stokroteczka1984 31.07.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów doradzi. Otóż, kupiliśmy od developera mieszkanie, można to nazwać że w segmencie, i ciągle mamy mokre ściany. Tynki (chyba knauf) położone były w grudniu i zaraz po tym przyszły te straszne mrozy, zimą na ścianach był lód, a potem wiosną skraplała się woda. W końcu marca były zrobione wylewki. Teraz jest już prawie sierpień, lato, upały, wietrzymy pomieszczenia, nocą stał osuszacz wilgoci a na ścianach i suficie ciągle mokre plamy. Co z tym zrobić, zaczynamy wykańczanie, teraz glazura a jeszcze w sierpniu chcieliśmy parkiet położyć ale nie wiem czy nie za wilgotno. Boje się że jak tak będzie to w zimie zacznie nam sufit spadać i będzie pleśń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 31.07.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Polecam zakupić higrometr - niewielki koszt a cieszy.A poważnie to trzeba grzać i wietrzyć i chyba tyle się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 31.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 W sierpniu parkiet??? Żartujesz !!!! Przy tej wilgoci, jaką macie??? Przeczytaj post o parkietach w dziale Wnętrzahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?106387-Parkiety-kto-pyta-nie-błądzi No dobrze, a sąsiedzi tez mają taką wilgoć? Popytaj sie. Może developer coś sknocił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokroteczka1984 01.08.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Aleksandryta chcieliśmy położyć parkiet, tzn ze mieliśmy takie plany ale chyba pójdą w łeb. Umówię się z parkieciarzem, żeby zmierzył wilgotność i zobaczymy o ile jest za wysoka. A jeśli chodzi o to co maja sąsiedzi, to z tego co wiem tylko na naszym pionie tynki były położone w grudniu a reszta już chyba w marcu wiec nie miały okazji tak przemarznąć. Nad nami jeszcze nikt nie kupił, ale chyba trzeba zobaczyć jakie tam są ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokroteczka1984 01.08.2010 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Aleksandryta chcieliśmy położyć parkiet, tzn ze mieliśmy takie plany ale chyba pójdą w łeb. Umówię się z parkieciarzem, żeby zmierzył wilgotność i zobaczymy o ile jest za wysoka. A jeśli chodzi o to co maja sąsiedzi, to z tego co wiem tylko na naszym pionie tynki były położone w grudniu a reszta już chyba w marcu wiec nie miały okazji tak przemarznąć. Nad nami jeszcze nikt nie kupił, ale chyba trzeba zobaczyć jakie tam są ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 02.08.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Polecam zakupić higrometr - niewielki koszt a cieszy. ale on słabo osusza ściany A poważnie to trzeba grzać i wietrzyć i chyba tyle się da zrobić. grzać teraz to nie ma sensu chyba, ale wietrzyć na maksa - całą dobę, w tym roku są słabe warunki do schnięcia najpierw bardzo wilgotna wiosna, teraz lato, niby ciepło, a nawet bardzo ciepło, ale u mnie wczoraj miałem wilgotność ponad 75%. Masakra. To na pewno nie skraca schnięcia... Inna sprawa to przemarznięcie tych tynków, nie wiem jak ma się to do schnięcia, ale jak z wytrzymałością takich tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts