznany bo bardzo trzymałam kciuki ,żeby się udało:)....wreszcie będziesz mogła spełnić swoje marzenia i wybudować dom taki jaki zaplanowaliście ;)

Oj Dorko:) też się cieszę i nie tracę nadziei , że wszystko się uda:) musi się udać:)

a Helenka przesyła całuski:)

Renatamama3 a jakie dobrałaś okna do swojej dachówki?:) szkoda , że nie masz dziennika:(

Rodzinnej i spokojnej niedzieli Wam życzę;)