kamill03 01.08.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam koledzy. Mam do was kilka pytan. A mianowicie: zamierzam wylac posadzke w starej oborze-jej wymiary to 3,5x3,5m. Na dole jest sam piach, a musze zrobic to posadzke zeby byla na rowno z progiem czyli 0,7m wyzej i w zwiazku z tym mam kilka pytan:-co nasypac na dno: piach zwir gruz czy moze cos innego?-ile tego nawiesc czyli jaka grubosc?-Jaka powinna byc grubosc warstwy betonowej?-Co mi bedzie do tego potrzebne?-Co oprocz betoniarki taczki cementu zwiru i przyrzadow do rownania?I jak to ogolnie zrobic i ile towaru musze kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamill03 10.08.2010 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 DZieki "koledzy" za tyle wyczerpujacych odpowiedzi. Az nie wiem od czego zaczac. Wiecej sie dowiedzialem na forum o golebiach> pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 11.08.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam koledzy. Mam do was kilka pytan. A mianowicie: zamierzam wylac posadzke w starej oborze-jej wymiary to 3,5x3,5m. Na dole jest sam piach, a musze zrobic to posadzke zeby byla na rowno z progiem czyli 0,7m wyzej i w zwiazku z tym mam kilka pytan: -co nasypac na dno: piach zwir gruz czy moze cos innego? -ile tego nawiesc czyli jaka grubosc? -Jaka powinna byc grubosc warstwy betonowej? -Co mi bedzie do tego potrzebne? -Co oprocz betoniarki taczki cementu zwiru i przyrzadow do rownania? I jak to ogolnie zrobic i ile towaru musze kupic? - piasek miałki leśny 30-45cm zlać wodą i ubić (zagęścić) - gr. podbetonu 10 cm minimum - styropian będzie? jeżeli nie to ja zrobił bym tak 45 cm podsypki, 15 pobbeton, izolacja, i posadzka zależy co tam będzie można na raz wylać np. około 20 cm albo dać styropian żeby nie sypać tyle piasku wszystko zależy co będzie w tym pomieszczeniu napisz to postaram sie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamill03 11.08.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 W koncu jakis odzew! Ma to byc golebnik. Styropianu nie bede dawal, koledzy doradzili mi tylko ze pod beton powinienem dac folie by nie bylo wilgoci. Czy to powinna byc jakas specjalna czy zwykla jakas, bo w tych rzeczach jestem "zielony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 13.08.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 folia budowlana 0,3 lub 0,4 możesz dać dwa razy to mały koszt na taki metrażwywiń na ściany tak wysoko jak posadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts